Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyurcsányt felhatalmazta az MSZP a kormányalakításra

"Országreformot" ígért Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP kongresszusán. A miniszterelnököt annak ellenére hatalmazták fel a küldöttek a kormányalakításra, hogy nem mondott konkrétumot a leendő kormány összetételéről.
Az MSZP céljai alapvetően érvényesíthetők a koalícióban - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a párt kongresszusán. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje országreformot ígért és azt mondta: arra fog törekedni, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amelyben a baloldal vezető politikusai vesznek részt. Hozzátette: a magyar baloldalnak nem az ellenzéket kell viszonyítási pontnak tekintenie, hanem a világot, ugyanakkor az ellenzék politikájára figyelnie kell. Előzőleg Hiller István pártelnök egy új reformkor szükségességét hangsúlyozta, és felhatalmazást kért a koalíció megkötésére az MSZP kongresszusától.

Gyurcsány Ferenc kongresszusi beszédében nem közölt konkrétumokat a kormányalakításról. "Okos kompromisszumok árán kell kormányozni, felelősségük a pártoknak a lehetőségeikkel arányos." - közölte.

Gyurcsány közölte: "nem az határozza meg, hogy ki kerül a kormányba, hogy velem milyen kapcsolatban van, hanem, hogy milyen demokratikus felhatalmazás és teljesítmény van mögötte". "Azokkal kell együttműködni, akiket a párt kiemel, politikusokat, nem barátokat fogok a kormányba hívni."

A konkrétumok hiánya ellenére a 600 küldött felhatalmazta a vezetést a koalíció megkötésére.

(Forrás: Krónika hírszolgálat, Index.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódások várhatók

Sopronban a Pozsonyi úti, a Híd utcai és a Storno Ferenc utcai körforgalmaknál elkezdődnek a… Tovább olvasom