Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Gyurcsány: Nagy siker a pártszavazás

Gyurcsány Ferenc szerint nagy siker, hogy az MSZP választmánya szombaton úgy döntött: csak a Demokratikus Koalíció platform kérdéseiről tartanak pártszavazást. A volt miniszterelnök a szombaton - platform ülésének szünetében - megerősítette: nem kíván az MSZP elnöke lenni, hanem meg akarja újítani a pártot.

Az MSZP országos választmánya szombati ülésén arról döntött, hogy csak a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform kérdéseiről tartanak pártszavazást június 22-e és 28-a között, azaz a Mesterházy Attila által javasolt kongresszus után.

Így az MSZP tagjai június végén dönthetnek arról, hogy közvetlenül válasszák-e a párt elnökét és a megyei elnököket. Eldönthetik, hogy az országos elnökség tagjainak, a megyei, választókerületi és helyi vezetőknek, valamint a választmány tisztségviselőinek is kötelező legyen-e a az országgyűlési képviselők jövedelem- és vagyonnyilatkozatával megegyező tartalmú bevallást tenni, s azzal kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztető bizottsága ellenőrzést folytathasson-e. Szintén a voksolás tárgya lesz, hogy biztosítson-e az MSZP a törvényi előírásoknál szélesebb nyilvánosságot a gazdálkodásáról. A tagság arról is határozhat, egyetért-e vele, hogy az MSZP-ben országos és megyei szinten csak egy választott párttisztséget tölthessen be valaki. Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció platform szombati ülésének szünetében úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy egy fontos demokratikus kezdeményezés megszerezte ahhoz a szükséges támogatást, hogy megmérhessék: hány aktív tagja van az MSZP-nek, akiknek van véleményük a párt fontos dolgáról és ezek hányad része áll a változás pártján. A szocialista politikus hangsúlyozta: "azért fogunk tenni, hogy ne tudják távol tartani az aktív tagokat a szavazástól, amellett érvelünk, hogy akinek ez fontos, az jöjjön el". Kérdésre válaszolva hozzátette: nyilatkoztak már pártvezetők többen, hogy ők nem fognak elmenni, ezzel szemben Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha a pártvezetők arra hívnák fel a tagokat, hogy vegyenek részt a szavazáson, mert így derülhet ki, hogy a párt aktív többsége mit akar.

"Én az igen szavazatokért fogok küzdeni, de természetesnek veszem, ha valaki nemmel szavaz" - fogalmazott a volt miniszterelnök-pártelnök.
Gyurcsány Ferenc hozzátette: nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy a pártszavazás a Mesterházy Attila pártelnök kezdeményezte kongresszus után lesz, mert abban biztos, hogy abban a két kérdéskörben, amiről a pártszavazás szól, a kongresszus nem fog döntést hozni. Kérdésre válaszolva a szocialista politikus elmondta: "ha engem a kongresszus felszólítana, hogy menjek el a pártból, akkor azt hiszem, elmennék, de miért tenne ilyet a kongresszus, nem ellensége önmagának". Gyurcsány Ferenc szerint a magyar baloldal jelentős része számára az, amit képvisel, az fontos érték és "az értéktől nem megszabadulni kell, hanem gyarapítani kell".

"A jobboldalon van egy erős hegemón párt, és három év múlva valószínűleg lesz egy egyfordulós választás, amit relatív többséggel meg lehet nyerni. Tehát akkor járunk el jól, ha a jobboldal ellenzékét minél inkább képesek vagyunk együtt közösen elindítani a jobboldallal szemben" - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: az MSZP-t egyben akarja tartani, sőt nagyobbá akarja tenni.

A volt pártelnök kérdésre válaszolva elmondta: "bántóan szimpla" gondolat, hogy ami most zajlik, az egy Gyurcsány-Mesterházy vagy Gyurcsány-Puch vita. "Nem kívánok az MSZP elnöke lenni, nincsenek személyes hatalmi ambícióim az MSZP-ben. Személyekről értelmetlen beszélni ebben a fázisban, nincs választási helyzet az MSZP-ben" - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 20. rommel 2011. május 29. 20:51
  „GYURCSÁNY A LEGNAGYOBB POLITIKAI TOLVAJ EURÓPÁBAN !
  EGY MILLIÁRD DOLLÁRÉRT AZ EGÉSZ ORSZÁGOT ELADNÁ , HA TEHETNÉ !
  AKI VÉDI , AZ MEG TÁSTETTES !”
 • 19. SC 2011. május 29. 20:29
  „Na látod,megy ez neked röviden is.:-)
  "Elhiszem, hogy sokáig tart számodra betünként összerakni szavakat"
  Annak külön örülök,hogy te a szavakat nem betűnként állítod össze,minden bizonnyal evvel a képességeddel te egyedül állsz a világon.:-)))
  Mert ugye a szavak betűkből állnak össze,legalább is rendes helyeken:-)
  "De bonyolult társadalmi, gazdaság politikai kérdéseket a te egyszerű szinteden elintézni nem nagyon lehet a hitelesség érdekében!"
  Tudod,nekem ez itt csak szórakozás,én nem veszem ezeket a kis intermezzókat halálosan komolyan,mint te.Én a való életben állok helyt.Megbecsült tagja vagyok szűkebb és tágabb életteremnek,nem a te fajtád ítélete fog a sírba dönteni:-)))
  Mint jobbik szimpatizáns nem igen kedvelem a mostani kormányt sem,felesleges felhoznod nekem jobb oldali példákat,nem vagyok vak.
  Basszus,gjózsisodom,ez hosszúra sikerült,vissza sem olvasom,megy ahogy megy...:-)))”
 • 18. gjozsi88 2011. május 29. 15:58
  „még annyit:
  Persze azt nem tudtuk, hogy hol van a zagyvaság és mitől nem igaz amit írtam!
  Persze erre konkrétan nem érkezett pártutasítás a részedre és nem is tudsz mit kezdeni vele!!!!!”
 • 17. gjozsi88 2011. május 29. 15:56
  „még annyit:

  "Ha két sornál többet írsz,nem koptatom a szemem többé.:-)))Velősen,tömören."

  Elhiszem, hogy sokáig tart számodra betünként összerakni szavakat, megérteni mondatokat.....nem is várom el tőled!
  De bonyolult társadalmi, gazdaság politikai kérdéseket a te egyszerű szinteden elintézni nem nagyon lehet a hitelesség érdekében!
  Tényleg sajnálom, hogy két mondatos szövegeken túl, már elfáradsz!!!!”
 • 16. gjozsi88 2011. május 29. 15:50
  „SC:
  Valóban az emberei még nem....sőt az ideológiája sem hallt ki teljesen.....éppen most vannak hatalmon és bőszen államosítanak újra!
  A szocializmus egyébként a KGST piacok összeomlásával együtt fenntarthatatlanná vált......ami fenntarthatatlan, azt ideológiai alapon nem lehet működőképesnek tekinteni!
  Igy fogalom fennmaradásának nincs értelme!
  Bár még történnek kisérletek ,hogy életbe tartsák!
  Éppen államosítanak a volt MSZMP tagok, élükön Schmitt Pali, Kövér Laci és a 3 volt MSZMP-s miniszter.....!”
 • 15. SC 2011. május 29. 15:41
  „Te most már biztos,hogy politikus vagy!:-)Beleszédül az ember a sok zagyvaságodba.
  ".tudod a szocializmus megbukott!"
  Mint fogalom.De az emberei még nem.Hisz te is itt vagy.Kérlek röviden,már nincs türelmem végigolvasni a mondókád.
  Ha két sornál többet írsz,nem koptatom a szemem többé.:-)))Velősen,tömören.”
 • 14. gjozsi88 2011. május 29. 13:18
  „SC!
  Persze ,persze....értjük!
  Akkor már csak azt tedd tisztába, hogy a szocializmus ideológiai okoból bukott-e meg, vagy gazdasági okokból!
  Egyébbként a megoldást keresd a KGST piac összeomlásában!
  Azaz a korábbi posztkomcsi kapcsolatok a 90-es évek elején semmire nem voltak jók, ugyanis működő piacokat kizárólag a nyugati kapcsolatok fejlesztéséből tudtak szerezni....tudod a szocializmus megbukott!
  Ha a Gyurcsányék...és voltak még mások is (Széles Gábor, Demján, Fellegi.....csupa jobboldali ember) ezeket a kapcsolatokat kinntről nem tudják létrehozni, akkor ma semmi nem lenne, hiába a korábbi pártállami kapcsolat!
  A vagyonuk nem abból keletkezett, hogy fillérekért hozzájutottak egy használhatatlan ,piacait akkor épp elvesztő ipari objektumhoz, hanem attól, hogy ezekbe az üzemekbe képesek voltak eladható ,piac képes termékeket gyártó termelést létrehozni, és ehhez export piacot találtak!
  Egyébbként miért lenne érdeke most építgetni olyan kapcsolati tőkét, aminek a sokkal magasabb foka már birtokában van?
  Emellett az egyszerű kérdés mellett elrohantál!
  A jővő kapcsolati tőkéjéről papolsz, mint lehetőségről és a múltra hívatkozol......ami már meg van ,azt nem kell építeni!!!!!”
 • 13. SC 2011. május 29. 12:47
  „Ne vakíts már,józsika!
  Ékesszólóan kened meg a kenyeret szarral,ehhez értesz...Ha ennyire szereted!? Furcsán Nyerencet,öleld át és vonulj el vele,gondolkodásodhoz úgy is közel áll a másság.:-)
  Gyurcsány Fegyenc vajon gazdag ember lett volna é,ha a renszerváltoztatás előtt,alatt nem rendelkezett volna avval a posztkommunista előnnyel,amivel közel tudott férkőzni a húsosfazékhoz?Na látod,amikor a kapcsolati tőke korrumpálódik,ez akkor lehetséges.Ő egy erkölcsi,emberi 0,veled együtt,te kis meg nem értett...”
 • 12. gjozsi88 2011. május 29. 10:41
  „SC!
  A PIACGAZDASÁG kapcsolati tőkére épül......de ugye ott ahol mindenki a saját pénzét kockáztatja nehéz korumpálni!
  Korrupció az állami szerepvállalással a hatósági közbeavatkozással tud általában létrejönni, két magánszerződő nehezen tud egymás közt!
  Egyébbként Gyurcsány már úgy volt miniszterelnök, hogy gazdag ember volt, az orbán úgy lett gazdag ember, hogy miniszterelnök volt!

  Látom nem nagyon tudsz mit kezdeni azzal, hogy a történelem Gyurcsányt igazolta!
  Igy maradsz a Gyurcsányt, Bokrost meg nem értők maflái közt!
  Lelked rajta!

  Ja.....hogy kik vannak Gyurcsány telefonjában az attól vált érdekessé, hogy valami kapcsolati tőke szükségességéről beszélsz, ezért van szükség a pártvezető szerepére! A telefonszámok az állításod logikusságát cáfolják.....!
  Ha nem derült volna ki számodra!!!!!”
 • 11. SC 2011. május 29. 10:32
  „9. gjozsi88
  Na Józsi,ilyen vérmes Furcsán Nyerenc fan vagy?:-)))
  A kapcsolati tőkét egy hajszál választja el a korrupciótól.:-)Furcsánynál az sem!
  Ja,ki nem sz.rja le,kik vannak Gyurcsány Fegyenc telefonjában...A te számod is biztos benn van.”
 • 10. gjozsi88 2011. május 29. 08:32
  „NÉTT!
  Nem a Gyurcsány hibája, hogy a Bokrossal együtt ez a mafla társadalom nem értette meg!!!!
  Persze lehettek hibák!
  Csak azt ne felejtsük el, hogy a világ válság kitörése pillanatában szerencsénkre ő volt kormányon!
  Szembe ment európai gondolkodással, mely szerint növekedésre kell épiteni a válság kezelést, ő maga a kiadás csökkentés felé indult!
  A világ miután a válságot átvette az államok válságává, mert a saját hiányuk terhére próbáltak növekedést előállítani, kénytelen volt vissza fordulni arról az utról és mindenütt elkezdtek kiadásokat csökkenteni!
  Igaz, hogy a hülye Orbán nem tanult más kárán, és hatalomra jutása után makacsul ragaszkodott ahhoz az irányhoz, ahonnan az európaiak visszafordultak, és most 1 évvel késöbb levert forradalma után, kénytelen rátérni egy sokkal rosszabb pozicióból arra az útra, amelyet akkor ellenzett!
  Tehát ez a TÉNY Gyurcsányt igazolja!
  A másik fontos dolog!
  Amikor azt javasolta, hogy hozzanak létre egy 150 milliárd eurós alapot a bajba jutott országok megsegítésére-az akkor- fidesz üdv rivalgása mellett- az európai vezetők lesöpörték az asztalról!
  Alig 1 évvel késöbb mégis belátták, hogy létre kell hozni ezt az alapot.....de már közel 750 milliárd eurós mértékben!
  Hát ez is Gyurcsányt igazolta!
  A Gyurcsányt csak a hülyék nem értették......most ők vezetik az országot és a még hülyébbek adják hozzá a bázist!!!!”
 • 9. gjozsi88 2011. május 29. 08:24
  „SC!
  De ugye nem azt szeretnéd mondani, hogy a Gyurcsánynak, akinek a telefonjába a világ legfontosabb vezetőinek a telefonszáma bennt van és napi kapcsolatban van velük, a kapcsolati tőkéjét fejleszteni kell???????”
 • 8. NÉTT 2011. május 28. 23:46
  „Szerintem Gyurcsánynak egy időre vissza kellene vonulni a politikától. Neve szitokszó lett, akár Bokrosé. Sajnos. Orbán politikája tette azzá, de Gyurcsány is besegített. Kommunikációban, dumában mindig is jobb volt a fityesz. Gazdaságpolitikáját majd tíz év múltán értékelhetik az időszakot túlélők.”
 • 7. rommel 2011. május 28. 22:27
  „A MAFFIA PÁRT SZAVAZ !
  KI LEGYEN A MAFFIAVEZÉR ?
  HÁT AKI A LEGTÖBBET LOPOTT !”
 • 6. SC 2011. május 28. 19:47
  „5. janika
  :-)))”
 • 5. janika 2011. május 28. 19:37
  „Értelmi fogyatékosok még nem alapítottak semmiféle pártot! Csak is haszon, potya lesők, akik képesek átverni még az anyjukat is!”
 • 4. asvel 2011. május 28. 19:15
  „2. gjozsi88 2011.05.28. 18:09

  Hol ott a haszon, ahol csökkent az állami pártfinanszirozás....ráadásul ő a Bajnaival együtt ingyen vállalták a miniszterenökséget???

  Az már 2 éve volt, jelenleg ő kezeli a pártkasszát!!!”
 • 3. SC 2011. május 28. 19:14
  „2. gjozsi88
  Kapcsolati tőkéről tetszett már hallani?Ez minden politikus gyógyíthatatlan betegsége.Nokiás dobozzal és mosatlan borítékokkal terjed.”
 • 2. gjozsi88 2011. május 28. 18:09
  „Janika!
  Hogy lesz tulajdonos?
  Hol ott a haszon, ahol csökkent az állami pártfinanszirozás....ráadásul ő a Bajnaival együtt ingyen vállalták a miniszterenökséget???”
 • 1. janika 2011. május 28. 17:53
  „Nem is vállal felelősséget, csupán tulajdonos akar lenni itt is és az esetleges hasznot zsebre vágni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áramütés: fúrószárral ért a vezetékhez

Talajvíz-mentesítési munka közben vesztette életét egy munkás. A férfi egy hat méter hosszú… Tovább olvasom