Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

H1N1: a Kútvölgyi kórház nem ad tájékoztatást egy ott elhunyt kismamáról

A család kérésére nem adnak felvilágosítást a Kútvölgyi Klinikai Tömbben január 18-án elhunyt kismama halálának körülményeiről.

A Semmelweis Egyetemközlemény szerint az egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján 2009. október 1-től keddig összesen 18 beteget kezeltek igazoltan H1N1 influenzával illetve influenzaszerű tünetekkel. Jelenleg egy kismamát ápolnak a klinikán, az ő állapotáról - szintén a család kérésére - az egyetem további információkat nem közölhet.

A keddi Népszabadság arról számolt be, hogy elhunyt a Kútvölgyi kórházban az a kismama, akit korábban H1N1 fertőzéssel kezeltek és december végén még az egészségügy sikertörténetének tekintettek, mint az első olyan kismamát, aki végül megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést.

A lap az elhunyt kismama férjének tájékoztatása szerint arról számolt be, hogy a kismama december harmadikán szülte meg gyermekét, aki jól van. A kismama azonban négy nap múlva visszakerült a kórházba, január 18-án hajnalban pedig "elment örökre".

A kismama testvére és férje úgy tudja: az influenza szövődménye okozta a bajt.

Arról, hogy pontosan mi okozta az asszony halálát, a Kútvölgyi úti klinika igazgatója, Gál János professzor nem nyilatkozott a Népszabadságnak.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos a lapnak elmondta: nincsenek pontos adataik, de szerinte huszonötnél több állapotos nőt kezeltek eddig a kórházak intenzív osztályain. Öten belehaltak az influenza okozta szövődményekbe, köztük a Kútvölgyi úti klinikán elhunyt beteg.

Olvasóink írták

  • 2. renyitibor 2010. január 27. 12:07
    „Nincs semmi misztikum. Húgom halálát a H1N1 szövődményeként fellépő másodszori bakteriális felülfertőződés okozta. Legyengült szíve egész egyszerűen nem bírta a terhelést, összeomlott a keringése.”
  • 1. AHA 2010. január 26. 16:25
    „Persze,hogy nem.Kezelték h1n1-el,az igazi bajt meg nem vették észre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járhatatlan turistautak a Pilisben

Az elmúlt hetekben kialakult jegesedés miatt gyalog és kerékpárral is balesetveszélyes lehet közlekedni a magasabban fekvő régiókban. Tovább olvasom