Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Hagymás-mozarellás tészta

Stahl Judit műsorában Buday mesterszakács készítette el ezt az egyszerű ételt.

Hozzávalók: 

1 csomag szélesmetélt
1 zacskó mozzarella sajt
1 csokor újhagyma

Elkészítés:

Első lépésként a tésztát felteszem főni a lobogó, enyhén sós vízbe.
Aztán felaprítom a hagymákat; először az újhagymákat vágom karikákra, utána a 3 gerezd fokhagymát aprítom és végül a lilahagymafejet szeletelem fel. Ha ezzel megvagyok, a mozzarella golyót is apró kockákra vágom.
Amíg fő a tészta, elkészítem a tészta raguját. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és ha már megfelelően meleg, mehet is bele a hagyma, fokhagyma. Enyhén sózom, borsozom, és kevergetve megpárolom a zöldségeket. Ha van otthon, tehetünk bele egy kevés friss vagy akár szárított bazsalikomot is.
A mostanra már megfőtt tésztát leszűröm. A piruló hagymákat lehúzom a tűzről, és gyorsan hozzáforgatom a mozzarella kockákat is. Éppen csak átmelegítem a sajtot, és már öntöm is hozzá a leszűrt tésztát. Egy-két forgatás még, és már tálalható is ez a fenséges vacsora.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sereghajtók vagyunk az internet felhasználásban

Magyarországon a lakosság 28 százaléka, a vállalatok 78 százaléka használta tavaly év elején… Tovább olvasom