Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Gyurcsány is kapott jelentéseket a hackertől?

A Szilvásy György volt titokminiszter által felkarolt, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak dolgozó hacker által törvénytelenül megszerzett információkat megkapta Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök is - írta a Magyar Hírlap kedden, Demeter Ervinre hivatkozva.

A lapnak adott interjúban a polgári titkosszolgálatok elmúlt nyolcévi működésében tapasztalható anomáliák feltárására alakult albizottság fideszes elnöke úgy fogalmazott: "arról van írásos dokumentum, hogy a hacker összeállított valamilyen anyagot, amelyet egy MSZP-s politikuson keresztül eljuttatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek". Hozzátette, hogy az iratok tartalmát sajnos nem ismerhetik.

Egy kérdésre válaszolva Demeter Ervin elmondta, hogy a hacker a parlament információs rendszerébe behatolva hozzájutott például politikai napilapok szerkesztőinek vagy kormányhivatalok munkatársainak a levelezéséhez, és számos magánjellegű adathoz.

Arra a kérdésre, hogy a hacker - akiről pontosan tudják, hogy kicsoda - , mennyi pénzt kapott az NBH-tól, a fideszes politikus elmondta: még kérdés, hogy ez mennyire képez államtitkot, mindenesetre milliós számról van szó, és "nem egy számjegyű milliókról".

Elmondta azt is: az albizottság munkatervében szerepel még a titkos információgyűjtés eszközeinek és a titkos műveleti pénzek felhasználásának ellenőrzése, mert kiderült, hogy nemcsak az említett hackert, hanem például az MDF-nek politikai tanácsokat adó céget is ebből a pénzből finanszírozták.

Olvasóink írták

 • 10. c77 2010. szeptember 28. 19:06
  „6
  9
  "sajnállllak, mivel a valamikori= mostani kom..ákat élteted" Fejedben pedig a "vörös csepel.." jár egésznap.”
 • 9. reggi 2010. szeptember 28. 18:16
  „Várom a viktor "őszinte" beszédét is! Fajsúlyosabb lesz -lehetne! De hát nincs mit tenni, mert körülbástyázta magát. Vitatkozni meg one! Az nem jó. Csak, hogy lehessen érteni: idézet tőle: (na kitől?) "-Én boxolóval sakkozni szeretek, sakkozóval pedig boxolni" - súgok: most regnál... Ennyit az erkölcsről meg a kereszténységről ...”
 • 8. embertelen 2010. szeptember 28. 17:54
  „Na de ki volt a hacker? Talán Demeter Ervin?”
 • 7. astra1 2010. szeptember 28. 17:39
  „Dehogy. Az egy rendes ember. Hisz még miniszterelnök is volt...”
 • 6. reggi 2010. szeptember 28. 17:11
  „Ma már még "a nap is szebben süt". Ilyen esemény ezután nem lesz nyugodjon meg mindenki. Most már csak a fociszabályokat kell megváltoztatni úgy, hogy egyes csapatoknál mindegy hogy melyik kapuba rúgják a bőrt az a kedvenceink gólja!
  Tehát ha valamit valaki találhatna, akkor gyorsan módosítjuk az alkotmányt, a törvényt. Besúgóik továbbra is lesznek, mint eddig is a narancsosoknak. Valaki mondta a választások előtt: Meg kell akadályozni, hogy legyen 2/3-ad. Hát nem hallgattak rá, most kezdődik a szívás....
  Goldmundnak meg igaza van. Csetnekyből meg folyamatosan folyik a gyűlőlet és a cinizmus -nyugodjon meg -és örüljön a mának- mert itt a kánaán - hisz megígérték a kormányon levők.”
 • 5. 2semleges34 2010. szeptember 28. 13:32
  „Jobb ha Demeter nem szól semmit,ő is adott megbizást más megfigyelésére.Az összes politikus ingyen élő,hazug ,uszitó ,dologtalan.Ha három müszakba dolgoznának,nem lenne idejük másik figyelésére.”
 • 4. Goldmund 2010. szeptember 28. 12:20
  „Ahogy el tudom képzelni, hogy Szilvásyék idejében ilyesmi megtörtént, úgy azt is, hogy a Magyar Csakaneve Hírlap Demeter Ervinnel együtt folyékonyan hazudik.”
 • 3. Csetneky 2010. szeptember 28. 10:12
  „Az egyik bűnöző jelentett a másiknak. Mi ebben a meglepő? Köztudott, hogy a "szocializmus" így működött.”
 • 2. kisem 2010. szeptember 28. 10:00
  „Ő, mármint D.E csak tudja.
  Azt nem, hogy mennyire képez államtitkot az ellenszolgáltatás összege, de mindenesetre "nem egy számjegyű milliókról" van szó. A vagdalkozás, a mellébeszélés csúcsa. Mint korábban.”
 • 1. fióka 2010. szeptember 28. 07:53
  „van az adófizetőknek pénzük mutyizzanak nyugodtan lopjanak csaljanak hazudjanak mit nekik milliárdok ofshore cégeknek mit nekik ártatalan emberek bebőrtönzése mit nekik a demokrácia sárba tiprása”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az egykulcsos, 16 százalékos SZJA

Matolcsy bejelentette, 2011 januárjától 16 százalékos lesz az SZJA és jön a családi adózás. Tovább olvasom