Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány bojkottálja a Magyar Hírlapot, a lap tüntet

Állami intézmény nem fizethet elő a Magyar Hírlapra, és az állami vállalatok nem hirdethetnek Széles Gábor napilapjában, miután Gyurcsánynál betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című rasszista publicisztikája miatt. A Magyar Hírlap tüntetést szervez.

Állami intézmény nem fizethet elő a Magyar Hírlapra, és az állami vállalatok nem hirdethetnek Széles Gábor napilapjában, miután Gyurcsánynál betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című rasszista publicisztikája miatt.

„A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent "Betelt a pohár" című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését" - áll a kormány MTI-hez eljuttatott közleményében.

Emellett az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül a kormányfő arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban.

„Gyurcsány Ferenc arra utasítja Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai, vagy jogi eljárást a Betelt a pohár című írással kapcsolatban" - tette hozzá a távirati irodához eljuttatott közleményben Budai Bernadett kormányszóvivő.

Bayer Zsolt szerint a világ

Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent publicisztikája Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolása kapcsán arra szólítja fel a magyar romákat, hogy adják fel a körülöttük élő cigány származású bűnözőket, míg az MSZP-től és az SZDSZ-től azt követeli, hogy kérjenek bocsánatot eddigi kisebbségi politikájukért. Bayer emellett azt állítja, hogy megélhetési bűnözés nincs, de cigánybűnözés van.

„Nem. Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek"- írja Bayer, aki szerint a rendőröknek le kéne lőniük azokat, akik megtámadják őket vagy ellenszegülnek a rendőri parancsnak.

„Barátaim felháborodástól és fájdalomtól fuldokolva mondják a telefonba, hogy amikor elmentek a tett helyszínére, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze, a kivezényelt rendőrök közül többen a foguk között szűrve, éppoly felháborodottan és fájdalomtól letaglózottan sziszegték: "Igen, cigányok voltak... De nem mondhatunk semmit..." - írja a publicista, aki szerint az enyhe ítéletek miatt a cigányok körében el fog terjedni a vélekedés, hogy „magyart lincselni remek szórakozás".

Jól jön nekik

Stefka István, a napilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva alkotmányellenesnek, a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát sértő, a Rákosi- és a Kádár-rendszert idéző ellehetetlenítési kísérletnek nevezte a kormányszóvivői közleményben foglaltakat. Közölte: "száz százalékig Bayer Zsolt mögött állunk, semmi kivetnivalót nem találunk abban, amit leírt."

Mint mondta, a lépés nem rendítheti meg a lap helyzetét, mivel eddig sem voltak "elkényeztetve" kormányzati hirdetésekkel, de a történtek legalább húszezerrel megemelik jelenlegi, 20-24 ezres eladott példányszámukat. (Az Index információi szerint a Magyar Hírlap tényleges eladási számai ennél jóval alacsonyabbak, 4-5000 előfizetője van csupán az újságnak, és legfeljebb ugyanennyit vesznek meg a standokon. Pontos számokat azért nem lehet tudni, mert a Magyar Hírlap nem auditáltatja magát a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség rendszerével).

Stefka István hozzátette: érthetetlennek tarja, hogy miközben Kondorosi Ferenc kormánybiztos zéró toleranciát hirdet a közúti bűncselekményekkel szemben, a kormányzó párt nem teszi ugyanezt az emberéletek kapcsán.

Feljelentés tesz a Munkáspárt

A nap folyamán a Munkáspárt 2006 nevű parlamenten kívüli párt jelentette be, hogy elnöksége büntető feljelentést tesz Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap ellen az "uszító cikke" miatt. "Nem engedhetjük meg, hogy bárki is embertársaink megölésére buzdítson, tovább növelve ezzel a társadalmi robbanás veszélyét" - áll közleményükben.

A Magyar Hírlap február 13-án 14 órakor tüntetést szervez "a sajtó- és véleményszabadságért" az Igazságügyi Minisztérium előtt.

Olvasóink írták

126 hozzászólás
 • 126. gjozsi88 2009. február 21. 17:48
  „Oké!Imcsi te nyertél!Látom mégsem értjük egymást!”
 • 125. Imcsi 2009. február 18. 11:56
  „A pedagógiai példád valós is lehet, de nem minden esetben! Meg aztán létezik egy bizonyos dac is, hogy már csak azért sem leszek az, aminek akarnak látni!”
 • 124. gjozsi88 2009. február 17. 19:20
  „Imcsi!Te állítottad,hogy a pedagógiai példám valós,mégis kétségbe vonod...!?
  Azt sem állítom,hogy könnyű a kérdés,ráadásul nagyon hagyomány tisztelők,mely sokkal nehezebben engedi bejutni az újjat!”
 • 123. Imcsi 2009. február 16. 12:17
  „Valaki nem azért lesz koszos, büdös mert azt mondják róla, hanem azért mert nem tisztálkodik! Szerintem sem a gyilkolásuk a megoldás, de segíteni is csak azon kellene, aki tesz is a változásért valamit!”
 • 122. gjozsi88 2009. február 15. 18:51
  „A Bayer Zsoltot nézze a ECHO tv-n és mint normális embernek,felfordul a gyomra!”
 • 121. gjozsi88 2009. február 15. 18:37
  „Imcsi!Mást sem hallunk,ezek koszosak,büdösek,antiszociálisak,dologtalanok...!Nem állítom,hogy egyszerű a kérdés,de semmiképp a gyilkolásuk a megoldás!”
 • 120. Imcsi 2009. február 15. 15:02
  „118.gjozsi88! A pedagógusos példád valós! De a többségi társadalom milyen képet sugall feléjük? Nem azt, hogy bűnözéssel kell megélniük!
  Bayer Zsoltot nem ismerem, ez volt az első, amit olvastam tőle, így nem is akarok véleményt mondani róla! A rózsafüzérrel és az aranylánccal pedig nem rá céloztam!”
 • 119. nocomment41 2009. február 15. 13:19
  „Ne tűrjük a fasisztázást !
  http://vilagmagyarsag.awardspace.com/EchoHirlap/index.php”
 • 118. gjozsi88 2009. február 14. 07:55
  „Imcsi!Igen,tudom,hogy nem jól állnak a melóhoz! De annyit hadd kérdezzek? Kérdezzen meg egy pedagógust,ha egy gyereknek folyamatosan azt mondják,hogy rossz vagy,az a gyerek el kezd megfelelni ennek a képnek és egyre rosszabb! Tudom nehéz párhuzamot vonni,nem is egyszerü a kérdés,de az elképzelhetetlen,hogy a romák csak megfelelnek a többségi társadalom által feléjük sugalt képnek?
  Azért a másik emberre lövöldözés,bármely ok miatt sem keresztényi!Bayer Zsolt egész munkássága gyilkolásra,akasztásra,mocskolódásra szólít fel!”
 • 117. Imcsi 2009. február 14. 07:15
  „"kiszorultak a piacgazdasággal a munkaerőpiacról"... ha valaki úgy áll hozzá a munkához, hogy más is odaférjen...
  "Hol a keresztényi értékrend?" Nem biztos, hogy ott van, ahol a rózsafüzér lóg a visszapillantó tükrön, meg kilós aranyláncon a kereszt a nyakban!”
 • 116. gjozsi88 2009. február 13. 22:32
  „marty! A cigányokról még annyit,hogy kiszorultak a piacgazdasággal a munkaerőpiacról! Mi lenne a megoldás,ők nem iskolázottak,kulturájuk eltér a miénktől,más mentalitás!Nem elég őket bántani,noha segíthetnének ők is magukon,de ki tudja mi a megoldás?Az semmiképp nem lehet,hogy kinyirják őket,mint ahogy a Bayer fogalmaz!Hol a keresztényi értékrend?”
 • 115. gjozsi88 2009. február 13. 22:28
  „marty! Ön szerint a mostani kormányt hagyták? Azt gondolom,hogy a jobboldal látva az irányt,az eltökéltséget látta,hogy ha megvalósul számára a hatalomrakerülés nagyon messze kerül,ezért megtett mindent,hogy ne valósuljon meg!Le népszavaztatott,2/3-os törvényeket,mely a nagy ellátó rendszerek átalakítását célozta megakadályozta,populizmusa óriási károkat okoz! A kormányzása,mely hosszú évekre kényszerpályára állította a gazdaságot(lakáshitelek,lakosság eladósodása,mely 98-ba kezdődött) nagy károkat okozott!”
 • 114. marty 2009. február 13. 21:43
  „Sajnalom gjozsi,hogy így gondolod.A gyilkossag- gyilkossag nincs mentseg ra.Ha egy csoport ,ciganynak valja magat es meg meg sem probal beilleszkedni egy tarsadalomba,buncselekmenyeket kovet el,az ellen igen is tenni kell.Egyebkent meg teljesen mindeggy, hogy hivjak azt a politikai erot,csak kormanyozzon ugy,hogy a magyarok javat szolgalja.Gjozsi.Mennyit javult az orszag es az emberek helyzete az utobbi kormanyzas alatt?Sajnalom az embereket,kiket becsaptak az igeretekkel.Mig europa fejlodik,a magyarokat nyomorba dontik.Ezen kellene elgondolkodnod,mi szolgalja az embereket.....nezz korul mi folyik a nagyvilagban,meg othon a szegenyek koreben..”
 • 113. gjozsi88 2009. február 13. 15:21
  „pamploma!Azt hadd kérdezzem meg,hogy ez a derék ember,Bayer Zsolt,miért nem irt az Orbán bányákról,Kaya Ibrahimról, Hepy End KFT-ről,a Szécheny terv meg nem valósuló beruházásairól...?Miért nem hallottunk tőle arról,hogy a Csurla felvett 20 millát egy könyvre,vagy filmre,azóta se mű,se pénz?Ez a derék Bayer Zsolt csak az MSZP látja,,mint ellenséget!Mint a legtöbb jobboldali média hivatkozik egy neve elhallgatását kérő informátorra,akár ki is találhat sztorit,aztán megírja, a parlamenti szócsövek tényként tállalják,mert az újság írta...! Ti meg rázzátok a lábatokat és komcsizzátok a baloldali sajtót,akik általában nevét vállaló szakembert kérdeznek meg...! Ez a Bayer Zsolt mitől hiteles? Mert képes arra,hogy annyira ideges légy,hogy akár most azonnal ölni is képes lennél?”
 • 112. gjozsi88 2009. február 13. 14:25
  „120L! BTK -ba ütköző mind a kettő,civilizált országokba csak a büntetési tétele külömbözik! Nálunk nem és ez volt rossz üzenet!Szabadon lehet egy rendőri intézkedés(kordon)fellépni,akkor miért várjuk,hogy a rendőrség úgy tegye a dolgát,hogy rend legyen,mikor azok,akik most követelnek rajta,lebontanak egy kordont,ezzel felülbirálnak egy hatósági intézkedést! Ezzel gyengítik a rendőrséget!Én elhiszem,hogy a Fidesz propaganda gondolkodás nélküli embereket szeretne látni,akiknek megmondják mit gondolhat,csak az megdöbbent,hogy ennyien nem is gondolkodunk!
  pamplona! Kérdezem ismét,mitől lett több a cigány bünözés és mihez viszonyítva,mert ilyen adat 90 óta nincs? Mitől bünösebb a cigány,aki mariska nénitől ellop egy tyúkot,(ez sem jó),mint a rengeteg adócsaló,eltitkolt jövedelem,áfacsaló,tartozást nem fizető..!Az előző egy embert károsít,az utóbbi mindenkit,a társadalmat!Ja és ez nálunk,ellentétbe kulturált demokráciákkal,még dicsőség!Megértjük az adócsaló!A gyilkosságról:A FIDESZ idejében volt a móri vérengzés,mitől volt jobb akkor,mint most,mikor összeségben azóta javultak a felderítési mutatók!Miért hecceljük az agyonvezetett embereket a cigányok ellen,miért jó,ha azoknak nem lesz veszíteni valójuk és az egész átmegy örült öldöklésbe?Mi a fenének van a magyar gárda,ha erődemonstrációval csak hergeli a romákat,de semilyen bünmegelőzést nem tesz,miért nem hagyja a rendőrségre?Minden vonulása egy csomó rendőrt köt le a feszültségek miatt,miközben nem megold,hanem problémát teremt?”
 • 111. 120L 2009. február 12. 23:24
  „gjozsinak - a kordonbontás nem gyilkosság!”
 • 110. pamplona 2009. február 12. 21:14
  „Gratulálok Bayer Zsoltnak szókimondó, nem maszatoló, minden sorában igaz cikkéhez! Az nem rasszizmus ha valaki leirja aszomorú társadalmi valóságot, és megbélyegzi azokat (nem minden cigányt) akik méltatlanok arra tetteikkel, hogy civilizált társadalomban éljenek, és a politikus gazembereket akikmellé beszélésükkel a bűnt pártolják(rasszistázás, fasisztázás)!”
 • 109. gjozsi88 2009. február 12. 18:22
  „imcsi!Nem a cikk nem tetszik,a hangvétele,súlyosan sérti az emberi jogokat,vagy ez nem Balog úr!Egyébbként el kezdődött a propaganda:nő a cigánybünözés! Akik a régi pártgyülésen a kötelező tapsolók voltak,most mint a papagáj,szajkózzák! Aztán arra a kérdésre,hogy mihez viszonyítva?(Mint tudjuk 1990 óta nem tartják nyilván az elkövetőket származásuk szerint,ezért nem tudjuk akkor mennyien voltak!)Nagy csend,majd annál hangosabb komcsizás a válasz!Csupa észérv!
  2006-ba rendőrállam,most meg tutyi-mutyi rendőrség!(abszolut következetesen?csak azt az összefüggést látják kevesen,hogy a rendőrállamra panaszkodók támadták,majd elbizonytalanították a rendőrséget,nem csak verbálisan,hanem a Fideszes kordonbontással is,amivel azt üzenték:látjátok mindent szabad! A kordonbontást büntetlenül,köszönjük tisztelt bíróság,ez a jogbiztonság!)
  )Még mindig nem értem,mitől hiteles a Fidesz? Persze tudom,a kormányzás az MSZP felelőssége! Mikor vesszük észre a valóban ellenünk munkálkodókat?Ha majd felismerjük,nem csak felismerni véljük,akkor leszünk érettek a demokráciára!”
 • 108. Imcsi 2009. február 12. 18:09
  „Akkor itt is felelősséget vállal a vezetőség az egyes cikkekben található pontatlanságok, értelmezhetetlen mondatok és helyesírási hibák miatt?”
 • 107. Misztertejfel 2009. február 12. 17:37
  „Imcsi, az a különbség, hogy egy népcsoportra nem lehet rásütni a kollektív bűnösség bélyegét ikpsz-ipszilon miatt. A szerkesztőségi munka viszont kollektív, ha egy vezércikk megjelenik, azért nem csak Bayer ZSolt vállal felelősséget, hanem a főszerkesztő, a kiadóigazgató, mindneki. Ahogy sajtóper esetén is az adott újságot kötelezik helyreigazításra és nem az újságírót.”
126 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírba csomagolt környezetvédelem

A gazdasági válság hatását a szelektív hulladékok gyűjtői is megérzik. Abban azonban mindenki… Tovább olvasom