Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

H1N1: újabb két fertőzött Magyarországon, már 24-en vannak

Újabb két mintából mutatta ki az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriuma az A/(H1N1) influenzavírust, így 24-re nőtt a magyarországi fertőzöttek száma - derül ki az ÁNTSZ honlapján nyilvánosságra hozott csütörtöki közleményből. A két új beteg közül az egyik Mexikóban fertőződött meg, a másik azon a munkahelyen, ahol korábban 8-an kapták el a vírust. Az ÁNTSZ közleménye szerint a betegek állapota kielégítő.
Magyarországon május 29-e és július 9-e között összesen 24 embernél mutatták ki az új influenzát. Májusban 1, júniusban 12, ebben a hónapban pedig eddig 11 fő megbetegedését igazolták a laborvizsgálatok. A páciensek fele külföldön, a másik 12 ember Magyarországon fertőződött meg. A külföldi esetek közül 8 az Egyesült Államokban, 2 az Egyesült Királyságban, 1 ember Uruguayban 1 pedig Mexikóban kapta el a vírust. A munkahelyi megbetegedéseknél, ahol most már 9-re nőtt a bizonyítottan új influenzás esetek száma, az első beteg külföldön fertőződött, a többiek pedig huzamos ideig tartózkodtak vele egy légtérben. Az egyik dolgozó pedig három családtagjának adta át a vírust.

Olvasóink írták

 • 4. bugriskin 2009. július 10. 10:29
  „Szerintem karanténba kellene terelni Őket a kár a parlamentbe: Ott úgy sem folyik, érdemi munka! Karantén helyiségnek ép megfelelne sőt a képviselőinket sem kellen kiengedni onnan a nyárra!”
 • 3. kolombela 2009. július 09. 20:37
  „CSak kiegészítésként linkelem be, hogy a hazai megfertőzések honnan erednek:
  "Amcsi olajipari multi terjeszti az új influenzát hazánkban

  A magyarországi új influenzások fele már itthon fertőződött meg, 12-ből 10-en pedig ugyanott. Az ExxonMobil Váci úti irodájában. Egy dolgozó szerint a világcég nem engedi otthonról dolgozni a munkatársakat, a fertőzést olcsó tisztítószerekkel próbálják megfékezni. Az ÁNTSZ kapcsolatban van a céggel, de legfeljebb tanácsolhatja a munkatársaknak, hogy maradjanak otthon.
  24-re emelkedett az új influenzában megbetegedettek száma Magyarországon, miután az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ légúti vírus laboratóriumában újabb két mintában talált A(H1N1)v vírusvariánst, azaz újinfluenza-vírust. A két új eset közül az egyik egy külföldről hazatérő személyt érint, a másik Magyarországon fertőződött meg. A 24 magyarországi esetből nyolc megbetegedés egy munkahelyen fordult elő, további három pedig az egyik, ott megfertőződött dolgozó családjában. Az összes többi esetben külföldről hazatérők fertőződtek meg, feltehetően még külföldön. Azaz, Magyarországon egy jól azonosítható gócban terjed a betegség, amit egy külföldről hazatérő dolgozó hozott be a munkahelyére."”
 • 2. toretto99 2009. július 09. 20:31
  „Néhány nappal ezelőtt bejelentette a kormány"unk", hogy kb két hónap már múlva lesz vakcina Mon az a bizonyos "mexikói" avagy "sertés" avagy -az EU legújabb elnevezése szerint- "új influenza" virus ellen és azt is, hogy Magyarországon lesz először... Érdemes ehhez hasonlítani a mexikói kormány jelentését, amely szerint nem lesz vakcina kb hat hónap előtt. A Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) és az Egyesült Államok kormánya sem említenek olyan vakcinát amely négy vagy hat hónap előtt lenne készen. Tehát akkor mi az, amivel be akarjanak oltani minket pár hét múlva?

  Az is érdekes, hogy a Baxter gyógyszergyártó nyilatkozata szerint (nagyon büszke is erre) ő az egyetlen aki képes kb két hónap alatt előállítani egy vakcinát. Na de akkor miért nincs erről szó a WHO-nál vagy olyan különösen érintett kormányoknál, mint a mexikói vagy az amerikai? Nehezen képzelhető el, hogy amennyiben a Baxter vakcina két hónap múlva készen lesz, nem szól erről a WHO és nem érdekli ez sem a mexikói, sem az amerikai kormányt. Pedig a Baxter cég ráadásul egy amerikai cég...

  Azt ugye tudod, hogy a Baxter gyógyszergyártót olyan "hagyományos" influenza oltást szállított több európai kormánynak az idén amely "véletlenül" a H5N5 "madárinfluenza" virussal volt fertőzve? Néhány évvel ezelött ugyanez a cég olyan vérplazmát szállított a francia kormánynak amely az HIV virussal volt "véletlenül" fertőzve...

  Amennyiben valóban sokkal hamarabb kapná meg Magyarország a vakcinát az új virus ellen, mint bármelyik másik állam, tartok attól hogy valami nagyon nem tisztességes dolog lesz ebben a vakcinában. Kapásból két dolgot is el tudok képzelni:

  1. Amerikai kutatók szerint a jelenlegi "mexikói" virus azért nem terjed gyorsabban, mert nem a levegőben képes haladni ("airborne"), hanem csak a kicsiny nyálcseppekkel. Ugyanez a kutatók szerint elég lenne egy enyhe mutáció amely csupán néhány új aminosavat helyezne el a virus felszínán ahhoz, hogy a virus a levegőben tudjon terjedni. Nos mi van akkor, ha éppen ezeketaz aminosavakat lenne képes hozzáadni a virushoz az a csodavakcina amit állítólag a magyar ember akár két hónap múlva megkaphat miközben mindenki másnak legalább kétszer annyi időt kell még várni az oltásért?
  Ez a téma talán megérne egy külön cikket , mert attól tartok hogy valami nagyon csúnya dolog készül a magyarok számára az "új világrend" boszorkány konyhájában.”
 • 1. bugriskin 2009. július 09. 18:54
  „Már frakciót is alakíthatnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbicsaklik az önkormányzati rendszer az elvonások után

Élesen ellenzi a Fidesz, hogy a kormány 120 milliárd forintot vonjon el az önkormányzatoktól. Tovább olvasom