Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Gyurcsány ma jelenti be az új kormányfő-jelölt nevét

Surányi György nem vállalja a miniszterelnökséget, pedig eddig ő volt az egyetlen olyan jelölt, akit az MSZP és az SZDSZ is támogatott.

A szocialisták most újabb olyan jelöltet keresnek, akit a szabaddemokraták is elfogadnának. Elképzelésük már van, de Gyurcsány Ferenc csak pénteken jelenti be, hogy ki az új miniszterelnök-jelölt. Az SZDSZ várja a nevet - és ezúttal nem szabtak határidőt a megegyezésre.

Surányi György nem akart nyilatkozni, de telefonon az RTL híradójának megerősítette, nem vállalja a felkérést. Korábban úgy fogalmazott, hogy "... válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását"

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a csütörtöki, MSZP-vel történt egyeztetés előtt azt mondta: meg kell nézni, hogy vannak-e más Surányi Györgyhöz hasonló kaliberű jelöltek, de bármilyen megoldásba természetesen nem tudnak belemenni. Fodor Gábor, a liberális párt elnöke a fél órás tárgyalás után úgy nyilatkozott: addig, amíg egy cseppnyi esélyt látnak arra, hogy minél előbb fel tud állni egy cselekvőképes kormány, megadják a segítséget ehhez.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint szánalmas színjáték zajlik, pedig a súlyos válsághelyzetek azonnali kormányzati intézkedést igényelnének. Mindennek szerinte az az oka, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialista párt is görcsösen ragaszkodik a hatalmához. A szóvivő megismételte, hogy a Fidesz szerint előrehozott választásokra lenne szükség.

Számos név felmerült azután, hogy Surányi Györgyről kiderült, nem vállalja a kormányfő-jelöltséget. A sajtóban csütörtökön megjelent találgatások között felmerült például Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnökének, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatójának, illetve Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnökének a neve is mint lehetséges miniszterelnök. A Népszabadság online viszont úgy tudja, Patai nem vállalná a felkérést, Jaksity pedig közleményben tudatta, hogy nem kíván kormányfő-jelölt lenni.

Olvasóink írták

 • 18. Arvisura 2009. március 27. 13:55
  „T. szerkesztőség! Nem ártana frissíteni a hírportált, ugyanis már dél óta meg van a jelölt. Ha még nem tudnák Takács János a neve.”
 • 17. linksbremse 2009. március 27. 13:04
  „Én csak annyit fűznék a dolgokhoz, hogy mindegyik ugyanúgy hazudik, lop, csal. Az egyik kicsit okosabban a másik kicsit hülyébben.Én nem vagyok se fideszes se mszp-s se semmilyen.Az egész parlamentet ki kellene cserélni, okos értelmes hozzáértő emberekre.”
 • 16. menti 2009. március 27. 12:23
  „OV kijelentette válságkezelő Mekk mestert keresnek a szocialisták, Na innentől kezdve öngyilkosjelölt aki elvállalja, remélem utolsó csepp a pohárban, és jönnek a választások”
 • 15. pmfc 2009. március 27. 11:39
  „Nyomorult töketlen banda. És még csodálkoznak egyesek, hogy miért jutottunk ide 7 év alatt??? Meg ráfogják, hogy a Fidesz nem hagyta kormányozni Ferikét.

  Egy nevet nem tud kitalálni ez a balfácán egy hét alatt!
  A saját maga által gerjesztett válságot képtelen megoldani. Hát akkor hogyan lenne képes egy országot irányítani!!!”
 • 14. knifemaster 2009. március 27. 10:17
  „13.
  Közalkalmazotti bértábla szerinti fizetéssel,kajajeggyel,mukaruhát mi álljuk.
  :)”
 • 13. menti 2009. március 27. 09:57
  „Ha már itt tartunk, adjon fel az Országyűlés álláshírdetést:
  MINISZER ELNÖK KERESTETIK.
  Pályazati feltételek:
  Itt várom a javaslatokat”
 • 12. xo16zy 2009. március 27. 09:42
  „takarodjon a maszop a sleppjével együtt (a sleppjébe a fideszes rablóbanda is beletartozik).
  Új választásokat! Nemzeti kormányt a Jobbik vezetésével!”
 • 11. mindigatutit 2009. március 27. 09:37
  „szánalmas ez az egész.képtelenek összefogni ,a saját sírunkat ássukk!!”
 • 10. Tapmancs 2009. március 27. 09:29
  „Már úgyis megszoktam hogy mindig kimoderálnak... :) De szerintem nem írtam semmi durvát/sértőt/uszítót/náczulóst/rászistát.”
 • 9. Primax 2009. március 27. 09:27
  „JóSzínházat #2-nek :
  És akkor mi lesz ?
  Lesz új királyunk és új udvartartása, akik - a mostaniakhoz hasonlóan - csak a zsebeiket fogják tömködni.
  Minket meg folyamatosan "vígasztalnak", hitegetnek.
  Tűnjön el a fenébe az egész mostani "elit", elég volt !”
 • 8. Túrabakancs 2009. március 27. 09:19
  „Tapmancs!
  Érdemes más jelzőket használnod amikor "rájuk" utalsz pl: héberajkúak, szépnevűek, idegen lelkületűek,
  Nóbel-díjasok stb.. :)”
 • 7. rozsomak 2009. március 27. 08:45
  „Herényi Károly, az MDF politikusa szerint jobb lenne az előrehozott választás a jelenleg kialakult helyzetben.

  "Talán jobb lenne egy előrehozott választás, mert ez most már kezd komédiává fajulni" - mondta az MDF-es politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken.
  Hozzátette: itt nem a válság kezeléséről, hanem a kormányzati problémák megoldásáról, miniszterelnök-váltásról van szó, de úgy tűnik, hogy ez sem sikerül, ami "nagy baj".
  http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1173527”
 • 6. bbbb 2009. március 27. 08:44
  „az elorehozott valasztasnak akkor lenne ertelme,ha lenne realis alternativa. de sem az mszp sem a fidesz nem realis alternativa sajnos erre a problemara. mindegyik csak a hatalomert kuzd, ki ilyen, ki olyan modszerekkel.
  de a celja mindegyiknek ugyanaz, a sajat zsebuk tomese. meg ebben a szorult helyzetben sem jutottak el arra a szintre, hogy vallvetve probaljak meg kivezetni az orszagot ebbol a helyzetbol, pedig ha jol tudom ez lenne a feladatuk, ezert kapjak a penzuket.”
 • 5. nanemá 2009. március 27. 08:36
  „Tapmancs 2009.03.27. 08:27
  Meg mindjárt jön a pancser (akivel mellesleg sok mindenben egyetértek, ezt kivéve), és megmondja hol zsidózzál.”
 • 4. nanemá 2009. március 27. 08:34
  „Ejnye-bejnye! Tiltott szóhasználat miatt ki fognak moderálni!”
 • 3. Tapmancs 2009. március 27. 08:27
  „A zsidók adhatnak látszat-határidőket, meglátjátok, nem fognak egykönnyen lemondani a hatalomról. Mert uyge az előrehozott választás a (végleges) bukásukat is jelentené.”
 • 2. JóSzínházat 2009. március 27. 08:23
  „Bárkit is választ , mindegyik nagyon rossz lesz.
  Az ország csődben van.

  ELŐREHOZNI A VÁLASZTÁSOKAT!!”
 • 1. rozsomak 2009. március 27. 07:51
  „Pénteken már el kellene dőlnie, hogy mi fog történni, ha nem találnak olyan miniszterelnök-jelöltet, akit támogatni tudnak, akkor "nem sok értelme van folytatni tovább" - mondta Szent-Iványi István, az SZDSZ tárgyalódelegációjának tagja a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken.

  "Ezt most már nagyon sokáig húzni nem lehet" - fogalmazott. A politikus szerint az MSZP elnöksége pénteken döntést hoz arról, hogy ki az a két vagy három ember, akit támogatni tud, és majd az SZDSZ eldönti, hogy van-e a jelöltek között olyan, akit tud támogatni. "Ha nem, akkor én úgy gondolom, hogy nem sok értelme van folytatni tovább ezt a folyamatot" - mondta. Hangsúlyozta: még nem tudják, hogy kikről van szó, "nem titkolódzom, fogalmunk sincs".

  Mint mondta, nem állítja azt, hogy a péntek "határozott" határidő, de véleménye szerint "a mai napon gyakorlatilag el kéne dőljön, hogy mi történik, mert nincs értelme tovább húzni" - fogalmazott. "Az országban is nagy baj van, és az egész tárgyalási folyamat körül is kezd kialakulni egy olyan hangulat, amit nem lehet tovább folytatni túl sokáig" - mondta."
  http://www.privatbankar.hu/html/cikk/friss.php?hir=71322”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Surányi: nem; Szijjártó szerint szánalmas színjáték zajlik

Surányi György nem vállalja a felkérést a válságkormány vezetésére. Pénteken új jelöltet javasol az… Tovább olvasom