Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Gyurcsányék: hazugság Budai Gyula kijelentése

A volt miniszterelnök titkárságának közlése szerint Gyurcsány Ferenc sem formálisan, sem informálisan nem vett és nem is vehetett részt a vagyonkezelő döntéseiben, konkrét ingatlancserékről soha senkivel nem tárgyalt, ilyeneket nem támogatott és ilyen utasítást sem adott; minden ezzel ellentétes állítás.

A korábbi miniszterelnök titkársága arra reagálva közölte ezt az MTI-vel, hogy Budai Gyula miniszterelnöki megbízott iratokat adott át szerdán a Központi Nyomozó Főügyészségnek, amelyek szerinte azt "erősítik", hogy a sukorói ingatlancsere ügyében nem lehet megkerülni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét.

Budai Gyula sajtótájékoztatóján példaként ismertette Nagy Jánosnak, a vagyongazdálkodási tanács akkori elnökének feljegyzését, amelyben - mint mondta - az szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc adott utasítást a sukorói cserejogügylet lebonyolítására oly módon, hogy konkrétan meghatározták azokat a feladatköröket, határidőket, amelyeken belül a sukorói telekcserét végre kellett hajtani.

Gyurcsány Ferenc titkárságának szerdai közleménye emlékeztetett arra: a volt kormányfő a sukorói ügyben tett, nyilvánosságra is hozott tanúvallomásában már elmondta, hogy a befektetőkkel - több kormányzati vezető és szakértő jelenlétében – egyetlen, a tervezett beruházás általános kereteit, célját, szerkezetét ismertető, tájékoztató jellegű megbeszélésen vett részt. A projekttel később egyetlen részletkérdésben sem foglalkozott, mivel az nem tartozott sem a miniszterelnök, sem a kormány hatáskörébe - szögezi le a dokumentum.

A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc büszke arra, hogy "a Fidesz korábbi és jelenlegi kormányfőjétől eltérően" soha semmilyen megalapozott gyanú nem vetődhetett rá, hogy a miniszterelnöki hatalmat és befolyást személyes és családi vagyongyarapodásban használta volna fel.

"És nem csak azért, mert nem volt rá szüksége, hanem azért sem, mert az ő erkölcsei ezt nem engednék meg" - áll a dokumentumban, amely azzal zárul: a volt kormányfő mindenkit biztosíthat arról, hogy "a Fidesz által kreált mocskos politikai vádakkal szemben meg tudja védeni magát, és ártatlanságát bizonyítani fogja".

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. július 15. 13:16
    „Hogy lehet ennyire töketlen a bűnüldözés, hogy még mindig szabadlábon élvezik a köztörvényes fehérgalléros bűnözők az életet?”
  • 1. háté 2010. július 14. 21:40
    „qrcsányi lógni fogsz!--annyi a mocskosságod.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: helyes döntés volt a 2 milliós fizetési korlát bevezetése

A kormány szerdai ülésén megállapította, hogy a költségvetési szférában dolgozó vezetők esetében a… Tovább olvasom