Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Gyurcsányt nem fogadja a Kossuth Klub

Az utolsó pillanatokban kellett új helyszínt keresni Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szombati előadásának.

Az utolsó pillanatokban kellett új helyszínt keresni Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szombati előadásának, miután a Kossuth Klub néhány órával a konferencia előtt visszalépett a Fapados Alapítvány "100 nap – Becsapott Magyarország!" című rendezvény befogadásától - írja a Népszabadság a szombati számában.

A volt miniszterelnök az Orbán-kabinet első száz napjának értékelését emiatt új helyen, a terézvárosi Eötvös10 elnevezésű közösségi és kulturális "színtérben" tartja. A szervezők felháborodásuknak adtak hangot közleményükben.

Úgy fogalmaztak: "a Fidesz olyan országot teremtett száz nap alatt, ahol tisztességes embereknek is félniük kell; félniük, ha teret akarnak adni balliberális civilek és politikusok véleményének". Rámutattak, bár a Kossuth Klub azért mondta vissza a rendezvény befogadását, mert Gyurcsány előadását politikai- és kampányrendezvénynek tartja, addig "Orbán Viktor egy közoktatási intézményben, egy gimnáziumban tartotta meg értékelő beszédét".

A konferencián a volt kormányfő mellett beszél még Debreczeni József közíró (volt MDF-es képviselő-jelölt), Bauer Tamás közgazdász, Göncz Kinga EP-képviselő, volt külügyminiszter, Vitányi Iván és Molnár Csaba szocialista képviselők. A Népszabadság emlékeztet arra, hogy Gyurcsány Ferenc utoljára márciusban tartott nyilvános előadást, egy fajta "országértékelést" a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén.

A lap információi szerint a volt kormányfő a szombati értékelő beszédében elsősorban és hangsúlyosan az Orbán-kabinet első száz napjának teljesítményét fogja értékelni.

A Népszabadság idéz a TIT Kossuth Klub Egyesület alapszabályából. Többek között azt is, hogy a Kossuth Klub célja közéleti fórum teremtése tudományos, művészeti és politikai kérdések megvitatásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még késik a kártérítés a lúggal megitatott kismama ügyében

A HM szerint Szekeres Imre akkori tárcavezető mulasztott a savlekötő helyett lúgos folyadékkal megitatott kismama ügyében. Tovább olvasom