Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

H1N1: meghalt egy beteg Szegeden

Elhunyt egy H1N1-vírussal is fertőzött, de krónikus beteg férfi Csongrád megyében.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az MTI-t úgy  tájékoztatta, hogy a beteg a klinika egyik társintézményében vasárnap hunyt el, de bővebb információt csak szerdára ígért.

A férfi a huszonegyedik, akinek a halála összefüggésbe hozható a H1N1 vírussal Magyarországon.

A Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán a hétvégén hunyt el az a kismama is, aki több mint négy hete került kórházba a H1N1 szövődményeivel. Múlt péntek óta egyébként jelentősen megnőtt az újinfluenzás betegek száma Szegeden. Szeptember vége és december 4. között 35 embernél mutatták ki a H1N1 vírus jelenlétét, az azóta eltelt négy nap alatt azonban már 52-en bizonyultak H1N1-pozitívnak. További 4 betegnél a vizsgálat még tart.

A betegek közül jelenleg 14-et ápolnak a szegedi klinikákon. Három férfi közül egy kap intenzív ellátást, és géppel lélegeztetik. A hat női betegből ketten vannak intenzív osztályon, és szintén lélegeztető gép segíti a gyógyulásukat. Mellettük öt gyermeket is ápolnak Szegeden újinfluenzával.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2009. december 09. 22:12
  „Ehhez mit szól vajon NoBo! A kétkedés nem pártfüggő!

  .......... Perjési Klára, Gyula MSZP-s polgármestere októberben keményen bírálta a H1N1-vírus magyarországi kezelésének gyakorlatát és a vakcinákra elköltött 6 milliárd forintot. A Parlament egészségügyi bizottságának szocialista tagja két hónapja úgy nyilatkozott: ez a járvány még egy hagyományos influenzánál is gyengébb, a vírus kezelése pedig szerinte iskolapéldája annak, hogyan akarnak szakmai kérdéseket politikai alapon megoldani. Ráadásul úgy vélte: ez a vírus semmivel se veszélyesebb, mint bármelyik influenzajárvány, sőt, az eddigi tapasztalatok szerint még egy hagyományos influenzánál is enyhébbnek tűnik.
  ,,Hatmillió injekcióra hatmilliárd forintot költünk el, miközben a vakcina hatása kétséges. Ez olyan, mintha ágyúval lőnénk verébre, és közben az egészségügyi ellátórendszernek szorító elvárásai vannak. Az a véleményem, ágyúval lövünk verébre. Egészségünk érdekében elég megtenni a megszokott óvintézkedéseket" - fogalmazott október 6-i sajtótájékoztatóján Perjési.”
 • 4. SC 2009. december 09. 20:54
  „Homeopátiás ellenszert is lehet kapni H1N1 ellen,igaz csak Bp-en és Ausztriában.Akinek" nem jön be" az oltás formáció,akár választhatja ezt is.Én is ezt tettem.Kéretik nem leugatni,hogy így meg úgy,meg nem ér semmit,mi a kutyafüle az?,stb.”
 • 3. Joel 2009. december 09. 20:17
  „Állítólag Draskovicsnak is bent van a keze a vakcina bizniszben.
  Nem érdemes oltatni magunkat, mert beoltott is elkapta már a vírust.
  Az oltóközpontoknak van pofájuk 3000 ezret kérni oltásokként, amikor ausztriában például állampolgári jogon ingyenes az oltás, és nem a szar, mszp-és oltóanyaggal oltanak.
  Remélem hogy lessz felelősségvonás a választások után!”
 • 2. pancser 2009. december 09. 17:12
  „Azt számolgatom, mélegelem, hogy aból a több mint 6 milliárd forintból amit az Omnivest számlájára vándorlt, hány szív vagy vesebeteget lehetett volna megoperálni, hány beteg kisgyerek külföldi gyógykezelésére futotta volna, vagy hány kórházat lehetett volna belőle megmenteni.
  Az Omnivest üzlettel szemben MSZP képviselő is fellépett, aki képzett orvos, mondván a 6 milliárd ft elköltése felesleges, hogy ágyuval lőnek verébre.”
 • 1. janika 2009. december 09. 16:50
  „Szervusztok!
  Valóban felettébb érdekes az influenza H1N1 virusal kapcsolatos tapasztalatgyűjtés, ha ennek a könyvnek a tükrében nézzük. Egy kis adalék az "ÚJ!" H1N1 vírusról. Nem vitanyitóként, de elgondolkodtató! Az újdonságról csak annyit, hogy egy barátunk által bescannelt könyvlapok az 1996-ban Magyarországon megjelent és a könyv adatai szerint 1995-ben íródott "Robin Cook: RAGÁLY" című könyv 400-401 oldala. Aláhúztam az érdekes dolgot, de érdemes ujra elolvasni. Bárki könnyen ellenőrizheti. Az IPC Könyvkiadó Kft. Jelentette meg.
  Mikor is iródótt?... talán a nyolcvanas évek vége?...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: emelkedett a betegek száma

Az elmúlt héten 42.900-an fordultak orvoshoz. Tovább olvasom