Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ha január, akkor németverseny

Tizedszer hívta megyei német vers- és prózamondó versenyre a nemzetiségi iskolák tanulóit a Fenyő Téri Általános Iskola. Az évek óta megrendezésre kerülő versenyre idén több mint 130 tanuló jelentkezett.
A német nemzetiségi iskolák tanulói öt kategóriában indultak a megyei német vers- és prózamondó versenyen. Idén második alkalommal került sor a „Mundart” kategória meghirdetésére.
Az 1. kategóriában az 1. és a 2. osztályosok versengtek. Első helyezett a fertőrákosi iskola tanulója, Schmak Alina lett. A második helyet Puszter Klaudia kapta. A harmadik helyen Csóka Doloresz végzett. Pk a rajkai Békefi Ernő Általános Iskolából érkeztek. Negyedik a fertőrákosi Bóna Krisztina lett. Különdíjban Varga Vivien (Győr, Kovács Margit ÁMK) és Zselinszky Zsáklin (Váci Mihály Általános Iskola, Ágfalva) részesült. A 2. kategóriában – a harmadik és negyedikesek küzdelmében – az első helyezést Fallenbüchel Sina (Győr, Kovács Margit ÁMK) érte el, a második helyet megosztva kapta Csoltói Gergely Ágfalváról és Módos Dominika Győrből. A harmadikat pedig Brunauer Alexandra (Rajka) kapta. Különdíjban Forgács Tünde és Pichl Sarah részesült. Mindketten a Fenyő Téri Általános Iskola tanulói.
A 3. kategória versenyzői már egy hosszabb verssel bizonyítottak a zsűrinek. Az első helyre megosztva a házigazda Fenyő Téri Általános Iskola ötödik osztályos tanulója, Jakab Anita és az iskola hatodik osztályos tanulója, Palcsó Noémi került. Frank Sofia – szintén a Fenyő téri iskola tanulója – második lett, míg Mózer Melissa Rajkáról a harmadik. Különdíjban Lélek Viktória, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium tanulója részesült.
A 4. kategóriában első Wild Anna, második Mátyássy Gábor, harmadik Szendrei Brigitta. Mindhárman a Berzsenyi-gimnázium tanulói. Negyedik a Fenyő téri Kovács Judit lett. Különdíjban Szántó Klaudia (Győr, Kovács Margit ÁMK) és Pisák Brigitta (Váci Mihály Általános Iskola, Ágfalva) részesült.
Mundart kategóriában az alsó tagozatosok versenyében a következő eredmények születtek. Első Fonnyadt Rebeka lett. Második helyen Till Clarissa, a harmadikon Spallek Laura, a negyediken pedig Bugoi Viviene végzett. Mindannyian a Fenyő Téri Általános Iskola tanulói. Felső tagozaton első a Fenyő Téri Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója, Döbrössy Sándor lett. Második Wikipil Nadin, a Grund-

schule Brennberg tanulója. Harmadik lett Kovács Gábor a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskolából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom