Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Ha szökik a kép vagy a meleg

Felkerestük a győri kábeltelevízió-szolgálatot és a hőszolgáltatót, hogy megtudjuk, hogy működik náluk a lakossági ügyelet. A győri kábeltelevízió-szolgálatot üzemeltető cég kifogott a legutóbbi áramkimaradáson.
Hétfőn este automatikusan bekapcsolt ugyanis az üzemfejlesztő aggregátora. Szilveszter éjszakáján másért tűnt el a megyeszékhelyen vagy hatvan lakás tévéképernyőjéről a hang és a kép. – Kivédhetetlen az olyan üzemzavar, amilyen szilveszter éjszakáján volt Győr egyik kerületében – állítja Bercsényi Péter, a Vidanet Rt. vezérigazgatója. Szokásos, tipikus hibának semmiképpen sem nevezhető, az ilyen rongálásra nem lehet számítani, így megelőzni se.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, Győr egyik kerületében szilveszteréjszaka ötven-hatvan lakás képernyőjéről eltűnt a kép és elnémultak a készülékek. Azok számára, akik arra készültek, hogy a tévé mellett szórakozva váltanak évet, óriási volt a csalódás, hogy nem tudtak kapcsolatot teremteni a szolgáltatóval. Bosszúsággal búcsúztak az óesztendőtől és kezdték 2004-et.

A győri kábeltelevízió-hálózatot üzemeltető társaság vezetője azt mondja, az üzemzavarnak az volt az oka: petárdával berobbantották az egyik energiabetápláló szekrényt. Ezt akkor semmiképpen sem lehetett volna azonnal orvosolni. A társaságnál 48 órán belül kell elkezdeni az üzemzavar elhárítását, értelemszerűen viszont arra törekednek, hogy a lehető leggyorsabban hozzákezdjenek. A cégnél reggel 7 órától 20 óráig működik az ügyfélszolgálat, fogadják a lakók észrevételeit. Mint Bercsényi Péter elmondta, a társaság működtet egy úgynevezett automata felügyeleti rendszert. Ez nagyobb körzeteket felügyel, s már akkor jelzést ad a szakembereknek, mielőtt a hálózatban hiba következne be, azaz hát a televíziónézők észrevennék azt és telefonálnának.

A Győrhő Kft. a megyeszékhelyen 24 ezer otthont lát el meleggel, illetve használati meleg vízzel. A társaságnál éjjel-nappal készenlétben áll a diszpécserszolgálat, valamennyi részszakmát képviseli az öt ember, melynek egy középfokú végzettségű technikus a főnöke.

– Éjszaka például teljes jogkörrel, egy személyben ügyvezető igazgató úgymond és főmérnök – mondja Nagy Ferenc, a Győrhő tulajdonképpeni főmérnöke.

Óránként egy-egy bejelentés

A Győr városában és környékén 75 háztartásban szolgáltató kábeltelevíziós társaság hibabejelentője a 96/426-360-as telefonszámon érhető el. Amikor napközben próbálkoztunk többször is, azonnal jelentkeztek. A társaságnál két telefonra futnak be a hívások, amennyiben egyszerre többen telefonálnak, várakoztatják a hívókat.

Ahogy a Győrhő és az éjjel-nappal működő hibabejelentő számán, a 96/425-469-es számon is azonnal jelentkezett a diszpécserszolgálat. Ha egy időben többen telefonálnak, szintén várakoztatják a hívókat vagy rögzítőre mondhatják panaszukat, és sorra visszahívják őket. A hőszolgáltató cégnél tegnap napközben óránként futott be egy-egy panasz vagy segítségkérő telefon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Himalája - Az élet sója (Himalaya - l'enfance d'un chef)

Vonul a kis csapat, a jakok vállán sóval teli zsákok, a lélegzet kitart. Tibet népe elindul, hogy… Tovább olvasom