Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Gyurcsány mehet, de ma még karambolozott egyet

Kedden reggel 92 MSZP-s képviselő aláírásával benyújtották az Országgyűlésnek a konstruktív bizalmatlansági indítványt Gyurcsány Ferenc leváltásáról. Kora délután Gyurcsány kocsija karambolozott.
A határozat elfogadása esetén kimondja, hogy "az Országgyűlés a miniszterelnökkel szemben bizalmatlanságát fejezi ki, egyben Bajnai György Gordont miniszterelnökké megválasztja." Az indítványról várhatóan április 14-én, kedden szavaz az Országgyűlés. Amennyiben a képviselők fele igennel szavaz, akkor azzal automatikusan megválasztják Bajnai Gordont kormányfőnek, aki a tervek szerint még aznap leteszi az esküt és megnevezi kormányának tagjait is, majd várhatóan szerdán ismerteti részletes programját.

Karambolozott Gyurcsány Ferenc kocsija

Karambolozott a Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt szállító kocsi kedden kora délután Budapesten. Senki nem sérült meg, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint a miniszterelnököt a Parlamentbe vitte volna a megkülönböztető jelzéseit használó kocsi. Egy autó kanyarodott elé, a miniszterelnöki autó sofőrje pedig a parkoló kocsik felé tért ki, hogy elkerülje az ütközést. A manőver miatt a parkoló járműveknek ütközött, de senki nem sérült meg. Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a baleset fél kettő körül történt az Árpád fejedelem útján, a II. kerületben. A miniszterelnöki kocsiban mindenki be volt kötve, nem történt sérülés. Gyurcsány Ferenc az autóját követő másik, tartalék kocsiba szállt át és továbbment az eredeti útvonalterv szerint.

Korábban:

Az MSZP ma nyújtja be az Országgyűléshez a konstruktív bizalmatlansági indítványt.

A határozati javaslat szövege lényegében egy mondatból áll, amely tartalmazza, hogy a szocialista frakció konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújt be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen, utódjának pedig Bajnai Gordont nevezi meg.

A szocialisták már a múlt heti frakcióüléseken összegyűjtötték a szükséges 78 aláírást; a leköszönő miniszterelnöké nincs köztük.

Konstruktív bizalmatlansági indítványt a képviselők egyötöde kezdeményezhet, amelyet az Országgyűlésnek a benyújtástól számított harmadik nap után, de nyolc napon belül tárgyalnia kell.

A szocialisták a vasárnapi kongresszuson támogatták Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét, ahogyan utána az SZDSZ országos tanácsa is, így nincs akadálya, hogy ezzel a módszerrel cseréljen kormányfőt az MSZP.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterből akkor lesz kormányfő, ha az Országgyűlés egyszerű többséggel - várhatóan április 14-én kedden - megszavazza a konstruktív bizalmatlansági indítványt.

A házbizottság csütörtöki ülésén a frakciók egyeztetnek az indítványról.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. Ms.Wolf 2009. április 10. 19:17
  „Nyirbogdány...”
 • 65. G.D 2009. április 09. 23:02
  „Veled értek egyet "egy soproni"! 100 prozent !!!”
 • 64. egysoproni_ 2009. április 08. 20:54
  „Gyurcsány Ferenc örüljön, hogy megszabadult a sok suttyótól. Orbántól és a bandájától, no meg a sok IQ light-os szintű hozzászólótól. Fogtok ti még sírni, ha jön a fidesz. Akkor kell majd menekülni ebből az országból.”
 • 63. Zaraki_Kenpachi 2009. április 08. 19:42
  „Ha azt mondod tanár vagy, akkor kezdheted is főbe lőni magad :)

  Jaj, jaj, apuci otthon nem húz meg rendesen és itt vered a nyálad a túltengő feromonjaid miatt? :))) Nagyon szeretitek a jobb oldalra és hű követőikre jellemző magatartást másra hárítani. Hárítani, ferdíteni, csúsztatni :) Ehhez értetek jól. A másik oldal meg hazudni, de ott két véglet van, vagy lebukik vagy nem :) Nálatok meg? Jön a mézes kamu szöveg, majd odateszitek, hogy "ha", vagy éppen a "de", esetleg kiegészítve "de szerintem" :) Ha neked ennyire örömet okoz és szexuális vágyaid kielégítéshez annyira jól esik a hárítás gyakorlati alkalmazása, hát legyen :) Én megmondtam : ha bukik az ország én is bukok, de páholyból fogom végignézni a hozzád hasonlók pusztulását. Egyébként ha javasolhatom, tanulj meg pontosan gépelni :) A helyesírás magasztalása nem mentesít a gépelési hibák alól :)
  Az a bizonyos hozzászólói "mennyiség" pedig 99%-ban jobboldali, az 1% pedig max a szavaik közötti szóközök száma :) Így szerintem annyi, mintha semmit se mondtál :) Találgatni meg lehet :) Ha én is találgatni akarnék akkor egy kiéhezett szerencsétlen szingli vagy a bamba nők sorozatkedvencei mintájára, aka Szex és New York :)))) Szánlak, sajnállak :)”
 • 62. Ms.Wolf 2009. április 08. 17:26
  „Zaraki Kenpachi
  Ahj, látom a kötőjel használata még mindig nem megy...
  Te nem ütöd meg azt a szintet, hogy érdemes legyen veled foglalkozni.Egy gyárban robotolni, ahol nem kell megszólalni és gondolkodni az a neked való. Mondjuk én elgondolkodnék a helyedben, ha mindenki (jópár hozzászóló) utal arra ,hogy nagy bértékben aberrált vagy ,és benned van a hiba talán ez nem is véletlen, nem?
  Mindenki hülye, meg patkány, csak te vagy a tökéletes.
  Csontot és húst dobálnak? Édesem, amit én dobálok , te azt zabálod. Úgyhogy nyugi.
  Bár nem akarlak megbántani, de nem öreglegény vagy? Azok szoktak ilyen keserűek lenni.
  Szép napot!”
 • 61. MTT 2009. április 08. 16:46
  „egyetlen baj volt a karambollal, nem szállt ki senki a szélvédőn.........”
 • 60. AHA. 2009. április 08. 07:05
  „Tommo!
  Itt vannak a címek ahová leadhatod a szelvényeket!
  Győr
  - Szkítia Könyvesbolt, Árpád u. 44., Hétköznap: 9-16 óráig.
  - Püski Könyvesbolt, Király u. 5., Hétköznap: 9-16 óráig.
  - Csermák kelmefestő, vegytisztító, Kisfaludy u. 13., Hétköznap: 9-16 óráig.”
 • 59. Zsata 2009. április 07. 22:42
  „Hát igen....Isten nem ver bottal....”
 • 58. SzórakészÍrókéz 2009. április 07. 22:27
  „Ő vezetett! De a baleset megtörténtekor, hátraugrott.... Bajnai meg átvette a volánt.....”
 • 57. raffy2 2009. április 07. 22:06
  „az tuti ,hogy a másik autó sofőrje lesz a hibás.”
 • 56. Eva- 2009. április 07. 21:55
  „55-höz!

  http://www.origo.hu/itthon/20060706bajnai.html

  csak olvasd el! és ne ülj fel minden hergelésnek!

  egyébként 10 900 találat van a keresőben e témára! de ez 2006-os!”
 • 55. Zaraki_Kenpachi 2009. április 07. 21:47
  „dr, annyira nem akarok nekik adni, mert szánalmas a banda. Mindig csak az egyik felüket hibáztatják. Ez kb olyan, hogy az ember valamit eldönt fejben és mindkét keze kell a munkához. De az egyik kéz gyengébb, mint a másik, ezért elkezdi szidni, holott lehet, hogy ha segített volna a másik kézzel jobban, akkor meg lehetett volna csinálni a munkát, vagy kellően a sarkára állni és más ötlettel előállni.

  Itt az a baj, hogy sokan későn ébrednek fel, vagyis nem felébrednek, hanem elrágódnak a gumicsonton. Hány és hány olyan történt az országban, ami miatt senki nem állt fel tüntetni, megmozdulni, ahol a magyar gárda, meg a jobbik sem volt jelent, csak nagyokat passogtak sokan. Hol voltak a tüntetők a Rába habzásánál? Vagy amikor a svédek és egyéb más alsó intelligenciás állam a magyar termékek ellen kezdett harcolni, mivel az jobb volt, mint az övék. Gondoljunk a libatömésre. Jobb termék volt, sínylette az ő nyeszlett libájuk, eredmény: hát rombolni kell. Senki magyar nem állt a fel a foteljából. Itt meg? Egyet vakkant a Feri, egyet a Viktor és máris mindenki egymásnak esik. És miért támadom annyira az Orbánt? Nem Orbán fóbiám van, mint ahogy sokan gondolják, de nincs is Orbán rajongói lázam és klubom, mint ezeknek az embereknek. Pusztán dühítő, hogy ennyire felmagasztalnak valakit, úgy, hogy a szemük képtelen kinyílni. Orbán - Szíjártó - Navrasics - Kövér. Ezeket kellene a holdra lőni és akkor jöhet az új fidesz.”
 • 54. comet 2009. április 07. 21:19
  „hány hetet is késett az indítvány köztársasági elnök úr, alkotmánybírák?
  Mintha a népnek már rég elege lenne ezekből az ÁVH-s ivadékokból. A hétvégén többszázezres tüntetés volt a fővárosban. Furcsány Nyerenc öszödi beszéde óta folymatosak a tüntetések és ünnepei sincsenek az országnak. A jelenlegi kormánytámogatottság a lakosság részéről elégtelen, az ország az egyik legsúlyosabb gazdasági és társadalmi válságát éli. A lendő miniszterelnök gazdasági tevékenysége és kétes gyarapodása következtében több száz becsületes vállakozó tönkrement és 9-en öngyilkosságot követtel.
  Minden rendben van az országban?”
 • 53. adlerzsigabá 2009. április 07. 20:46
  „dr73!
  Doktor Úr/Nő!

  Plagizál!”
 • 52. dr73 2009. április 07. 20:35
  „Adjál nekik ZARAKI,nekem nincs hozzá türelmem....csak mosolygok rajtuk :-)

  Üdv!”
 • 51. Zaraki_Kenpachi 2009. április 07. 20:18
  „Jaj patriot :) Kedves tőled, hogy a te tükörképed akarod rám erőltetni, de köszönöm elégedett vagyok a sajátommal :) Viszont legalább van egy jó ok, ami miatt lehet benneteket szidni és a narancskomcsi jó szó rátok :) A személyi kultuszokban divat az aki nem velünk, az az ellenség :) Nekem nincs mitől tartani, nem vagyok elkötelezett :)”
 • 50. patriot 2009. április 07. 20:01
  „zaraki!
  "De csak annyit kívánok, hajrá, bizonyítson a vezéretek, de utána meg ne merjetek szólalni."

  Ha ezt tényleg így is gondolod azt hiszem most neked kellene kussolni! Már ha egy cseppnyi racionalitás is szorult abba a csöppnyi agyadba. Bár szerintem a folyamatos szarás kimeríti annak a teljes kapacitását.”
 • 49. adlerzsigabá 2009. április 07. 19:48
  „Kedves Zaraki! (Csak így,röviden, mert Ön is rövidít.)
  Higgye el, sokan csak önmaguk szórakoztatása céljából olvassák ezeket a bejegyzéseket. Van, aki csak ezért ír be. Én is ilyen vagyok. Kedvelem Önt, sőt, már szinte szeretem is. Tudja, mindig is volt valami érdekes, nehezen megfogalmazható érzésem az Önhöz hasonlóak iránt!
  Szeretettel üdvözlöm.”
 • 48. Zaraki_Kenpachi 2009. április 07. 19:41
  „patriot, na és? :) leszarom. Megváltoztatni a világot nem akarom, felőlem fetrenghet az egész ország a szarban az sem érdekel. De annyi biztos, hogy Neked és a hozzád hasonlóaknak is döntő szerepe van volt és lesz, hogy a helyzet még rosszabb lesz. Magyarnak mondod magad? Teszel az országért valamit? Van saját gondolatod? Leszarom nagyon ívben, hogy mit gondolsz másról és annak véleményéről, főleg mert emberileg semmibe veszlek, ahogy a többi társaid is. Ami egyedül csak dühíteni tudja a békés polgárokat, az az elvakult hitbuzgóságotok. De csak annyit kívánok, hajrá, bizonyítson a vezéretek, de utána meg ne merjetek szólalni. Aki ennyire elvakult, az ne vonyítson, ha a fidesz hatalomra kerül és meghozza a saját zsebére hajazó döntéseket. Akkor majd az általatok megbélyegzettek jókat fognak röhögni rajtatok :) Addig meg...... ismételve megint magam : le vagytok szarva :)

  Amit adler Te nevezel az pedig nem kiszivárgás, lebukás :) Kíváncsi vagyok, hogy a többi párt gyűlésén mik hangzanak el? :) Hm? Mennyit kaphatott vajon az újságíró a szivárogtatásért :) De lelke rajta, Viktortól úgyse fogjuk azt hallani, hogy hülye voltam :) Amúgy meg látsz a másik oldalon hibát? Hm, komolyan? Tényleeeeg? :))) Ez tök jó, csak most meg az aránnyal jössz. Amit a politikus tesz aránytól függetlenül egyaránt jó és rossz. De kérdem én, hogy hol voltatok eddig? Eddig miért nem tüntetteket? Mikor mentetek ki az utcára kiállni magyar termék mellett, gyárbezárás ellen? :) 20 év alatt meg lehet nézni mikor és hogyan és főleg mennyiszer vertétek a mellettek, hogy magyar :)

  Nem baj, én is szívok bármelyik oldal is kerül hatalomra, de igyekszem páholyból végignézni azt, ahogy ölre mentek egymással.”
 • 47. adlerzsigabá 2009. április 07. 19:32
  „Zaraki_Kenpachi
  Azt írja: "szűkülve". Csendben mondom, nehogy más is meghallja és emiatt kinevessék: a kutyák, amikre gondolni tetszik - tudom, mi is azok vagyunk - szűkÖlni szoktak. Sebaj, azért értettük az indulatot legteljesebb mértékben nélkülöző szavait.
  Kedves Zaraki_Kenpachi! El kell Önt szomorítanom. Gyurcsány Ferenc - akit nem szeretek, de nem HItlerezem le - sajnálatos módon nem önbeismerést tett, legfeljebb az elvbarátai előtt. A dolog a nagy nyilvánosság számára KISZIVÁRGOTT, KIDERÜLT. Ezt hívják úgy, hogy LEBUKOTT. No, lehet, hogy Ön előtt nem, de ez legyen az Ön dolga. (Az MSZP-s bizalom szép példája, hogy a minap bekérték egymástól a mobil-híváslistákat. keresik, hogy ki a TÉGLA.)
  Aztán a hibákról: el se tudná képzelni, de látok hibákat a "másik" oldalon is! Sőt, olyanokat is, akiktől felfordul a gyomrom. Csak tudja, az arány nem mindegy....”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz és a KDNP nem tárgyal Bajnaival, az MDF igen

Bajnai Gordon levelében egyebek mellett azt írta, hogy Magyarországnak nincs vesztegetnivaló ideje, minden eltékozolt hét százmilliárd forintokba és munkahelyek ezreibe kerülhet az országnak. Tovább olvasom