Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

H1N1: Intenzíven egy pedagógus Nagykanizsán

A nagykanizsai kórház intenzív osztályán, lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak egy pedagógust, akinél beigazolódott a H1N1 vírusfertőzés gyanúja - erősítette meg az MTI információját kedden a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója. Bátorfy József elmondta: kedden kapták meg a virológiai vizsgálat eredményét, amely igazolta a gyanújukat, hogy az 53 éves asszony szervezetét az új influenza vírusa támadta meg.
Ismert volt korábbról az egyik nagykanizsai gimnáziumban dolgozó pedagógus krónikus légzőszervi megbetegedése, állapotát azonban kétoldali tüdőgyulladás súlyosbította. A főigazgató még pénteken közölte az MTI megkeresésére, hogy a nőt az új vírus fertőzésének gyanújával ápolják. Jelenleg hatodik napja fekszik az intenzív osztályon, ahová rendkívül rossz állapotban került. Három-négy nap alatt sikerült csak stabilizálni a légzését és keringési rendszerét, de továbbra is lélegeztetőgépen tartják. Miután már az osztályra kerülésekor felmerült a H1N1 vírus jelenlétének gyanúja, a kezdetektől antivirális szerekkel kezelték. A kórház vezetője azt mondta: a páciens állapota mostanra határozottan javult és a gyógyulás teljes esélyével folytatják a kezelését. Bátorfy József hozzátette: tudomása szerint az asszony nem kapott új influenza elleni védőoltást.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. NoBo 2009. november 29. 17:24
  „terjeszd csak lótusz a hülyeségeket.
  miféle születéshez? valaki már korábban leírta: az adófizetőket nem bántja az ingyenélő kormány...
  érdekes, hogy arra SOHA EGYIKŐTÖK sem reagál, hogy az oltóanyag 20-30 éves...
  Ja, ami nem hazugság, arról ne beszéljünk. csak a hülyeségekről
  Amúgy elmondanád, ha ilyen nagy szakértő vagy, hogy mikor számíthatnak a beoltottak zombivá
  válásra??”
 • 33. lótusz 2009. november 29. 12:42
  „attól függ kit értesz riogatónak. aki oltásellenes de nem riogat csak igazat mond. vagy a sajtót aki tényleg riogat. kínában már kutyában is kimutatták. na és nekem influenzás a macskám is. de lehet elkapja a gekkóm vagy a tarantula. és milyen érdekes hogy kismamák fekszenek a kórházban ugyanazon az osztályon. egyik hírek szerint 3 a másik szerint 2 .és furcsa hogy most a kismamákon a hangsúly. pont itt mondott ellen székely és a tisztifőorvos. egyik szerint a kismamákat még nem is tesztelték másik szerint be kell oltani. nincs ennek köze a születéshez esetleg????? elgondolkodtató”
 • 32. lótusz 2009. november 28. 07:34
  „hajni ezek után azt hiszem nyomoznak az eü-ben a jobbikosok és oltásellenesek után és elvisznek draskovics kutyái. de mindegy, rabszolgasorsnál jobb a hősi halál. mert nem győzhet a diktatúra. mert itt az van. soha senkiről nem téphetik le a fehér inget és fekete mellényt!!!”
 • 31. lótusz 2009. november 28. 07:28
  „sok közöm van az eü-höz de bizonyára a vörös vércse már lenyomoztatott mindenkit aki nem ért egyet a vörösrongyaikkal. na tehát sok az ismeretségem, ezen a pályán dolgozom és mégsincs orvos akiben bíznék. a média elhallgatta hogy több kisgyermek nálunk sem tudott lábra állni, az oltás után. gyanús az oltás erőltetése. és aki ez ellen hangot ad lassan elhurcolják, mint csendes nevezetű jobbikos képviselőt. pedig arról már nem szól a fáma hogy olyan polgármester vitette el aki bűnös az ingatlanbotrányokban. tehát a bűnözők hurcoltatj

  ák el a nemzetért kiálló igazságért harcoló hazafiakat. ébredjetek már magyarok!!!!

  üzenem akit elvittek neki: üzenem a földnek csak teremjen
  ha sáska rágja is le a vetést ha vakond túrja is a gyökerét.
  a világ fölött őrködik a rend
  s nem vész magja a nemes gabonának
  de híre sem lesz egykor a csalánnak
  az idő lemarja a gyomokat
  a víz szalad,a kő marad,akő marad.

  üzenem az erdőnek ne féljen
  ha csattog a baltások hada
  mert erősebb a baltánál a fa
  s a vérző csonkból virradó tavaszra
  új erdő sarjad győzedelmesen.
  s még mindig lesznek fák mikor a rozsda
  a gyilkos vasat rég felfalta már
  s a sújtó kéz szent jóvátétellel
  hasznos anyaggá vált a föld alatt
  a víz szalad a kő marad, a kő marad.

  remélem remélem sok még a nemes gabona és fa ebben az országban. kitartás!! bátorság!!! nem győzhet a diktatúra!!! adjon az isten!!!”
 • 30. hajni.horvath 2009. november 26. 13:00
  „20.sicc!
  1.Influenzára ott a Tamiflu,aminek a hatóanyaga oseltamivir.
  2.Az orvosok soha nem imádkozással gyógyítottak,most sem ezt teszik :-)
  3.Köszönöm,nem kérek kioktatást,eü-ben dolgozom,konkrétan H1N1-fertőzött beteg mellett is.
  Nem az a problémám,hogy foglalkozik a média a dologgal,hanem, az ,ahogyan foglalkozik vele.
  Ha valaki fertőzöttként bekerül a kh-ba,abból egyszerre pánikkeltő módon kell cikket írni?
  Sokkal többen kerülnek lélegeztetőgépre más egyéb okok miatt,arról miért nem jajgat a média?!?
  Nesze neked,nép,itt a csemege.
  Végülis cirkusz meg kenyér kell a népnek...
  De itt lassan már csak cirkusz van...”
 • 29. SC 2009. november 26. 10:15
  „sicc!Nem tanítottak meg a szüleid tisztelettel,normális hangnemben beszélni másokkal?”
 • 28. sicc 2009. november 26. 09:22
  „A virágpor, parlagfü és még egypár allergiára van gyógymód! Érdeklődj allegologusnál ne vagdalkozz,mint teszitek az influenzával kapcsolatban (hány szakemberrel beszéltél ?). Deszenzibilálás magyarul immunterápia. Ez ezt jelenti okoska ,hogy a szervezetedet hozzászoktatják (kis dozisokban a dagolva) ahhoz amire allergiás vagy.
  Kiváncsi lennék, ha bármilyen betegségetek lennne nektek vagy családtagjaitoknak, hova futnátok sírva! Gondolom orvoshoz nem , mert azokban nem hisztek!
  Ne adj isten ,hogy baj történyen veletek, mert még ezeknek a hentesek kezei közé kerültök!
  Nem látjátok milyen beteg a gondolkodásotok!Nektek a középkorban lenne a helyetek, ott talán még az öt éves kort, vagy a születéseteket sem élnétek túl!!!”
 • 27. Szebb_jovot 2009. november 26. 08:01
  „Lótusz, sajnos nem tudok ajánlani.. én azt mondtam a barátnőmnek, hogy a legjobb lenne pl. Alaszkában, a semmi közepén venni egy házat, akkor legalább nyugodt lenne az ember, és végre élhetne.. mert ami itt megy, azért kár volt civilizálódni.. :)

  Meg aztán orvos legyen a talpán, aki itthon marad.. a múltkor is tiltakoznak az orvostanhallgatók, hogy nem akarják őket kiengedni évekig.. megértem őket, 90.000 Ft semmi.. de más is ennyiből él. Nyilván nem ennyit tanul, de nekik is szükségük van/lenne jó orvosra..
  Jelenlegi állás szerint az az orvos marad itthon, aki kint már hentesnek sem kell.. :)
  Szóval bízunk, hiszünk, s talán a gyermekeinknek jobb lesz..

  Szebb jövőt - az Új Magyar Gárda - kinek tetszik, kinek nem. De együtt állunk oda, együtt vállaljuk a megpróbáltatásokat, együtt sírunk, nevetünk. Bennük bízom.. másban sajnos nehéz..”
 • 26. lótusz 2009. november 26. 07:57
  „az influenza terjedésével egy időben alakult ki a védőoltás körüli háború. székely t. szerint az oltás biztonságos,bár időhiány miatt a terhes nőkön még nem próbálták a hatásvizsgálatot.ezzel ellentétben falus ferenc tiszti fő o. szerint a terhes nőket elsőként kell oltani.

  ez a vírus tudtom szerint 1976ban is feltűnt mikor huszonötször annyian betegedtek meg a vakcinától mint a vírustól.ahogy a kádár idejében csernobilt megpróbálták elhallgatni ki hisz a mai balos vezetésnek. máshol is áll a bál. németországban másfajta oltást adnak a minisztereknek mint a köznépnek. és ott a várandósoknak és gyerekeknek nem ajánlják.”
 • 25. lótusz 2009. november 26. 07:46
  „dzsoni nem hallottál még a lassú káros folyamatokról?? esetleg hathat rosszul az oltás az agyra is. olyan mint a mostani kormány lassan zsigerel ki.”
 • 24. lótusz 2009. november 26. 07:44
  „szebb jövőt, ajánlj valami jó dokit, de komolyan. mert én nem hiszek egynek sem. rossz tapasztalat, eü-s infók stb alapom van rá. és azért te mert a szebb jövő közel áll hozzám. mindegyik csak üzletre épít. maszek sem jobb mint a mások mert a haszonért visszarendel meg halogatja az időt.”
 • 23. lótusz 2009. november 26. 07:40
  „a sajtó vírus elleni gyógyszerekről meg influenza elleni gyógyszerről is fecseg. no ha jól tudom nincs vírusra meg influenzára gyógyszer. nem hiszünk nekik és kész. inkább legyek influenza áldozata mint az oltásé. ingyen sem kellett”
 • 22. lótusz 2009. november 26. 07:36
  „igen lehetnek veszélyei az influenzának, de eddig is voltak csak a média nem verte így nagydobra. de ki mer bízni egy efféle védőoltásban amit idő sem volt tesztelni. meg furcsa módon szinte erőltetik ami gyanús. azt miért nem írja meg a kisalföld sem, hogy angoloknál pont a védőoltástól hányan lettek betegek. nagyon sokan!!!!”
 • 21. Szebb_jovot 2009. november 26. 07:31
  „Szép jó reggelt! :)

  Érdeklődnék, hogy az oly fejlettt orvostudomány miért nem képes meggyógyítani egy egyszerű virágpor allergiát.. nyilván megvan az oka, csak kíváncsi lennék..
  Mert az, hogy tüneti kezelésre felírnak márciustól novemberig egy kupac gyógyszert, aztán úgy ahogy hat, a következő orvoslátogató gyógyszergyártó cég után egy másik fajtát, és évek alatt csak rosszabb lesz, aztán egyre erősebb gyógyszereket adnak..
  Én gondolom csak úgy, hogy nem akarják ebből meggyógyítani a népet, mert jó piac?
  Biztos csak összeesküvés-elmélet.. de azért vicces.. :))
  Hazudtak már annyit, hogy azt sem hiszem el amit ezek kérdeznek, nemhogy amit mondanak..”
 • 20. sicc 2009. november 26. 00:27
  „Kedves 19.hajn.horváth ! MIndent tudok az allergiás reakciókról, voltunk kivizsgáláson , azóta gyógyszereket hord magánál a fiam és immunterápiára megy.Az allergiás reakció lehet halálos ,de nem az első alkalommal! Ezekben az esetekben sem,halt meg senki.Megvizsgálják melyik adalékanyag okozta az allergiás rohamot és többé nem kapnak ilyen alapanyagú szert.
  Hasonló a gondolatmenetem ,mint neked !
  De éppen ezért, én megpróbálom ellhinni, bármilyen rohadt ez a világ, hogy meg akarnak védeni egy betegség ellen , aminek ez az egyetlen ellenszere.Mert ugye tudod,hogy a vírusok okozta betegségre NINCS gyógyszer (nem úgy , mint a bacikra)? Az orvosok csak imádkozhatnak, hogy ezek a súlyos betegek meggyógyuljanak. De ti csak várjátok unttan, fásultan, sorsotokat, mint a példáid szereplői.
  Az orvostudomány egyre több betegséggel szemben próbálja fel venni a harcot !Ti Ne vegyétek igény be, mint ahogy példázataid szereplői sem tették. Úgylátszik neked ők a példaképeid.
  Egyébként eddig minden súlyos esetről beszámoltak (h1n1-esről),ha jobban lettek és levették a lélegeztetőgépről.”
 • 19. hajni.horvath 2009. november 25. 21:28
  „13.sicc!
  Allergiás reakció:igenis bele lehet halni.Nem mindig,nem mindenki,de van olyan,hogy igen.Csak csendben jegyzem meg,hogy figyelj a fiadra,mert a darázscsípés az egyik olyan dolog,amivel minél többször találkozik a szervezet,annál hevesebb reakciót vált ki belőle...

  A címhez meg a hozzáfűznivalóm,hogy sokkal többen fekszenek intenzíven,és halnak meg dohányzás ill. alkohol okozta szív- és érrendszeri betegség okán,mégis az emberiség nagy része dohányos és vedel...
  Egy csomóan halnak meg kezeletlen magasvérnyomás-betegség okozta agyvérzésben,szélütésben...
  Szintúgy egy csomóan meghalnak a hülyeség és figyelmetlenség okozta közúti balesetekben,és az alkoholos befolyásoltság alatt való vezetés miatt...
  A világon évente 8-10 millióan fertőződnek meg TBC-t okozó mycobacteriummal,s körülbelül évente 1,5 millióan halnak meg tőle...
  Úgyhogy talán kevésbé kellene szenzációhajhászóan tálalni a hírt,miszerint egy krónikus légzőszervi megbetegedésben szenvedő ember kétoldali pneumóniával gépi lélegeztetésre szorul.
  Vagy tálalják hasonló stílusban a sok egyéb,szövődménymentesen gyógyult gyerek,fiatal és felnőtt esetét is...
  Vagy azt már megtiltották odafentről?”
 • 18. SC 2009. november 25. 18:49
  „Kedves Bugyortudor!
  Ezt az adatot a Hírtévé déli híradójában hallottam,de ezt nyilatkozták ma a BBC-n is.
  Nem én állítottam!Kicsit finomabban a HAZUGSÁG szóval,mert még magamra veszem! :-)”
 • 17. dzsoni 2009. november 25. 13:08
  „Az egész család beoltatta magát gyerekektől a nagyszülőkig. Láss csodát: élünk, virulunk! Nevetséges ami pletykaszinten megy. Egy <moderálva> kitalál valamit, aztán követi lagalább ötven! Hány kötelező oltást kapunk az életünk során és elenyésző azok száma, akiknél bármilyen szövődmény, vagy nem várt reakció következik be.”
 • 16. bugyortudor 2009. november 25. 12:48
  „06080/204217 Zöld szám
  ÁNTSZ Járványügyi információs vonal

  Hívtam , és egy virológussal beszéltem.
  Javaslom mindenkinek, vagy legalább azoknak, akik kételkednek, hogy tegyék meg ugyanezt. Nem több 100 betanított kisasszony ül a telefonnál, hanem egy-két karakán virológus, ezért nem meglepő, ha gyakran foglalt, de nekem végül 5 perc alatt sikerült elérnem őket.

  Én nem mondok semmi mást, csak annyit, hogy NE PLETYKÁKBÓL tájékozódjunk, és NE SAJTÓN, MÉDIÁN keresztül, hanem hiteles forrásokból.

  Rákérdeztem SC állítására is. HAZUGSÁG! Az oltás ellenes kampány kitalációja. Még ott sem volt oltóanyag miatti haláleset, ahol probléma volt az oltóanyaggal.

  A másik, ami hazugság, hogy ha be is vagy oltva, tovább adhatod a vírust. Ennek se füle se farka, mert akkor nem lenne értelme az oltásnak.

  B.”
 • 15. SC 2009. november 25. 12:17
  „Ketten már meghaltak az oltóanyag miatt,27 embernél súlyos tünetek jöttek elő.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Szijjártó megszólalása hiteltelen

Az MSZP szerint Szijjártó Péter hiteltelen az általa emlegetett ügyekben, mert "a mutyista ifjú… Tovább olvasom