Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyurcsány szocialista falba ütközik?

Egyre valószínűbb, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő-pártelnök nem tudja simán lenyomni a szocialisták torkán a szabad demokratákkal kötendő koalíciós megállapodást.

Az Index úgy tudja, az MSZP-ben több fronton is szervezkedésbe kezdtek annak érdekében, hogy megakadályozzák a kisebbik kormánypártnak tett engedmények gyors szentesítését.

Három szocialista - eddig sem kifejezetten Gyurcsány-párti - szerveződés vidéki vezetői nyíltan a vasárnapra tervezett Gyurcsány-Kóka koalíciós megállapodás elhalasztás mellett kezdett agitálni. A Társadalompolitikai- és a Munkás tagozat valamint Ésszerűség-felelősség platform bajai vezetői belső MSZP-s köremailben tiltakoznak a múlt vasárnap megkötött egészségügyi finanszírozási kompromisszum miatt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével MSZP tárgyalócsoportja ugyanis az SZDSZ-el folytatott koalíciós tárgyaláson a több-biztosítós rendszer fokozatos bevezetése mellett döntött, amit egyébként a szabad demokraták a legfontosabb követelésként kezeltek az utóbbi hónapokban.

A szocialisták országos választmányi tagjainak, valamint az MSZP országos elnökségének is megküldött levél megdöbbentőnek és felháborítónak titulálja a megállapodást, amely ellentmond a "frakció meghatározó egészségpolitikusa, egészségpolitikai szakértője, és az MSZP elnökségének több tagja" által korábban hangoztatott véleménynek. A Dombovári Sándor, Telegdi András, Hajdú Miklós aláírásával szétküldött nyilatkozat azt követeli, hogy "a megállapodás - legalább e pontjának - hét végére tervezett aláírását a miniszterelnök-pártelnök halassza el az őszi parlamenti ülésszak kezdetéig, és eddig az időpontig az MSZP tagságával, vezetőtestületeivel vitassa meg annak részleteit, aláírásra csak ezt követően kerülhessen sor, még akkor is ha az SZDSZ a koalícióból való kilépéssel fenyegetőzik".

Forrás: Index-VGO

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi pasink: Petrovicz Roland

Tovább olvasom