Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Gyurcsányék nem állítanak miniszterelnök jelültet: Bajnait támogatná a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet 2014-ben, a demokratikus ellenzék közös jelöltje mögé áll be, ha lesz ilyen.
A Demokratikus Koalíció (DK) nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet 2014-ben, a demokratikus ellenzék közös jelöltje mögé áll be, ha lesz ilyen, de Bajnai Gordont "könnyebb szívvel és mélyebb meggyőződéssel" támogatná, mint bárki mást - írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc szerdán.

A volt miniszterelnök, a DK elnöke szerint a demokratikus ellenzék ma megosztott, de helyzete nem reménytelen annak ellenére sem, hogy az LMP "elutasít bárminemű együttműködést a demokratikus ellenzék pártjaival", az MSZP pedig hisz önálló győzelmének lehetőségében, Mesterházy Attila "a jövő miniszterelnökeként tekint magára".

Mint írta, az MSZP elnöke hasonlóan érezheti magát, mint 1998 és 2002 között Kovács László akkori szocialista pártelnök: "ő harcolt, kihívói meg távol tartották magukat a legkockázatosabb pillanatokban a küzdelemtől".

Gyurcsány Ferenc szerint ezzel szemben a miniszterelnöki székben őt váltó Bajnai Gordonnak ma nincs erős pártháttere.

"Bajnai akkor lehet sikeres, ha átfogó ellenzéki együttműködés élére állhat, de ezt az együttműködést rajtunk kívül senki nem kívánja tiszta szívvel. Mégis van egy fontos fegyvere a volt kormányfőnek. A választók jelentősnek tűnő hányada, a balliberális értelmiség döntő része őt tekinti Orbán egyetlen lehetséges legyőzőjének. Ez a támogatás talán még nem többségi a demokratikus ellenzéki oldalon, de könnyen azzá válhat, ha Bajnai felhagy óvatoskodó taktikájával és határozott kiállással együttműködésre hívja a pártokat" - írta, megjegyezve: ez megváltozhatja az erőviszonyokat és jobb belátásra bírhatja a vonakodó LMP-t és MSZP-t.

Egy héttel ezelőtt Medgyessy Péter egykori szocialista miniszterelnök - Gyurcsány Ferenc hivatali elődje - nyilatkozott arról, hogy Bajnai Gordon az egyetlen a baloldalon, aki alkalmas a 2014-es miniszerelnök-jelöltségre.

A szocialista kormányt 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezető Bajnai leköszönése után létrehozta a szakpolitikai programokat kidolgozó Haza és Haladás Alapítványt, az esetleges későbbi politikai szerepvállalásáról szóló kérdéseket azonban rendre elhárítja.

Olvasóink írták

 • 5. Santos 2012. október 02. 20:54
  „Eva,te jol vagy Ugye.”
 • 4. Pretorianus 2012. szeptember 26. 20:34
  „"A volt miniszterelnök, a DK elnöke szerint a demokratikus ellenzék ma megosztott,"
  Ebben erős szerepet vállalt őkegyelme is... :))) Köszönjük Emese! :)”
 • 3. Eva- 2012. szeptember 26. 18:58
  „2-höz

  a dk nem Gyurcsány pártja csak!!
  A dk minden kommentárja elnökségi döntés---
  Ezért lüke kommentek csak paneleket tartalmaznak---

  ezt is az elnökség vitte végre!
  http://www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120926.html”
 • 2. fortuna54 2012. szeptember 26. 17:23
  „Te ferkó,legalább egy hónapra becsukhatnád a szádat.”
 • 1. Lone_wolf.. 2012. szeptember 26. 13:13
  „Nem állítanak "jelültet" !? Azt senki sem fog :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem vetik alá pszichiátriai kivizsgálásnak Malina Hedviget

Várhatóan mégsem vetik alá pszichiátriai intézeti kivizsgálásnak Malina-Zák Hedviget, mivel a… Tovább olvasom