Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

H1N1: Védőoltás pro és kontra - Ön beoltatja magát?

Számtalan érv lát napvilágot amellett, hogy oltassuk be magunkat a H1N1 vírus ellen, és legalább ugyanennyi ez ellen. Ön mit tesz, oltat, vagy sem? Szavazzon!

Három ütemben akarják beadni a H1N1 influenzavírus elleni térítésmentes védőoltásokat, először azoknak, akik súlyos betegségben szenvednek, illetve a várandós nőknek, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a legfontosabb infrastruktúrát működtető embereknek. Kétmillió oltóanyagot szeptember 29-étől szállítanak ki – mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos hétfőn Budapesten.

A második ütemben a 14 év alatti egészséges gyermekeket és az oktatási intézmények dolgozóit oltják majd be. Az ő számukra külön "kampányoltást" szervez majd az ÁNTSZ. A harmadik ütemben a fél évesnél fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők kapják meg a védőoltást.

Van, aki retteg a betegségtől és azonnal rohan a patikába, hogy beszerezze és beadassa a vakcinát, ugyanakkor mások szerint a H1N1 semmiben sem különbözik egy „mezei" influenzától, így nem tartja fontosnak a védekezést. Összeesküvéselmélet-hívők jóvoltából különböző fórumokon is gyakran olvasni a gyógyszerlobbi „áldásos" tevékenységéről. Vagyis arról, hogy a H1N1 körül gerjesztett pánikot egyenesen az oltóanyaggyártók indukálták, hogy ilyen formán gazdagodjanak az eladott több millió adag ellenszerből.

Ellentmondásos hírek látnak napvilágot azzal kapcsolatban is, hogy kisgyerekeknek és várandósoknak célszerű-e oltatni. Egyelőre nem tudni – mivel kellő tapasztalatok nem állnak rendelkezésre – hogy melyik veszélyesebb, beadatni az oltóanyagot, vagy megkapni a betegséget.Önnek mi a véleménye, beadatja magának az oltóanyagot? Vagy inkább abban bízik, hogy nem dönti le lábáról az új kórság? Szavazzon és írja meg véleményét!

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. anyuka79 2009. november 16. 12:13
  „http://www.magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=651:feltenni-a-helyes-kerdeseket&catid=55:gerilla&Itemid=141
  Én nagyon sokat gondolkodtam a dolgon, már majdnem amelett voltam, hogy oltatok, de...
  Most 5 hetes terhes vagyok, igy engem biztosan nem. A kisfiam 3 éves, de őt sem és a férjemet sem.
  A szomszéd 4 napig volt beteg az oltástól, izomfájdalom stb. fel sem birt kelni. Senki nem tájékoztat arról mik a mellékhatások. Azt meg nem is lehet tudni, hogy mi lesz!!!! Az évekkel ezelőtti sertésinfluenza ellen kiadott oltóanyag, hosszabb rövidebb tartó idegrendszeri bénulást okozott. Bármi lehet a későbbi mellékhatás, én nem kockáztatom a családom életét. A halálhoz vezető ok pedig legtöbbször egy a betegség mellett meglévő krónikus (hosszan elhúzodó súlyos betegség). Van egy cikk amit el kell olvasnotok, meg kell néznetek és ebből tudni fogjátok, hogyan döntsetek!!!!”
 • 25. Rien 2009. november 11. 12:53
  „Én nagyon gondolkodom rajta. Két pici gyerekem van az egyik ovis a másik 4 hónapos. Félek mi lesz ha elkapják, és mi lesz ha beoltatom:-(
  Azért a nagyon ellenkezőknek figyelmébe ajánlom:
  http://www.kisalfold.hu/?xregistrationname=2051239&xregistrationnum=7229698766&confirmhash=0a55ec25046055dc1386034cb8b33c5477ed737b”
 • 24. annus89 2009. november 06. 08:48
  „Én nem oltatom be magam, az biztos! Még a sima influenza ellen sem kaptam soha, és úgy érzem, nincs is rá nagy szükségem. Én sokkal joban félek ennek a sebtében "kikísérletezett" védőoltásnak a jövőbeni, még ismeretlen mellékhatásaitól, mint attól, hogy esetleg most elkapom... Akik eddig ebbe Magyarországon belehaltak, azoknak nem csak ez volt a problémájuk, hanem számos más betegségekkel is küszködtek. Az meg, hogy Ukrajnában, ahol az életszínvonal jóval alacsonyabb, az szerintem nem összevethető a hazai helyzettel. Én inkább eszem sok gyümölcsöt, sportolok rendszeresen és erősítem az immunomat, ahelyett, hogy elrohanok az orvoshoz és gyarapítom a kapzsi gyógyszergyártó cégek profitját...”
 • 23. pethola 2009. november 06. 08:48
  „Szép napot mindenkinek! Közzétennék egy érdkes történetet! 63 éves vagyok és több betegségem is van. Az elmúlt napokban telefonon érdeklódtem a háziorvosomnál a H1N1 oltás iránt és azt a tájékoztatást adta, hogy részemre az oltás ingyenes bátran keressem fel. Ezt a minap meg is tettem, ám ekkor közölte velem, hogy mégsem ingyenes részemre az oltás, azt ő receptre felírja váltsam ki és még plusz 1500Ft-ért adja be. Így az oltás közel 3500 Ft.-ba kerülne számomra. Igen érdekesnek találtam ezt a kijelentését, hiszen eddig sem a médiában sem fórumokon nem találkoztam olyan történettel, hogy az oltás beadásáért külön kellene fizetni egy háziorvosnak, vagy lehet, hogy ez agy titkos "contra" kampány a háziorvosom részéről a vakcina ellen? Nem tudom, de lehet, hogy én nem vagyok tájékozott ezen a téren! Véleményem szerint amennyiben a vakcina beadása még is ingyenes, talán nem ártana felvílágosítani a háziorvosokat is erről a tényről.”
 • 22. Carlo85 2009. november 04. 13:19
  „Én eddig vacilláltam, adassam be vagy sem, de végül a beadatás mellett döntöttem.
  Eddig sose voltam influenzás, de mivel nem vagyok bejelentve a mai gazdasági dolgok mellett
  nem mer az ember kockáztatni. Ha kiesek a munkából nem kapok egy fillért se.
  Most kiadtam érte majdnem 2 ezer ft-ot hát istenem ennyit megért.”
 • 21. zacky_992 2009. november 02. 19:00
  „Még valami.
  Nem sok köze van ehhez az egészhez, de ez az én véleményem.
  vannak ojan betegségek, amikkel "együtt kell élni" ha ezt a szar virus ellen kidolgoztak egy védőoltást kb 3 hónap alatt, és nagyon remélem hatásos, mer a hülye tesóm be akarja oltani magát.
  Azok amikkel együtt kell élni pl.: HIV, Cukorbetegség, Aszthma, Rák, ezekre simán ki tudnának dolgozni oltást, ellenanyagot, ha nagyon akarnának.Csak jobban megéri a gyógyszertáraknak az hogy (én is cukorbeteg vagyok) hogy állami támogatással veszi több millió ember a világon az inzulint, és egész életében tömi magába, minthogy egyszer 2000 ftért vegyen egy ellenszert.
  Nagyon jól tudom saját tapasztalat, hogy vannak ojan rák gyógyszerek, amik több száz ezer forintba kerülnek és arra való, hogy az ember időt nyerjen vele, hogy ne fél év múlva haljon meg hanem 1 év mulva. Apám is rengeteg gyógyszert vett anyukám számára régen (rákos volt) és milliós tételben vett gyógyszereket.Ez nagyon jól megéri a gyógyszergyáraknak, ezek azok, amik soha nem mennek csődbe.

  Ajánlom minenki figyelmébe : Dr.Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség,
  - Cenzúrázatlan egészség
  Remélem néhány embernek a fülébe azért bogarat ültettem. :) sajnos ez van "Mindenhol csak a pénzt imádják, az új Isten képmását" by Hétköznapi Csalódások zenekar”
 • 20. zacky_992 2009. november 02. 18:49
  „napsugar1123 és Anya81 !

  Én is egyetértek mind2-tökkel!
  bele sem tudnak gondolni, hogy mijen lehet az, ha kiszámíthatatlanná válik a védőoltás!Ha valaki látta a Legenda Vagyok c. filmet, akkor tudják miről beszélek.Nagyon gyorsan készen lett a védőoltás, és nem volt elég idő kísérletezni vele, hogy mijen mondjuk 1 év után a hatása.
  Ok. lehet hogy megússzák a h1n1 et azok akik beoltatták magukat.De NAGYON NAGYON LEGYÖNGÍTI AZ IMMUNRENDSZERT!!!!Ha nem kapod el a h1n1-et akkor nagyobb eséllyel kapod el igy is a tüdőgyulladást.Sokkal erőteljesebben fog a tüdőgyulladás a szervezetedben kárt okzni, mint alap esetben.Akkor meg gyerünk ujabb védőoltásra még másik szar ellen is....
  Ez mind azér van h vedd a védőoltásokat és kapjál el másik betegséget és arra is vegyél védőoltást.Ha van 1 15 éves fiú például, mivan, ha az egyszer akar gyereket, és a védőoltás miatt nem lehet neki, vagy egy lánynak például, mert nem 1 ijen esetről lehet hallani fogamzásgátlók esetében.
  Nem tudnak semmit bisztosra, a sötétben tapogatózik mindenki.A terhes anyáknál még veszélyesebb lehet mert szerintem az ugy fog születni az a gyerek, hogy már meg van fertőzve és örök életében hordozó marad.
  Én biztosan nem oltatom be magam!!!!”
 • 19. napsugar1123 2009. október 19. 13:59
  „Anya81!

  Teljes mértékben egyetértek Veled!
  Hatalmas üzlet a gyáraknak! Beoltanak, jönnek a mellékhatások, vedd meg utána a gyógyszerüket, az okoz más mellékhatást, arra is egyél valami vacakot és innentől kezdve beindul az "ördögi kör"!!!!
  Arról nem beszélve, hogy a gyerekeinket születésük napján beoltják valami rettenettel és folyamatosan kapják utána is az oltásokat! Könyörgöm, hagyjuk már kifejlődni a gyerek immunrendszerét!!!
  Felháborító, hogy erre még köteleznek is bennünket szülőket! Elég volt! Az én gyerekeimet nem fogják szándékosan tönkre tenni!!!
  Mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő honlapot: http://www.tar.hu/oltas/olt1.htm

  Kérlek Benneteket, minél több embernek juttassátok el ezeket az információkat!

  Közös érdekünk, össze kell fognunk!”
 • 18. Pé 2009. szeptember 30. 21:43
  „19 éves vagyok, én most elkaptam és mit ne mondjak, nem egy felhőtlen érzés. Nem egy ember halt bele, és ez engem aggaszt, mert egyre rosszabbul érzem magam, de nincs mit tenni ellene. Feküdni kell :P Mikor azt érezném, hogy már jól vagyok, akkor estére vagy délutánra vagy belázasodok, vagy elvesztem az erőmet. Aztán amikor már a köhögés is bejött, akkor tényleg nem tudtam, mi lesz. Most nem tudom eldönteni, hogy beoltassam-e magam. Milyen elven működhet a vakcina? Mert ha gyengített vírusok, akkor arra nincs szükségem :S
  Egyébként mi az a krónikus betegség??”
 • 17. BabócsaiEugénia 2009. szeptember 24. 22:13
  „7.!
  Félnek azok egy injekciótól! Ezért is beteg és leszázalékolt mind!!!”
 • 16. katalinka 2009. szeptember 24. 20:27
  „Nem oltatom be magam pedig többen monták hogy tegyem meg(infarktust éltem tul)de lehet többet ártok mint használok. Amit a jóISTEN ránk mért azt ugyis megkapjuk ha rossz ha jó!”
 • 15. vargamonca 2009. szeptember 24. 19:46
  „A nemleges válaszok nem tartalmazzák a véleményemet. Én nem adatom be, mert veszélyesnek tartom. Mint laikus úgy gondolom, ha netalán bennem van már a vírus -amit nem tudhatunk- és megkapom az oltóanyagot, nagyobb baj történik, mintha be sem oltattam volna magam.”
 • 14. anya81 2009. szeptember 24. 15:37
  „Eszemben sincs beoltatni magam, sőt a gyerekeimet sem fogom engedni! Tömeghisztériát kelt a média, pedig az egész védőoltás/vírus mizéria a pénzről szól - nagyon sokan fognak abból meggazdagodni, hogy eladják a többszáz millió adag "védő"oltást.

  Akkor lesz itt ronda világ, ha majd elkezdik beoltani a befolyásolható, hiszékeny, az orvosokat istennek tekintő embereket és gyerekeiket, sorra megbetegszenek majd, utána pedig majd az őket beoltó orvosokat fogják felelőségre vonni...
  A kötelező védőoltások többsége is teljesen felesleges, csak mivel a szülők félnek felvállalni az évekig tartó pereskedést, ezért inkább befogják a szájukat és beoltatják gyermekeiket, amivel több kárt okozunk, mint hasznot...
  És lehet itt jönni a különféle tudományos szövegekkel, hogy de a 20-30-50-100 évvel ezelőtti tömeges megbetegedések (spanyolnátha, szamárköhögés, stb.) is azért voltak, mert nem volt ellenszer- nagyon sok ilyen vírus-roham azért alakult ki, mert elkezdték beoltani az embereket olyan oltóanyagokkal, aminek nem ismerték a különböző mellékhatásait.
  Lassan már a mezei nátha ellen is kitalálnak majd védőoltást, nehogy az immunrendszerünk megtanuljon védekezni bármi ellen is. Végül is a gyógyszeriparnak az az üzlet, ha sok a beteg ember, aki az ő gyógyszerein él, nem pedig az, ha mindenki egészséges, a megelőzésre törekszik, egészségesen táplálkozik és nem tömi magát antibiotikumokkal.”
 • 13. pancser 2009. szeptember 24. 15:01
  „Egy normál szervezet simán kibír egy infuenzát, az immunrendszernek sem árt egy kis erőpróba, edzés. Az oltásnak is vannak veszélyei, erre is volt már példa. A profithajsza oltásügyben taszító, nem is tudják az emberek kinek higgyenek.”
 • 12. mentha 2009. szeptember 24. 11:50
  „Kizárt dolog, hogy beoltassam magam!
  És nem ajánlom senkinek, hogy a gyerekeim körül "kampányoljon"!

  Ajánlom mindenkinek elolvasásra Neil Z. Miller: " Védőoltások - Kérdések és kételyek" c. könyvét.

  http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=331:oen-okosabb-mint-egy-oetoedikes&catid=104:bigpharma&Itemid=291”
 • 11. manci15 2009. szeptember 24. 09:59
  „A "normál" szezonális vírusok halálos szövődményei sokkal gyakoribbak, mint amennyien ebbe összesen belehaltak eddig. Az egész csak arra megy ki, hogy a gyógyszergyár kis plusz bevételt szerezzen. Aki a lehetőségekhez képest tud vitamindúsan táplálkozni, annak nincs több félnivalója, mint egyéb vírusokkal szemben. Én a "védőoltást" minden alkotóelemével és vivőanyagával együtt sokkal ártalmasabbnak tartom, mint a vírust magát. A kötelezőekkel kapcsolatban is vannak fenntartásaim... Sajnos van velük kapcsolatban rossz tapasztalatom.”
 • 10. Goldmund 2009. szeptember 24. 09:50
  „Annyira veszélyes, mint a mezei influenza, tehát az oltassa be magát, aki a normál influenza ellen is be szokta.”
 • 9. santiago 2009. szeptember 24. 09:43
  „Eddig is kaptam influenza elleni oltást, mégis beteg lettem...szóval, felesleges cécó az egész.Vki nagy hasznot húzott belőle, ennyi!”
 • 8. Truder 2009. szeptember 24. 09:27
  „Eszemben sincs!!!Műbalhé az egész.”
 • 7. a.h.a. 2009. szeptember 24. 09:27
  „Én nem.
  De egyes népcsoportnak kötelezővé tenném.
  Hátha....”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáalakult a Pénztárak Állandó Etikai Bizottsága

Újjáalakult a Pénztárak Állandó Etikai Bizottsága, amelybe a tagok hároméves mandátumának… Tovább olvasom