Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Gyurcsány: nyugodt párbeszéd, nőpolitika, sikeres verseny

A nyugodt párbeszéd fontosságáról beszélt a kormányfő Gödöllő főterén, amikor többen bekiabálással, füttyszóval próbálták megzavarni. Jászapátiban tisztesslges nőpolitikáról, Szolnokon az ország sikerre viteléről beszélt.
Gyurcsány Ferenc a többi között kijelentette: az ország túlnyomó többsége azt mondja, lehet gondolkodni így is, úgy is, de van valami, amiből nem szabad engedni: hogy nyugodtan beszéljünk egymással és megpróbáljunk megállapodni. Akik kelepelnek, pfújolnak, fütyülnek, azok nem megállapodni, hanem veszekedni akarnak, márpedig veszekedésből egy ország még nem épült fel – mondta a miniszterelnök, reagálva arra, hogy a 300-400 fős hallgatóságból többen megpróbálták megzavarni a beszédét.

A kormányfő szerint a kampányrendezvényeit megzavarók kis csoportjai nem őt, hanem a jobboldalt bántják, hiszen "az emberek túlnyomó többsége jóindulatú", és tudja, hogy "egy miniszterelnökkel nem szabad így bánni". Ezt Gyurcsány Ferenc a Magyar Rádiónak nyilatkozta, utalva arra. hogy amúlt héten Karcagon, szombat délelőtt pedig Gödöllőn fütyülték ki.

„A jobboldalhoz csapódott egy olyan kör, amely szélsőséges és radikális megnyilvánulásokra készteti magát. Ezek nem érintik meg a lelkem, nem zavarják meg a beszédem, csak azt sajnálom, hogy ezek szerint vannak olyanok, akik nem tudják, miről szól egy méltányos partnerségre épülő politika" – fogalmazott a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

Gyurcsány Ferenc a délután folyamán Jászapátiban, a művelődési házban a közelgő nőnap apropóján a tisztességes nőpolitikáról beszélt. Elmondta, hogy ezen főleg azt a családtámogatási rendszert érti, amely nem bünteti azokat, akiknek nehéz sorsuk van. A jelenlegi kormány érti a lányok, asszonyok nyelvét, és ez nemcsak a nőnapon érződik, hanem áthatja politikája mindennapjait – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc ezt követően Szolnokra utazott, ahol elmondta, a szocialista párt nem védelmet ígér, hanem sikeressé teszi az országot a versenyben. Hazánkban ma egyedül a Magyar Szocialista Párt rendelkezik olyan programmal, amely a következő tíz évre megmutatja a jövő és a felemelkedés utját az ország számára – jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP nagygyűlésén.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi egyetem 57. rektora

A hároméves ciklus letelte után újabb négy évre kapott bizalmat Szabó Gábor, a Szegedi… Tovább olvasom