Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Gyurcsány egyeztetne

A kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumának létrehozásáról szóló javaslat kidolgozásával bízta meg Gyurcsány Ferenc Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési minisztert. Ezt a kormányfő szombaton a Baloldali Önkormányzati Közösség országos konferenciáján jelentette be.
Gyurcsány Ferenc szerint az önkormányzati szövetségek és a kormány eddigi informális egyeztetését fel kell váltania egy szabályozottabb együttműködésnek. A kormányfő elmondta: november 22-re konzultációra hívja a regionális fejlesztési tanácsok elnökeit és a megyei jogú városok polgármestereit, hogy megbeszélje velük az egyes fejlesztési programokat. Hozzátette: azt is javasolja, hogy a fejlesztéspolitikai intézményrendszer részeként létrejöjjön egy felügyelőtanács, amelyben – az ÁPV Rt. mintájára – valamennyi parlamenti párt részt vehetne, a testületnek ellenőrzési joga is lenne.
A kormányfő beszéde kapcsán Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta: örülnek annak, hogy a miniszterelnök meghallgatta javaslataikat, és úgy látszik, beépíti azokat saját programjába. A Fidesz javasolja, hogy az európai uniós fejlesztési források felhasználásának ellenőrzésére alakuljon egy állandó parlamenti bizottság. Az önkormányzatok tekintetében pedig olyan testület jöjjön létre, melynek vétójoga van a költségvetés, illetve a nemzeti fejlesztési terv vonatkozásában. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásra talált a tudomány és a gazdaság

A magyar tudomány az alapja a gazdaság fellendülésének. Ez a XXI. század kihívása –… Tovább olvasom