Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

H1N1: két halott Szombathelyen

Meghalt egy hatvan év körüli cukorbeteg férfi kedden reggel a szombathelyi Markusovszky kórházban, a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Szerdán a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben hunyt el egy 53 éves női fogvatartott, valószínűsíthető, hogy az ő szervezetében is az új vírus volt.
A hatvan év körüli férfi erősen cukorbeteg volt, mindenképpen javasolt lett volna számára a védőoltás - írja a vasnepe.hu. Tipikus influenzás tünetekkel került be a beteg a kórházba, a vírus szövődményeket okozott a szervezetében. A férfi gyors lefolyású tüdőgyulladásban halt meg, szerveztében H1N1 vírus volt.


A vasi hírportál egy másik esetről is beszámol. Az ÁNTSZ munkatársa szerint a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben is meghalt egy személy, valószínűsíthető, hogy H1N1 vírus volt a szervezetében. Dr. Takácsné dr. Takács Dóra, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet jogtanácsosa, sajtóreferens a lapnak elmondta: a szombathelyi bv-intézetben november 18-án, a hajnali órákban elhunyt egy 53 éves, előzetes letartóztatásban lévő női fogvatartott. Az esetet a rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja, az idegenkezűséget kizárták. Az orvos-szakértői vizsgálat folyamatban van.

A büntetés-végrehajtási intézetekben folyamatosan oltják az influenzavírus ellen a személyi állomány tagjait és a fogvatartottakat is. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben az elítéltek kétharmada kapta meg a vakcinát. Az oltás nem kötelező, csak kérhető. A fegyintézetek stratégiai szervezetek, így a dolgozók ingyen kapják a vakcinát, de az térítésmentesen jár a fogvatartottaknak is. 

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. tosa2 2009. november 20. 22:33
  „Pancser ! OV-nek azért jut belőle ! acsaládjának is jutott, csak a felesége nem kér
  belőle /állítólag !/”
 • 22. pancser 2009. november 20. 21:50
  „NoBo! Semmi sem tisztázott az oltás körül, még az orvosok is bizonytalanok. Családon belül is viták folynak. Egyik ismerősöm felesége orvos és nem akarta beadni a férjének a vakcinát. Az illető hirhedten szoci, erre elment egy másik orvoshoz és beadatta magának. Egész nap fájt a keze, de a felesége bosszantására mutogatta neki a kezét, hogy semmi baja. Nincs az oltásban politika? Dehogy nincsen. A Fidesz még rá is tesz egy lapáttal, rossz szervezéssel vádolja a kormányt, hogy nem jut oltóanyag ide, meg oda.”
 • 21. AranyKözépút 2009. november 20. 20:43
  „1. Azt tényleg kezelhetjük tényként, hogy az oltás nem veszélyes. 2. Azt is kezelhetjük tényként, hogy nincs szükség arra, hogy a lakosság 60-70%-a beoltott legyen, tehát nincs szükség oltópontokra és erre a k....nagy hisztire sem. 3. Azt is kezelhetjük tényként, hogy az oltás nagyon nagy üzlet itt egyeseknek, főleg azoknak az offshore cég tulajoknak, ahova a bevétel áramlik. 4. Azt is kezelhetjük tényként , hogy az állam a terjesztésért kb 30%-kal több pénzt kér, mint a többi, privát gyógyszer terjesztő. 5. Az is tény sajnos, hogy ez az oltás nem fogja megakadályozni újabb influenza vírus mutációk kialakulását, ami ellen aztán majd jöhet az újabb oltóanyag.
  Biztos van még sok sok más és ebből mindenki tegye össze magának a számára elképzelhető képet a valóságról.”
 • 20. Imcsi 2009. november 20. 20:29
  „Az utolsó mondat nálam is leverte a biztosítékot! Luxuskörülmények, egy börtönágyra 3x annyi pénz jut, mint egy kórházira, és akkor még mi, adózók fizetjük az oltás költségeit is!
  Még mindig van lejjebb, még mindig meg tudnak lepni valamivel!”
 • 19. mir 2009. november 20. 20:15
  „´Kiváncsi leszek a sok okostojásra, ha tömeges szövődmények, egészségkárosodás lesz az oltástól,´

  Majd szóljál ha lesz ilyen de erre semmi esély. Addig meg azt hordasz össze vissza amit akarsz.”
 • 18. NoBo 2009. november 20. 20:14
  „17: Hát ha nem is h1n1 ellen, de más ellen tuti kéne neked egy oltás!
  Szinte látom, ahogy habzik a szád és mindenbe politikát viszel. Sajnállak inkább....”
 • 17. pancser 2009. november 20. 19:56
  „NoBo? Tényleg nincs? A pánikkeltés büntetni szokták. Még egyetlen igazi szövődményt nem tudnak felmutatni az elvtársaid. Tüdőgyulladás mindig volt és lesz, éppen úgy mint ostoba és hiszékeny ember. Ehhez még H1N1 sem kell, csak szolgaszellem, és hiszékenység. Változatlanul állítom semmi jelentősége nics az oltásnak, csak egy kis bevétel a költségvetésnek és még nagyobb az adózást kikerülő offshore tulajdosnak. Kiváncsi leszek a sok okostojásra, ha tömeges szövődmények, egészségkárosodás lesz az oltástól, amely majd jól kimutatható lesz az oltottaknál. Most teljes felelőtlenség és hazudozás folyik amihez NoBo is partner!”
 • 16. NoBo 2009. november 20. 18:57
  „moderálva személyeskedő”
 • 15. pancser 2009. november 20. 18:01
  „Oltassátok csak magatokat, mindegy igaz, belázasodnak tőle a gyerekek, de attól még szuper a vakcina. Mi ellen is? Tán a bubópestis? Á dehogy! Akkor tán valami tífuszféle? Á dehogy! Talán minden 100-k ember meghal? Á dehogy! Talán erős infuenza? Á dehogy,csak egy nagyon enyhe az egész. Akkor meg minek oltatunk? Tudod ez úgy van, hogy megszoktuk amit pártunk és kormányunk mondott egykor az volt az egy és megfellebezhetetlen igazság. Akkor MO- a csúcsra jutott? Á dehogy a mélybe! És a vakcinával hova jut? A nép sehova csak a boldogítói többször a déli tengerekre!”
 • 14. TBK 2009. november 20. 17:53
  „Költői kérdés:
  Ha ez "sertésinfluenza", hogy létezik, hogy egyáltalán nem érinti a sertéseket????”
 • 13. mir 2009. november 20. 17:41
  „"Belázasodott, orvoshoz kellett vinni"

  Nálunk a családba mindenki be lett oltva és senkinek sincs kutya baja sem pedig már egy hónapja megkaptuk az oltást. Persze ettől még egyénfüggő az oltás de én csak a mi példánkból tudok kiindulni”
 • 12. AranyKözépút 2009. november 20. 16:46
  „Depresszióban, a kilátástalan sorsuk , életesélyek hiánya miatt naponta meghal ennyi ember, mint a H1N1 ben eddig elhunytak összesen. Azzal miért nem foglalkoznak?? Napi cikkek miért nincsenek azokról a sorsokról, akik a gazdasági válság szó szerinti áldozatai:(
  Én sajnos ismerek ilyet. Felmondtak neki, inni kezdett. Fél év alatt elvitte az alkohol vedelése miatt kialakult súlyos betegség.
  Nagyon jó dolgozó volt 30 évig dolgozott egy helyen. Mivel már nem volt fiatal, nem vették fel sehova.
  Isten nyugosztalja.
  SZerintem ezek az áldozatok is megérdemlik a híreket!”
 • 11. gamergabor 2009. november 20. 16:43
  „semmi rosszat nem akarok írni!
  a sima influenza is ennyi ember életet követel és csak ez h1n1 van picit felpumpálva a média álltal?”
 • 10. NoBo 2009. november 20. 16:37
  „8-as: nem mondod? tényleg? belázasodott? nahát...

  Okoska! Amit írsz, az egy enyhe tünet, ami bármilyen más oltásnál
  is előfordul. Olyan nagy erőfeszítéssel küzdesz az igazadért, közben
  meg egy csomó ferdítést írsz. látszik, hogy "szakértő vagy"...”
 • 9. sicc 2009. november 20. 16:37
  „Miért , pancser te még nem hallottál olyat , hogy belázasodik valaki az oltástól.Ezzel akarsz pánikot kelteni.
  Akkor elárulom, hogy mind két gyermekem az összes csecsemőkori és gyerekori oltástól belázasodott, volt , hogy nem tudott aznap a lábára állni, volt ,hogy kiütése lett.Akkor senki sem pánikolt, mint most te.
  Ja, még élnek, nem autisták és stb.”
 • 8. pancser 2009. november 20. 16:25
  „6-os! Nagymosás, centrifuga, öblítés centrifuga. Jó ha vannak egy cégnek ügynökei. Tegnap egy kisgyerek megkapta a vakcinát. Belázasodott, orvoshoz kellett vinni. Ez a magyar vakcina nagyon durva, az influenza meg enyhe. Az egyik beteg cukros volt, annak talán nincsenek szövődményei? Mi az hogy!”
 • 7. Jandex 2009. november 20. 16:16
  „A Tv2-ben mondták csak a kiszállítás majdnem 600Ft/ampulla,annyiért gyalog is kihordanám!Grrr...”
 • 6. pinquin 2009. november 20. 16:15
  „Szomorú, hogy ilyen híreket kell olvasnunk nap mint nap...
  Szomorú, mert Nekik is biztosan vannak szeretteik, ahol most mindenki szomorú...
  Szomorú, hogy nem oltatták be magukat, mert akkor lehet, hogy még most is élnének...
  Szomorú, hogy egyre több ilyen hírt kell majd olvasnunk!”
 • 5. lackojr 2009. november 20. 15:46
  „H1N1-et akartam írni,bocs a helyesírási hibáért de szerintem a lényeget mindenki értette”
 • 4. lackojr 2009. november 20. 15:45
  „Ez az egész egy nagy kamu!Kell az egézségügynek a pénz és ennek ez a "legegyszerűbb" módja..sajnos:(Bár szerintem gusztustalan.Arról miért nem írnak hogy valaki simán H´N´ miatt halt meg?Cukorbeteg,tüdőgyulladás vagy valami más betegség és a végén odaírják illetve mondják hogy a szervezetében megtaláltuk a vírust.Ez a legegyszerűbb mondja egy kis pánikkeltésnek és ezáltal további vakcinák eladásának.Ennyi!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves kisfiút erőszakolt meg a 10 és 15 éves fiú szomszédja

Megerőszakolt egy ötéves kisfiút tizenöt és tízéves, szintén fiú szomszédja a napokban Pécsett; az… Tovább olvasom