Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány: Bajnai legyen az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltje

Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordonnak kell lennie.
A demokratikus ellenzék összefogására szólított fel a Demokratikus Koalíció (DK) október 23-i, budapesti megemlékezésén Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordonnak kell lennie.

A DK elnöke kijelentette: a demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk és 2014-ben kétharmados többséget kell szerezniük, hogy vissza tudják állítani a "megsebzett köztársaság rendjét".

Gyurcsány Ferenc egyúttal közölte, a DK szerint az ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjének Bajnai Gordon volt kormányfőnek kell lennie.

A pártelnök úgy fogalmazott: az idei ünnep igazi kérdése nem 1956, hanem 2014. Szavai szerint a DK, illetve a demokratikus ellenzék tagjai Orbán bukását kívánják és ezen dolgoznak. A tömeg, amelyik tapssal fogadta az egykori kormányfőt, a mondatra reagálva néhány másodpercen keresztül azt skandálta: "Orbán takarodj!". Gyurcsány hangsúlyozta, nem egyszerűen a miniszterelnök távozásáért küzdenek, hanem azért, hogy "az önkény rendszere" tűnjön el.

A demokratikus ellenzéknek vissza kell szereznie a megcsúfolt, az ellopott rendszerváltozást, helyre kell állítania a köztársaságot, a jogállami rendet, az alkotmányosságot, a demokráciát, a szabadságot – mondta a volt kormányfő.

Az összefogás és a kétharmad kapcsán Gyurcsány Ferenc kijelentette, olyan erő kell, amellyel nem egyszerűen csak győznek a választásokon, hanem szétzúzzák "a köztársasággal szemben álló erőket".

A széles összefogást sürgető Gyurcsány Ferenc azt mondta, bár a demokratikus ellenzéken belül vannak viták, de el kell dönteniük, hogy ezek fontosabbak-e, mint a nemzet és a haza ügye. A DK elnöke hozzátette, az ellenzék sikere az összefogás mellett a programalkotáson is múlik. Magyarországon gazdasági, szociális és külpolitikai fordulatra van szükség - szögezte le Gyurcsány Ferenc.

Szintén az összefogásra szólított fel Vitányi Iván, a DK örökös tiszteletbeli elnöke. Azt mondta, hogy a demokrácia védői most nehezebb helyzetben vannak, mint korábban, mert a "diktatúrát, turulokráciát és abszolutizmust" most nem kívülről erőszakolják rájuk, hanem belülről teremtették meg. A demokrácia híveinek "fel kell adniuk egymás méregetését" és fel kell készülniük az összefogásra – jelentette ki.
A rendezvényen felszólalt Mihályfalvi László, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, aki szerint az elmúlt két évben Magyarország ismét a panamák és rokonságok "lápvilága" és négymillió koldus országa lett. Balázsovits Lajos színész-rendező arról beszélt, hogy ha megszűnik a félelem és megszületik az összefogás, akkor ismét lesz egy szabad, tiszta választásokon alapuló Magyarország.

Az egybegyűltek megtöltötték a fővárosi Egyetem teret, a környező utcákban is álltak érdeklődők.

A DK szimpatizánsai közül sokan a párt logóját ábrázoló táblákat tartottak a magasba, többen a jelenlegi kabinetnek, illetve kormányfőnek szóló üzeneteket is felemeltek. Az egyiken "A hatalom nem öncél, hanem szolgálat!", a másikon pedig "Viktor! Teljesen megbolondultál?" állt. Felmutattak még "Viktor, tél előtt mit üzensz a 4 millió éhezőnek?", illetve "Viktor diktátor! A gőgös, pökhendi, dilettáns, népnyúzó miniszter "urakkal", és Lázárral együtt takarodj!" feliratú táblákat is.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. dödike 2012. október 24. 15:03
  „Ennyi vérszomjas ostoba véleményt már rég olvastam.Lehet hogy Ti borogattok és törtök zúztok kukákat meg buszmegállókat? A szövegetekből fröcsög a gyűlölet.A viki is mindig gyűlölködik, mert nem tudja elviselni hogy más vélemények is vannak.Kár hogy nem mindenkit Ti csináltatok igaz?”
 • 33. Dwatson 2012. október 24. 14:38
  „Nekem mindegy ki lesz,csak üldözési mániás ne legyen!”
 • 32. Pretorianus 2012. október 24. 13:55
  „"Az emberek közül ma még sokan hallgatnak mert félnek ,van is rá okuk."
  Igen ? Én nem ismerek egyetlen félve élő embert sem, politikai nézetei miatt Magyarországon. Műrettegőt annál többet! Itt is van belőlük pár.”
 • 31. netro 2012. október 24. 13:12
  „Én azon röhögök, hogy ennek a kettő jómadárnak már évek óta a börtönben lenne a helye.. Tényleg ennyire futja a baloldaltól? :D”
 • 30. steak75 2012. október 24. 12:15
  „ha ők szereznek 2/3-ot az helyénvaló,és demokratikus, ha a jobb oldal az diktatúra MÁR ÉRTEM!”
 • 29. ATX 2012. október 24. 11:32
  „"A DK elnöke kijelentette: a demokratikus ellenzék pártjainak össze kell fogniuk és 2014-ben kétharmados többséget kell szerezniük" = ´álmodik a nyomor´ /Ady után szabadon.../”
 • 28. Valaki 2012. október 24. 11:32
  „26. Ambar 2012.10.24. 11:00

  Na látom már reszketnek jobbos hívek,villongatásokat emlegetnek.Igen gondolom már mennyire hiányzik a randalírozás a gyújtogatás amit békés tüntetésnek neveznek! A millások és a baloldal nem teszi ezt."

  ambarke, A "baloldal" nem tesz ilyet, mert a felbújtó csak fizet a piszkos munkáért. :)))”
 • 27. steak75 2012. október 24. 11:32
  „A balos megmozdulásokon nyugdíjasok szoktak esernyővel rátámadni arra aki másként gondolkozik, és lefasisztáznak minket.”
 • 26. Ambar 2012. október 24. 11:00
  „Na látom már reszketnek jobbos hívek,villongatásokat emlegetnek.Igen gondolom már mennyire hiányzik a randalírozás a gyújtogatás amit békés tüntetésnek neveznek! A millások és a baloldal nem teszi ezt.Az összefogást a jelen hatalom elzavarására kell létrehozni!"Mindenki annyit ér amilyen gazdag" cinikus felfogás ellen.Állami feladat a korrupció/földbérletek/ az emberek pénzének lenyúlása/magánnyugdíj/a fidesz alkotmány,a kizárólagos hatalom,a bűnözés tetőfoka,a hazánkban és külföldön élő magyarok megosztása,a választás lehetőségének korlátozása ,naponta újabb megszorító csomagok bejelentése ,az árak féktelen növekedés Stb.Az emberek közül ma még sokan hallgatnak mert félnek ,van is rá okuk.De a mindennapi élet egyre nagyobb nehézségei ráébreszti őket arra hogy tehetnek ellen és tenni is fognak.Egyre többen!”
 • 25. steak75 2012. október 24. 10:26
  „ez nem görcs , csupán sok gondolat(mert van)”
 • 24. Demalgon 2012. október 24. 10:26
  „Egy irányba ... aha, azért csak itt vagy bátor”
 • 23. Hunicum 2012. október 24. 10:17
  „13. hablaty!
  Egyedül te kapcsoltál rögtön! ;)”
 • 22. Köszörűs 2012. október 24. 09:45
  „steak75!
  OK
  De mért görcsölsz?”
 • 21. steak75 2012. október 24. 09:04
  „Gőgös gúnár Gedeon?
  már alig várom hogy ledöntsük ezt a fene nagy diktatúrát!
  szerencsére vannak még ilyen hősök, akik mernek itt írni amikor még sajtószabadság sincs, mert ebben a diktatúrában elfelejtették megírni, hogy ezek a reakciósok hány embert börtönöztek be és vallattak a Ludas Matyi beszéde után. na ugye hogy nincs demokrácia! na most aki így gondolja, az álljon a tükör elé, és röhögje ki magát!
  szabacccság elvtársak!!! ( bocsánat kifröccsent a nyálam, úgy elragadtattam magam)”
 • 20. steak75 2012. október 24. 08:51
  „úgy látom, a sok lecsúszott politikus, meg aki egyébként labdába sem rúghatna pl. kendermagos ,vagy komcsi, meg aki a politikától várja a csodát munka helyett, most, bár fingjuk nincs mit kezdenének az országgal, és csak egy a közös bennük( közel kerülni a hatalomhoz) most azt akarják bemesélni nekünk, hogy itt nincs demokrácia, és addig nem is lesz, amíg ők nem kerülnek oda. ezen kívül semmi közös nincs bennük. olyan széthúzást még nem láttunk mint akkor lenne. még akkor is ha egyre több a hangoskodó szerencsevadász, kérjük őket tartsák tiszteletben a többség akaratát, még akkor is ha fáj a 2/3! ez a kétharmad legalább egy irányba kormányoz nem össze vissza!
  ( már várom a beszólást hogy merre, mert ez magas labda a hőzöngőknek)”
 • 19. Demalgon 2012. október 24. 08:45
  „Akinek picit is számít az, hogy : család, gyerek, jövő, az fogja magát szépen és itt hagyja ezt a lepratelepet, mielőtt még egy fillér nélkül marad kiszolgáltatva egy diktatórikus rezsim beteg vezetőjének.”
 • 18. Demalgon 2012. október 24. 08:44
  „BLA magad nevében beszélj <moderélva>. És ne felejtsd el, hogy a fű alatti pártjuttatásokat is be kell vallani május 20-ig”
 • 17. Valaki 2012. október 24. 08:39
  „Azért a millás gyülevészt meg kellett volna kardlapozni, márcsak a nosztalgia miatt is! :)))”
 • 16. Kftimi 2012. október 24. 08:33
  „14 vicces vagy. jól indult a napom”
 • 15. 621 2012. október 24. 08:33
  „Kedves 10-es!
  Ez eddig rendben is volna, - láthatóan a Sírius csillagporát a beszéd előtt és alatt verte le a ruhájáról, a gabonaköröket pedig most tüntetik el a kis zöldszemű lények....
  Szóval OK. de akkor a dakota kinek a miniszterelnöke (gondolok itt a rabkőművesekre, turultojásra, stb stb ...?”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debreceni közgyűlés: kitüntették Risztov Évát

Debrecenben október 23-án átadták a Csokonai-, Hatvani- és Hajós Alfréd-díjakat; mások mellett Risztov Éva is kitüntetést vehetett át Kósa Lajostól. Tovább olvasom