Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Gyurcsány Tatárszentgyörgyről kérdezi a rendőröket

A miniszterelnök szerdán hallgatja meg az igazságügyi minisztert és az országos rendőrfőkapitányt a tatárszentgyörgyi tragédiával kapcsolatban és csak ezután vonja le az esetleges következményeket. Gyurcsány Ferenc a Független Hírügynökségnek Brüsszelben adott interjújában beszélt arról is, hogy szerinte nem fenyegeti Magyarországot államcsőd. A kormányfő ezen kívül alpári és primitív megjegyzésnek nevezte Kövér László hétvégi nyilatkozatát.

A Tatárszentgyörgyön történtekkel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc elmondta: megrázó és felzaklató, ami történt, azonban nem szabad a konkrét indokok ismerete nélkül kisebbségi ügyet csinálni az esetből. A kormányfő szerdán meghallgatja Draskovics Tibor rendészeti miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány jelentését az ügyben és csak ezután vonják le az illetékesek, vagy ő maga az esetleges következményeket. Gyurcsány Ferenc elmondta: nem lát esélyt arra, hogy bármelyik tagállam is kilépjen az eurózónából, viszont mindent megtesz azért, hogy az Unión belül némi könnyítést sikerüljön elérni a zónához való csatlakozás feltételeiben.

A kormányfő elmondta: szerinte rövidíteni kellene az euró "előszobájának" tartott ERM II.-es rendszer jelenlegi kétéves hosszán. A miniszterelnök erről levelet is ír az Európai Bizottság és az Európa Tanács, valamint az Unió tagállamok elnökeinek, és a vasárnapi informális EU-csúcson is szóba hozza majd. Gyurcsány Ferenc szerint az euró "védőoltást jelent a válsággal szemben." Az államcsőddel kapcsolatban Gyurcsány leszögezte: Magyarországnak 40 milliárd eurónyi tartaléka van, és a következő egy évben összesen kevesebb, mint 3 milliárd eurónyi hitelét kell megújítani, így tehát nem fenyegeti államcsőd Magyarországot. Gyurcsány Ferenc úgy reagált Kövér László a Fidesz választmányi elnökének vasárnapi kijelentésére, hogy "bolond lyukból, bolond szél fúj."

A fideszes politikus azt mondta: Gyurcsány Ferenc olyan az országnak, mint az AIDS-vírus. Gyurcsány Ferenc erre reagálva elmondta: "A kormánynak nincs benne az első 50 legfontosabb feladatában, hogy Kövér László alpári és primitív kijelentéseire reagáljon."

Olvasóink írták

 • 8. Gabika22 2009. február 25. 13:48
  „"Ha már nyakig a szarban vagyunk, legalább egy dolognak örüljünk! NEM HULLÁMZIK" :D”
 • 7. Stanislaus 2009. február 25. 11:32
  „Gyurcsány Fernec szerint nem fenyegeti Magyarországot államcsöd! Fenyegetni már biztos nem fegyeget, mert már nyakig benne járunk. Különben is Gyurcsánynak (vagy ahogy már a mediában "hibbant Néro"-ként emlegetik) már azt sem hiszem el, ha kérdez, mert eddig minden egyes szava hazugság volt. Ha annyira jól állunk, akkor miért kell még + 2 milliárd Euro az EU-tól? Ma olvastam a német hírügynökség egy cikkét, ahol ez állt. Mellesleg már ösz óta folyamatosan cikkeznek arról, hogy Mo-n államcsöd van. Összel kaptunk 25 milliárdot, amiböl már semmi sincs. Az, hogy ez a hibbant agyú rövidíteni akar az ERM kétéves hosszán, az számomra azt jelzi, Mo anyagi összeomlás határán áll. Ha már euronk lenne, akkor nem kellene attól tartani, hogy a forint szabadesésnek indul. Lehet, hogy még igaza lesz a külföldi médiáknak, akik még összel 400 Ft-os eurot jósoltak...”
 • 6. hehe08 2009. február 25. 08:23
  „Tetszik az ilyen moderálás, a lényeget meghagyja...... :)”
 • 5. albatrosz 2009. február 24. 23:29
  „GY.F-nek. Takarodj! Te aljas hatalom mániás nemzet gyalázó strici! A k@rva anyádat kérdezgesd!Ne a rendőreinket,akiket erkőlcsileg lealázott a Kóka barátod! Meg az SZDSZ-es mocskos banda! Neked nincs jogod felelősségre vonni senkit! Huzz el a P...ba addig, amig nem -moderálva-”
 • 4. KisVadföld 2009. február 24. 20:25
  „-Aktiválva-

  Számomra érthetetlen ez a "rendőrkapit" szó.
  Nem hinném hogy cukiskodnának.”
 • 3. tricse 2009. február 24. 19:46
  „Vajon milyen lesz a világ, ha a cukiság végképp leigázza?

  erre a nemrég lefutott itteni cikkre céloztam volna:)”
 • 2. KisVadföld 2009. február 24. 18:58
  „-moderálva_felfüggesztve”
 • 1. tricse 2009. február 24. 18:35
  „rendőrkapit?

  hát ez cuki

  :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán kezdődik a nagyböjt

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt kezdete, hamvazószerda idén február 25-ére esik. A nagyböjt a… Tovább olvasom