Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány: nincs kiegyezés Orbánnal

Nincs kiegyezés Orbán Viktorral; Orbán Viktornak mennie kell - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ellenzéki párt évadnyitó nagygyűlésén szombaton, a budapesti Szabadság hídon.
Orbán Viktor nem jobbközép demokrata, hanem "az önkény maga" és aki kompromisszumot köt vele, az "bemocskolódik az önkény undorával" - jelentette ki a DK elnöke.

Ha egy jobb országban akarunk élni, győznie kell Magyarország jobbik felének a hazáért és a köztársaságért - tette hozzá a politikus a Szabadság híd egyharmadát sűrűn elfoglaló hallgatóság előtt.

Gyurcsány Ferenc felidézte, hogy a napokban Orbán Viktor szűkebb pátriájába, Felcsútra látogatott, ahol azt tapasztalta: a településen megtalálható mindannak a "hazugságnak és mocsoknak az egyvelege", ami most az országra jellemző. Az utazás legfőbb tanúsága az volt, hogy a hatalom a sajátjait is "szembe köpi".

A volt miniszterelnök azt is mondta, hogy az Orbán-kormány tönkreteszi az oktatást és az egészségügyet. Úgy vélekedett, hogy ma abból lehet iskolaigazgató, aki rokon, vagy párttagkönyve van, és a Fidesz központja fontosabb, mint a gyerek. Ezért vissza kell adni az iskolát a gyerekeinknek és a tanáraiknak - fűzte hozzá.

A DK elnöke szerint soha olyan hosszú egészségügyi várólisták nem voltak, mint manapság, miközben a "nagyságosoknak" és a kivételezetteknek VIP várólistákat készítenek. Ugyanakkor az alacsony fizetésük miatt külföldre vándorolnak az egészségügyi dolgozók - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszél az ellenzéki párt évadnyitó nagygyűlésén, a budapesti Szabadság hídon szeptember 14-én.

A határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban kijelentette: akik nem élnek velünk, azok ne döntsenek a sorsunkról, hiszen döntésük csak a mi életünket befolyásolja, az övékét nem. Mi sem akarunk arról dönteni, hogy miként éljenek Sepsiszentgyörgyön, vagy Kolozsvárott - tette hozzá. Szerinte azok teszik tönkre a nemzetet, akik ilyen konfliktusokat gerjesztenek magyar és magyar között.

Vadai Ágnes elnökségi tag úgy fogalmazott, hogy a DK tagjai nem akarnak egy "tahó, náci, lenyúló, kizsákmányoló és diktatórikus" világban élni. Szerinte ugyanis ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni az Orbán-korszakot. Szabad Magyarországon szeretnénk élni, ezért a DK azt kéri a szavazóktól, hogy a választáson váltsák le az Orbán-kormányt - mondta.

Vadai a rezsicsökkentés kapcsán úgy fogalmazott: ne adjátok el a szabadságot egy kiló kenyérért, mert ha elveszik a szabadságotokat, utána a kenyeret is.

Varjú László, a DK pártigazgatója azt hangsúlyozta: mára a párt eljutott oda, hogy megüzenje mindenkinek: "nélkülünk nem megy". A DK immár az ország egészében készen áll az Orbán-kormány leváltására - tette hozzá.

A nagygyűlés Szabadság hídi helyszínét szimbolikusnak szánta a DK, ugyanis a színpad díszletein is a "szabadság" szó volt olvasható több nyelven, illetve a szimpatizánsok "szabadság" feliratú transzparenseket tartottak a magasba, európai uniós és nemzeti színű zászlók mellett.

Olykor-olykor az "Orbán takarodj" jelszót skandálták a hídon összegyűltek.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. Csetneky 2013. szeptember 17. 11:24
  „42. öcsi100

  Nem tudom, kikre gondolsz többes számban, de én személy szerint havi átlagban kb. 5 percet nézem a Hír tv-t.
  Nekem a Fidesz intézkedéseiből ami nagyon tetszik, az az országgyűlés létszámának jelentős csökkentése, a családi adózás, a bankok és a multik megadóztatása. Ami nem tetszik, hogy hihetetlen pénzeket szórnak el teljes mértékben feleslegesen a "fiatalokra", meg undorító módon nyelvvel illetik a nagy orrúak hátsóját.
  Egyébként az miért baj szerinted, ha alacsony az infláció?”
 • 61. sx486 2013. szeptember 16. 20:04
  „Kinek nincs baja, csinál magának.
  Meg is érdemli.”
 • 60. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 16. 19:20
  „59.Köszörüs.
  "Ne várd a májust közelit a tél " !”
 • 59. Köszörűs 2013. szeptember 16. 19:01
  „Nyugi!
  Várjuk ki a májust!
  WeiseÖdenburg ....”
 • 58. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 16. 15:05
  „57. méz-ing 2013.09.16. 14:18
  Nagyszerűen leírtad a lényeget,csak gratulálni lehet érte:EZEK NEM "POLITIKUSOK" HANEM HIVATÁSOS GYŰLÖLKÖDŐK"!
  A sok imádója nem olvas mást mind a " csodatevő Fletóról" szóló dicséretek halmazát. A közlés nélküli beszéd az úgynevezett ~" metakommunikációjuk"~ elmond mindent a négy főemberről ! A nép pedig kajálja a szövegét,mert azt mondja ,amit szeretnek hallgatni a beszűkült tudati állapotban. Kérem az éleslátás nem csak a jó szem ismérve !
  A méz pedig orvosság.”
 • 57. méz-ing 2013. szeptember 16. 14:18
  „Semmi csoda nincs ezek után, hogy az MSZP a Gyurcsányon kívül még Vadait, és Varjut sem látná szívesen a saját frakciójukban!!!!!!!!!
  AZ ITT KÖZÖLTEK A LEGJOBB BIZONYÍTÉK ARRA NÉZVE, HOGY EZEK AZ EMBEREK VAGY NEM NORMÁLISAK, VAGY ELVANNAK KÁBULVA!
  EZEK NEM "POLITIKUSOK" HANEM HIVATÁSOS GYŰLÖLKÖDŐK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Azon kívül, hogy Orbán menjen el a Miniszterelnöki Székből és ŐK!!! azaz Gyurcsányék üljenek oda, azon kívül egyetlen "programmjuk sincs"! Ja´ de igen! "FÜZESSEN MINDENKI NEKI AZAZ GYURCSÁNYÉKNAK MINNÉL TÖBBET ÉS SOKKAL TÖBBET, ÉS MÉG ANNÁL IS TÖBBET!!!! Mert ők "megérdemlik"...”
 • 56. VargaP 2013. szeptember 16. 13:48
  „"Gyurcsány: nincs kiegyezés Orbánnal"
  Orbán: nincs kiegyezés Gyurcsánnyal”
 • 55. kexmatyi 2013. szeptember 16. 13:40
  „Ez a sok éleseszű ezzel a megosztott baloldalon belüli civakodással segíti bebetonozni Viktor királyt,és 2/3-os többségét!”
 • 54. Eva- 2013. szeptember 16. 11:42
  „http://hvg.hu/itthon/20130916_Gyurcsany_MSZP_visszavonulas_interju?FullComment=true#comments

  csakhogy a dk nem csak Gyurcsány!
  ezért baromi jó ha végre megtudjuk , hogy mi mennyi!
  Ha 1% akkor annyi!
  Ha több vagy kevesebb, akkor annyi!

  Itt elszúrtak valamit: nem mindegy, hogy együttműködés --és köteles vagy az adott helyen adott párt által állított jelöltet támogatni, miközben az országos listára jelőlésedért is kampányolnod kell

  vagy összefogás: mindenki mindenkiért
  kampányol
  egy közös célért.
  A dk-n kívül kié ismert még?
  Orbánt leváltani az kevés!

  az mszp -é igéret cunami
  az E14-é nem ismert, mert a PM bezavart(mint baloldali zöld pártté)

  Gyurcsánynak pedig tényleg egy szavazata van!
  Node a pártjának mennyi?

  100 000---500 000? több kevesebb?”
 • 53. kekec 2013. szeptember 16. 09:33
  „43. toto72
  "csak egyet írok:rezsicsökkentés"
  Én pedig csak mondok: Probatbicol!

  Gy. k. a kettőnek kb. ugyanannyi az értelme és a valóságalapja.”
 • 52. Hyppolit 2013. szeptember 16. 09:02
  „Tény, hogy az oktatás, egészségügy, stb területeken teljes a káosz, chips-adó, sárgacsekk-adó, dohánybolt-humorkategória, amiknek mind-mind meg kell szünnie, de Gyurcsány egy életre lejáratta magát, ezen túl úgy látszik, hogy a maradék önkritikája is odaveszett.”
 • 51. gralaci 2013. szeptember 16. 08:56
  „Gyurcsánynak is van egy szavazata Orbán ellen.
  Miért kell ezt túlragozni? Úgy néz ki, rá nem is lehet szavazni! Pedig, mi akadályozza meg, hogy egyéni képviselőjelöltként induljon?”
 • 50. nagytibi 2013. szeptember 16. 08:12
  „Ahogy látom inkább Gyurcsánnyal nincs kiegyezés!!furcsa látni ennek a szerencsétlennek a vergődését!”
 • 49. Demalgon 2013. szeptember 15. 23:04
  „toto, a rezsicsökkentést azoknak találták ki, akik nem tudnak irni, olvasni és 1x1 az nekik 11. Szóval nem az ország értelmesebb rétegének.”
 • 48. öcsi100 2013. szeptember 15. 17:36
  „Most,a focimeccs szünetében hallottam (esti műsorajánló,Óbersovszki),hogy 2010 óta 13%-al emelkedtek a reálbérek.
  Valaki,mint annyiszor,nem mond igazat! http://outside.mfor.hu/mfor/images/realvatozaseves_130102.jpg”
 • 47. öcsi100 2013. szeptember 15. 17:13
  „toto72
  Erre egyetlen válaszom van,idézve a Napi Gazdaság cikkéből:
  "A felmérés - ami egy interaktív infográfon mutatja a bérek alakulását az EU tagállamaiban - a 2000 és 2008 közötti, valamint a 2009 és 2012 közötti időszakokat vizsgálta. Az összehasonlításból kiderül, hogy míg Magyarország a 2000-2008 közötti időszakban a Top 10 tagállam között volt a reálbérek növekedését tekintve, addig a válság kitörése utáni időszakban a legnagyobb reálbércsökkenést elszenvedett országok közé került a harmadik legnagyobb mértékkel - Görögország és Litvánia után."
  Feltételezem,hogy tisztában vagy a reálbér fogalmával,és a fentiekhez logikusan tudod kapcsolni a rezsicsökkentés jelentőségét.
  Ami pedig a mostanság célként emlegetett "nonprofit szolgáltatást"illeti,nézd meg pl. az MVM osztalékfizetését (99% állami tulajdon)és gondolkodj a rezsicsökkentésen,rá fogsz jönni,az összefüggésre.”
 • 46. Jandex 2013. szeptember 15. 16:56
  „43. toto72 2013.09.15. 16:23
  Ne irkálj butaságokat, "nyóóóccázzal" fizettem többet a győrhőnek mint eddig /NYÁRON!!!/ amiért a rendelkezésemre állnak :) Ezt akarják megvédeni????????????
  /elég ide egy turhabakkancs is!!!!/:))))))))))”
 • 45. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 15. 16:43
  „Mesterházi is elhajtotta a pofátlan igényével együtt.A TV-ben Andersenként mesélt a tárgyalásról,mire másnap Tóbiás cáfolta az előadottakat,miszerint erről szó sem volt,mert túl rövid volt az eszmecsere .Fletó nem hazudik,csak képtelen igazat mondani.”
 • 44. zöldike 2013. szeptember 15. 16:36
  „43. toto
  Aqua Kft csökkentette a rezsit. Eddig ingyenesen adta és szerelte fel a cserélendő mérőórákat, a jövőben 40 ezer Ft-ért!”
 • 43. toto72 2013. szeptember 15. 16:23
  „42. öcsi100
  csak egyet írok:rezsicsökkentés”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lottó: Ön boldog lesz ettől az öt számtól?

Az ötös lottó 37. heti nyerőszámai. Vajon volt-e telitalálat? Tovább olvasom