Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

Gyurcsány: új kormányt, új kormányfőt!

Gyurcsány Ferenc nem akar akadálya lenni a változásokhoz szükséges összefogásnak és ezért azt javasolja az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Ezt a kongresszus el is fogadta és újraválasztotta Gyurcsányt pártelnöknek.
Gyurcsány Ferenc azt javasolja az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Ezt követően Gyurcsány Ferenc szerint két hét múlva lehet rendkívüli kongresszus, ahol új miniszterelnök-jelöltet választhat az MSZP.

A kormányfő úgy fogalmazott: sokan azt üzenik neki, hogy csak ő az akadálya a változásokhoz szükséges összefogásnak, és reméli, hogy ez így van, mert ezt az akadályt most megszünteti.

A Független Hírügynökség információi szerint Gyurcsány Ferenc kész bizalmatlansági indítványt benyújtani az Országgyűlésnek maga ellen, amennyiben sikerül az ellenzéki pártokkal megegyezni egy többségi támogatással bíró kormányfő-jelölt személyéről. A pártelnök erről akar egyeztetni az ellenzéki pártokkal a következő két hétben. Információink szerint Gyurcsány szerint egy pártokon kívül álló, független szakembert kellene választani. Gyurcsány Ferenc beszédében elismerte: 2002 és 2006 között hibás gazdaságpolitikát folytattak, amire az sem mentség, hogy a költekezést 2001-ben a Fidesz kezdte. Gyurcsány szerint az MSZP-ben az utóbbi időben feltűnő volt az innováció hiánya, a bezárkózásra való hajlam, a személyi, hatalmi politizálás dominanciája, és ezért elsősorban a pártvezetés, a miniszterelnök és a pártelnök a felelős.

Az őszödi beszédre utalva elismerte azt is Gyurcsány Ferenc, hogy hibázott, amikor három éve adós maradt a világos beszéddel, és ennek következtében a szavahihetősége jelentősen sérült. Az MSZP elnöke szerint egy politikust nem szándékai, hanem tettei minősítik, az elmúlt három év teljesítményéből pedig az emberek a sikereket alig, a kudarcokat annál inkább látják.

Gyurcsány Ferenc beszédében szólt a Fideszről is, amely szerinte félelmet kelt, gyűlöletet szít, asszisztál a nyelvi, fizikai erőszakhoz. Ráadásul Gyurcsány szerint az állam egyes intézményei - különösen a bíróságok és az ügyészségek - bizonyos döntései azt az érzést keltik, hogy a döntéshozók egy része a Fidesz érdekei szerint járnak el: "mentik a Fideszhez kötődő disznóságokat."

Gyurcsány emlékeztetett rá, hogy tavaly azt mondta az elnökségnek, hogyha egy éven belül nem lesz nagyobb az MSZP támogatottsága, akkor ki kell nyitni személyi kérdéseket, most pedig letelt az egy év, a párt támogatottsága nem nőtt, hanem csökkent, ezért lépni kell. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: 1600 napja miniszterelnök és tetteit mindig Magyarország szeretete vezette.

"Nem kívánok elmenni, politikus lettem és az is maradok" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki bejelentette, hogy a pártelnöki posztból nem kíván távozni. A szombat-vasárnapi tisztújító kongresszuson Gyurcsány Ferenc az egyedüli jelölt a pártelnöki posztra. "A 2010-es választásoknak az a tétje, hogy ne erőszakos és érzéketlen politikusok vegyék át a hatalmat, és ezért hajlandó vagyok a korábbinál nagyobb erővel megküzdeni" - fogalmazott a kormányfő.

Beszédét követően a kongresszus résztvevői több percen keresztül állva tapsolták meg Gyurcsány Ferencet.

Az eredetileg tervezett szombat-vasárnap helyett csak szombaton tartja tisztújító kongresszusát az MSZP - jelentette be a kongresszus ügyrendi bizottságának elnöke, miután a kongresszuson Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy hajlandó lemondani a miniszterelnökségről.

Lamperth Mónika hangsúlyozta: az eredeti terveknek megfelelően a kongresszusi küldöttek szombaton szavaznak a tisztújításról, a pártelnökről, az elnökhelyettesekről, az alelnökökről és az elnökségről is, valamint az párt európa parlamenti választási-listájáról. A küldöttek egyedül a Szekeres Imre és Hiller István által az MSZP következő időszakra vonatkozó stratégiákról nem szavaznak. Lamperth Mónika azt is elmondta: a szombaton este megválasztandó új elnökség vasárnap már ülésezni fog, hogy egyeztessen Gyurcsány Ferenc távozásának módjáról és a kialakult helyzetről.

Az MSZP kongresszus támogatta Gyurcsány bejelentését

Az MSZP kongresszus zárt ülésén a küldöttek nagy többséggel támogatták Gyurcsány Ferenc javaslatát, hogy a pártelnök, az Országos Választmány elnöke és a frakcióvezető kezdje meg egy új miniszterelnök állításának előkészítését - tudta meg a Független Hírügynökség szocialista küldöttektől.

A kongresszuson már szavaztak a tisztújításról is, azonban egyelőre a pártelnökre, elnökhelyettesekre, alelnökökre és az elnökség tagjaira érkezett szavazatokat számolják, valamint hátra van még a voksolás a párt európai parlamenti választási listájáról. A tervek szerint egyébként április 5-re hívnák össze a párt rendkívüli kongresszusát, ahol szavazhatnak a küldöttek az új miniszterelnök-jelölt személyéről.

Gyurcsány Ferencet választotta ismét az MSZP elnökévé szombaton a párt tisztújító kongresszusa, az 599 küldöttből 508-an szavaztak az egyetlen jelöltre.

Korábban:

Gyurcsány hajlandó átadni a miniszterelnökséget

A Független Hírügynökség információi szerint Gyurcsány Ferenc hajlandó átadni a miniszterelnöki posztot és erről fog beszélni szombaton délelőtt az MSZP tisztújító kongresszusán. A kormányfő a pártelnöki posztért mindenképpen indul és egyedüli jelöltként feltehetőleg meg is tartja ezt a tisztséget.

Információink szerint ugyanakkor Gyurcsány Ferenc kész konstruktív bizalmatlansági indítványt benyújtani maga ellen az Országgyűlésnek, ha sikerül az ellenzéki pártokkal egyeztetve egy többségi támogatással bíró jelöltet találni.

Amennyiben a kostruktív bizalmatlansági indítványt a parlamenti képviselők több mint fele elfogadja, akkor az eddigi kormány és kormányfő mandátuma azonnal megszűnik. A konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtásával egyidőben új kormányfőről is döntenek a képviselők, így értelemszerűen az indítványban a lehetséges utódot is meg kell jelölni. A heol.hu úgy tudja, Bokros Lajos vállalná a válságkormány vezetését.


Olvasóink írták

444 hozzászólás
 • 444. zeta62 2009. március 25. 00:36
  „443. pancser 2009.03.24. 23:15
  Nem kell újra és újra bizonyítanod, hogy kiérdemelted a nickneved.
  Faék. Az 50-es IQ-ra ne verd magad! :D”
 • 443. pancser 2009. március 24. 23:15
  „Lacika1967! Zeta62 nem ért meg semmit csak saját magát, illetve néha még azt sem, Neki befele nőtt a libatoll a fején. Olyanokat állít azt hihetnénk ébren álmodik. Tőle kell megtudnunk, hogy mit mondtunk. Kishülye, kisbányász kistolvaj kavarog az agyában meg két törpe. A két utóbbit holdutazásba akarja részesíteni. Zeta62 feljövőben van ezen nekünk meg kell lepődnünk. Majd ha "zeta62" lesz a miniszterlnök lesz nekünk nemulass, mert a harmadik erő feljön a víz tetejére. Uszik az izé a víztetején régi igazság.”
 • 442. zeta62 2009. március 24. 18:42
  „441. tuzson 2009.03.24. 18:29
  Ha arról akarsz meggyőzni, hogy fletó a gonosz, a kisbányász meg a megváltó, ne is fáradj! :D
  Fletó is, és a kisbányász is CSAK a saját és a haverjai érdekét, zsebét lesi, ergo mindkettő a MI zsebünkbe akar kutakodni, hogy a sajátjaiét tömje...
  A két örömlányt játszó törpepártért se ejtek könnyet, nagyon meglepődnék, ha bekerülnének a következő parlamentbe.
  Midegyiket a holdra kellene lőni...
  Nagyon meg fogsz lepődni, a harmadik erő nem megszűnőben van, sőt, nagyon is feljövőben!!!
  Nem véletlenül parázik ovi! :D”
 • 441. tuzson 2009. március 24. 18:29
  „:)
  Mindig azt mondom magamban hagyd az egészet!
  Látom te nagyon makacs vagy és nem tudlak meggyözni:)
  1849ben nyergestetön 20ezer kozákot tartoztatam fel 3napig amig el nem árultak!!!
  De te csak mondod és mondod én megértelek de:
  A harmadik ut 2006-tol erosodik annyira hogy már lasan meg is szunik.
  Ez is engem igazol ha most lennének a választások akkor még az mdf és az szdsz összetudná szedni a kopoktato cédulákat .
  Mert lehet hogy ha igy haladnak akkor jövöre annyira erösek lesznek hogy nem is tudjuk kik ők!”
 • 440. zeta62 2009. március 24. 18:16
  „439. tuzson 2009.03.24. 18:05

  Az első olyan hozzászólásod, ami nem fikázás...
  A gond az, hogy mindkét nagy taktikázik, ahogy az elmúlt években is, mert egyik se akarja felvállalni azt a brutális megszorítást, ami vár ránk. A kádári időket idéző fidesz nem azért erőlteti a választásokat, mert az lenne az ország java :D
  Attól fél, hogy megerősödik a harmadik erő, és nem jön össze neki a 2/3-os többség...”
 • 439. tuzson 2009. március 24. 18:05
  „Nem is tudom most mi lesz?
  Mert a helyzet nagyon komplikált!
  Van egy nemzet aki elöre hozott választást akar !
  Vannak pártok akiknek kell hogy legyenek programjaik.
  Ezek mérjék össze a programjukat és gyözön a jobb.
  Én meg meghajolok elötte!
  De az nem megy ami most van!
  Olyan embert keresnek akinek van programja és ha megtalálták ő lesz a miniszter elnök!
  Lehet jelentkezni mindenki bátran!
  nekem is van programom!
  Ha kiváncsiak vagytok megosztom veletek:)”
 • 438. zeta62 2009. március 24. 17:59
  „436. lacika1967 2009.03.24. 17:57
  faék....”
 • 437. zeta62 2009. március 24. 17:58
  „429. pancser 2009.03.24. 17:15

  Hiába kotkodácsolsz, akkor is van más, mint a ti csodadoktorotok, aki kézrátétellel fog gyógyítani... :D

  434. gagarin 2009.03.24. 17:53

  Látom megfertőzött pancser...
  egy olyan sort kutass fel, amit nekem tulajdonítasz!!!
  Addig meg csak fikázzatok....azt tudtok, érv hiján :D
  Lassan mondom, hogy minden degenerált pancser megértse: aki ovit szidja, nem csak komenista lehet!
  Ébresztőőő!!!”
 • 436. lacika1967 2009. március 24. 17:57
  „zeta62!!!
  Ha elmúlt kábulat és kitörsz a vízióidból talán a gondolataid is kitisztulnak értelmes véleményed lesz. A fletó már kezdeti lépéseket meg tette,rádöbbent rossz úton megy most keresi azt aki talán tudja az utat.”
 • 435. zeta62 2009. március 24. 17:54
  „428. pancser 2009.03.24. 16:46
  Pancser = pancser...
  mondtam már kisöreg, kevés vagy, nincs érved, csak fikázáshoz értesz...
  Nem lehet komolyan venni téged.”
 • 434. gagarin 2009. március 24. 17:53
  „ne bántsátok már zeta62-őt!!!
  lassan ugy is csak ő állja a sarat a mult távozóinak dicsőítésében!!!
  kivel fogunk" beszélgetni" ha véletlen megsértődik???
  és kérdeztem a véleményedet a link-ről!”
 • 433. zeta62 2009. március 24. 17:53
  „427. gagarin 2009.03.24. 16:18
  Ő már odakerül, ahova való, a süllyesztőbe. De van még, aki szintén oda való, de előbb még sajna ő fog ámokfutni rajtunk, mire a hipnotizáltak többsége is felébred, és rájön, hogy van még igaz út, nem csak az, amit 20 éve próbálnak sulykolni...
  Nem értem, miért jössz te is fletóval? Hol olvastál te tőlem olyat, hogy védtem, vagy magasztaltam?”
 • 432. lacika1967 2009. március 24. 17:46
  „pancser!!!!
  Ez jó, szerinted megérti?”
 • 431. zeta62 2009. március 24. 17:44
  „426. lacika1967 2009.03.24. 14:54

  Nem kicsirigó! :)
  Csak azok nem, akik bigottak, és csak két dimenzióban tudnak gondolkodni.
  Pedig van másik is, nem csak az a kettő, amit ismersz! :D
  De a legnagyobb baj az, hogy nem is akarjátok megérteni!
  De eljön az az idő, amikor a ti vezéretek is megy a másik után, és nem ti lesztek a vezető erő ebben a hazában...
  A gyengébbek (a ti) kedvéért nem is a fletó bandája! :D :D :D”
 • 430. tuzson 2009. március 24. 17:17
  „Ha jártál arra legalább tudod ki vagyok:)
  Remélem:)
  A vezér szo ismételten elárult:(”
 • 429. pancser 2009. március 24. 17:15
  „Kedves "zeta62"! A mélyértelmű gondolataidból egy-két részlet: "Pártatlannak nem hiszlek, mert azt felismerted, hogy egyik nagy (röhej) sem különb a Deákné vásznánál. " 421.komment! "Vedd már magadnak a fáradtságot, és olvasd már vissza, mit írtam korábban". 375. komment "Esküszöm nem értem mit hablatyolsz itt össze!!! " 376. komment. Folytathatnám a meg nem értett zseniális gondolkodó csúcsszintű hozzászólásaianak idézgetéseit. De inkább viccet mesélek "zeta62" szembe megy a forgalommal az autópályán, hallgatja a rádiót, amelyben figyelmeztetik az autópályán közlekedőket, hogy vigyázzanak egy őrült hajt szembe a forgalommal. "Zeta62" elcsodálkozik. Hülyék ezek nem egy, hanem mindenki szembe megy. Ha zsenit nem értik......”
 • 428. pancser 2009. március 24. 16:46
  „Zeta62! Azt hiszed, hogy ha semlegesnek mutatod magad nagyfiú leszel? Nem "matriné" öltözött új ruhába? A zagyva gondolatmenetről ítélve igen. Legalább egy saját fogalmazású kijelentő mondatot írhatnál, például azt, hogy: "Zeta62" vagyok és nem vagyok egészen tisztában magammal.”
 • 427. gagarin 2009. március 24. 16:18
  „üdv:zeta62! ittam az egészségedre,és voltunk páran senki nem siratta Ferót!
  a lenti linket láttad?és azt hogy értelmezed,te mint a távozóba lévő rendszer egyik nem bírálója!
  szépen fogalmaztam?”
 • 426. lacika1967 2009. március 24. 14:54
  „zeta62!!!
  Téged senki nem ért meg! Mindenki szövegértelmezési problémákkal küzd?”
 • 425. zeta62 2009. március 24. 13:16
  „424. tuzson 2009.03.24. 12:40

  Esküszöm, neked a szövegértelmezéseddel van baj! Azt nem hiszem el, hogy esetleg nem olvasod el, amire reklamálsz.
  Igen, jártam arra, sőt...
  De én azokról írtam, akik "idevándoroltak", és személyesen volt (bal)szerencsém hozzájuk.
  De te szerintem egy automata vagy, akinek a memóriáját nem frissítették. Csak azt tudod, hogy nem szabad szidni a vezéred, mert aki szidja, az hazaáruló mocskos gazember komenista.. stb. A kívánt rész aláhúzandó. :D
  Ami ezen kívűl esik, az sajna számodra értelmezhetetlen...”
444 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz az országgyűlés feloszlatását kezdeményezi

Az előrehozott választások érdekében hétfőn az Orszáűggyűlés feloszlatását fogja kezdeményezni a… Tovább olvasom