Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc: nem kívánok új pártot alakítani

Gyurcsány Ferenc nem kíván új pártot alapítani, de a jelenleginél erősebb és egységesebb ellenzéket szeretne, amelyben a Magyar Szocialista Párt kulcsszerepet játszik. A volt kormányfő erről Kismaroson beszélt csütörtök délután.

A politikust az MSZP Pest megyei egyes számú választókörzetének tagsága látta vendégül. A rendezvény idején egy mintegy huszonöt fős csoport - köztük jobbikosok - demonstráltak.

A párt tagsága számára rendezett beszélgetést megelőző sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: "nem új pártot kell alapítani (...) hanem annyi változást kell előidézni, hogy az átalakulásokkal létrejövő párt egy megújult, újként ható pártként állhasson a választók elé." Saját szerepét illetően úgy fogalmazott: "ezért dolgozom."

A miniszterelnök hozzátette: ezek nem hatalmi kérdések a párton belül, hanem tartalompolitikaiak elsősorban. Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak erős ellenzékre van szüksége, amely megvédi a harmadik köztársaságot, az emberek érdekeit és a jövőt, s ehhez egy nagy, balközép gyűjtőpártot kell a Fidesszel szemben álló demokratikus oldalon szervezni.

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban szerdán megjelent, Orbán Viktorral készült interjúval kapcsolatban úgy vélekedett: tegnap óta tudja, hogy a miniszterelnök elismeri a válságkezelés kormányait, azon kormányokat, amelyek - mint fogalmazott - "egy év alatt, a válság első egy évében biztosították, hogy az a költségvetési stabilitás, amelyet 2008-ban elértek, fennmaradjon."

Már csak arra van szükség - tette hozzá -, hogy a miniszterelnök merje elmondani itthon is, hogy 2010-ben olyan országot vettek át, amely a válság közepette is megőrizte az egyensúly közeli pályát, és ennek érdekében rendkívül nehéz intézkedésekről volt képes dönteni és azokat végrehajtani. Mint mondta, ez a két kormány 2008 őszétől 2009 tavaszáig a Gyurcsány-kormány volt, 2009 tavaszától 2010 tavaszáig pedig Bajnai Gordon kormánya.

"A miniszterelnök úrnak nem azzal kellene dicsekednie, amit mi tettünk meg, hanem amit ő tesz, bár azzal sok dicsekedni való egyelőre nincs."

Az ország gazdaságpolitikájáról szólva a volt miniszterelnök kijelentette: a kormány a stabilitást nem okos, felelős gazdaságpolitikával akarja megteremteni, hanem a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások felélésével. Mint fogalmazott: "zaciba adják a családi ezüstöt."

Gyurcsány Ferencet távozásakor az épület előtt várakozó tüntetők hazaárulónak nevezték.

Olvasóink írták

 • 7. fortuna54 2010. november 13. 19:59
  „LOAD,mi az a fülkeforadalom?”
 • 6. load 2010. november 13. 08:48
  „5. fortuna54
  Ne izgulj, az csak idő kérdése.
  Az ügy immár jó kezekben van.
  A teszetosza Papcsák visszament polgármesternek és Gyurcsány lesittelésének ügyét Budai Gyula fideszes képviselő és Magosz-igazgató vette át.
  Az a Budai, akinek ügyvédi irodája a jogász-politikus szárazbélyegzőjével olyan szerződéseket hitelesített, amelynek alapján egy halott ember cserélte el tököli ingatlanát egy herendi étkészletért 2005-ben.
  Nagyon kreativ a fiú.
  A fülkeforradalom meg biztosítja az intézményi kereteket.”
 • 5. fortuna54 2010. november 12. 19:26
  „Hát,ez a ferkó még szabadon van?”
 • 4. janika 2010. november 12. 16:29
  „Már megint hazudik. Csoda lenne , ha nem alakítana börtön-pártot!Ott már lassan többségbe lesznek ezek a piros könyvesek.”
 • 3. fióka 2010. november 12. 09:51
  „1. miracle 2010.11.11. 21:42--->esetleg a rusnya pofája ingerli már a népet nem beszélve az adójuk az állami pénzek lenyulásáról”
 • 2. LAZA 2010. november 12. 08:20
  „Pedig nyugodtan megalakíthatná.
  IÉKP(Idegen Érdekeket Kiszolgálók Pártja)lehetne az elnevezése.Persze van még bőven variáció,de az izraeliták kiszolgálása a legfőbb motiváció.
  Elnök:gyf
  Alelnökök: koka ill.kis koka alias molnár csaba
  Tagság:elsősorban az szdsz holdudvara(hivatásos rettegtetők)mszp, lmp,liberálisai.Vannak elegen!”
 • 1. miracle 2010. november 11. 21:42
  „"A rendezvény idején egy mintegy huszonöt fős csoport - köztük jobbikosok - demonstráltak. "
  Ezek a degeneráltak most éppen mi ellen tiltakoztak? Nem szóltak nekik, hogy már nem min.elnök ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Facebook agyonverte az Iwiwet

Az egyszeri internet felhasználó az Iwiwet elhagyta a Facebook kedvéért, fájlcserél, csetel, online… Tovább olvasom