Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc beszédet mond március 15-én

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédet mond március 15-én az esti gálaműsor előtt a Művészetek Palotájában.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédet mond március 15-én az esti gálaműsor előtt a Művészetek Palotájában - közölte az MTI érdeklődésére a Kormányszóvivői Iroda szombaton. Gyurcsány Ferenc továbbra is mértéktartásra kéri a politikusokat és ő maga is mértéktartó lesz, de ez nem némaságot jelent - hangsúlyozta a távirati irodának a Kormányszóvivői Iroda. Az MTI úgy tudja: a miniszterelnök ott lesz a Kossuth téri zászlófelvonáson és a Nemzeti Múzeum előtti megemlékezésen is. A kormányfőn kívül a nemzeti ünnepen több vezető szocialista politikus, illetve kormánytag mond beszédet elsősorban vidéki városokban.

A miniszterelnök egy hónappal március 15-e előtt felhívást tett közzé a politika valamennyi szereplőjéhez. Ebben úgy fogalmaz: "Magyarországnak most nem hangos szavakra, hanem megértésre, mértékletességre és nyugalomra van szüksége, ma azonban minden korábbinál nagyobb a veszélye annak, hogy idén március 15-én ne csak az ünnep, de az ország nyugalmát is elvegyék".

Arra kérte a parlamenti pártok vezetőit és a magyar politikai élet valamennyi szereplőjét, tanúsítsanak mértékletességet március 15-én. Véleménye szerint a demokrácia tisztelete, a szabadság szeretete és a nemzet szolgálata nem engedi, hogy az ünnepek párttulajdonná legyenek.


(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl: Kránitz eltereli a figyelmet a város helyzetérQl

Kránitz Lászlónak a pólusközpont kérdésében való megszólalásának célja, hogy elterelje a figyelmet… Tovább olvasom