Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Gyurcsány akcióban: új párt? Vagy az MSZP új neve?

Az MSZP számára foglalták le a Demokrata Párt nevet, lehetőséget teremtve arra, hogy a szocialista párt átalakulása esetén nevében is jelezze az új politikai orientációt.

Az MSZP számára foglalták le a Demokrata Párt nevet, lehetőséget teremtve arra, hogy a szocialista párt átalakulása esetén nevében is jelezze az új politikai orientációt - reagált Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a Magyar Nemzet szerdán, Megvan Gyurcsány új pártja címmel megjelent cikkére.

A napilap azt írta: a bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be a volt szocialista miniszterelnök.

A Magyar Nemzet a politikai szervezet 2011. február 13-án tartott közgyűlési határozatához jutott hozzá, amely szerint "ha a Magyar Szocialista Párt kongresszusa úgy dönt, fel kívánja venni a Demokrata Párt nevet, akkor a Demokrata Párt (...) egyesül a Magyar Szocialista Párttal, egyben hozzájárul ahhoz, hogy az egyesüléssel létrejövő társadalmi szervezet a jövőben a Demokrata Párt nevet viselje". A Demokrata Párt közgyűlése egyhangúlag döntött arról is, hogy ha az MSZP-kongresszus nem határoz a Demokrata Párttá alakulásról, és ennek eredményeképpen az MSZP néhány korábbi tagjából másik társadalmi szervezet jön létre, akkor a párt egyesül ezzel a társadalmi szervezettel - idézi a határozatot a cikk.

"Az történt tehát, hogy az MSZP számára lefoglalták a Demokrata Párt nevet. Lehetőséget teremtve arra, hogy az MSZP átalakulása, kinyitása esetén a párt nevében is jelezze az új politikai orientációt. Ez tehát az MSZP mozgásterének növelését jelenti. Ha akar, akkor él ezzel a lehetőséggel, ha nem akar, akkor nem" - írta Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Úgy fogalmazott, "többször elmondtuk, hogy az MSZP-ből egy centrumra nyitott, balközép orientációjú demokrata pártot szeretnénk formálni".
Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy a Demokrata Párt alapítóinak egy részét ismeri, szándékaikról tudott, és azok ellen nincs semmilyen kifogása. "Ma sincs, mert támogatok minden olyan kezdeményezést, ami növeli az MSZP mozgásterét, kinyitja politikáját, szervezetét" - zárta bejegyzését az ellenzéki politikus.

Korábban - A bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány Ferenc volt kormányfő - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A napilap a politikai szervezet 2011. február 13-án tartott közgyűlési határozatához jutott hozzá, amely szerint "ha a Magyar Szocialista Párt kongresszusa úgy dönt, fel kívánja venni a Demokrata Párt nevet, akkor a Demokrata Párt (...) egyesül a Magyar Szocialista Párttal, egyben hozzájárul ahhoz, hogy az egyesüléssel létrejövő társadalmi szervezet a jövőben a Demokrata Párt nevet viselje.

A Magyar Nemzet cikke idézi a határozat másik pontját is, amely kimondja: a Demokrata Párt közgyűlése egyhangúlag döntött arról is, hogy ha az MSZP-kongresszus "nem határoz a Demokrata Párttá alakulásról, és ennek eredményeképpen az MSZP néhány korábbi tagjából másik társadalmi szervezet jön létre", akkor a párt "egyesül ezzel a társadalmi szervezettel".

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. load 2011. május 12. 07:08
  „24. Dr.Lang
  "Amig a vorosok felorlik egymast, addig jo az orszagnak."
  Ne reménykedj!
  Ami igazán szét tud zilálni egy pártot, az a rossz kormányzás.
  Ezért most a Fidesz van a soron.
  Előtte az MSZP járta ezt az utat, meg is van az eredménye. Se parlamenti ereje, se tagsága, se támogatottsága, a bizonytalan szavazók száma viszont az egekben van.
  Ez azt mutatja, gogy a szavazók jelentős számának egyik párt sem felel meg.
  Ezért kell újakat alapítani.
  Feri jól érzi ezt, csak van két óriási akadály előtte.
  A saját közelmúltja (rossz kormányzás) és a sokak számára elfogadhatatlan személye.
  Az, hogy mégsem teljesen esélytelen, mutatja, hogy az az összes MSZP-t útáló jobbos itt zizeg ebben a topikban.
  Félnek Feritől.
  Ők tudják, hogy miért.”
 • 43. Lone_wolf.. 2011. május 11. 22:06
  „23. Sagittarius 2011.05.11. 16:13 Látom ha lassan is de felfogod hogy szerintem mindkét oldal egyformán rossz és csak szipolyozza a népet különféle indokokkal és színekben.A fityisz hamarabb el fogja érni azt a robbanásveszélyes közhangulatot amit a coci 8 év alatt.Ebben tényleg jobbak:))”
 • 42. janika 2011. május 11. 21:15
  „"38. zeta62" No és milyen nyelven képzeled el kiírva az Országházra, hogy Gyarmatügyi Hivatal héber vagy német,esetleg angol, hogy mindenki megértse,hogy magyar már nem sokáig lesz a haza kiárusítása miatt.”
 • 41. öszödiböszme 2011. május 11. 21:11
  „37. Dr.Lang 2011.05.11. 20:27
  Professzorlángelme te meg ballagj be valamelyik fityisz irodába. S vedd fel a zsét. A te szinted 1500 ft/nap.”
 • 40. öszödiböszme 2011. május 11. 20:58
  „32. .viki27.
  Bravó!!”
 • 39. SiLa 2011. május 11. 20:47
  „Ha egy kupleráj nem megy, nem a bútorokat (nevet) kell kicserélni, hanem a kurvákat!”
 • 38. zeta62 2011. május 11. 20:47
  „36. janika 2011.05.11. 20:12
  "Szerintem itt az ideje olyan törvény alkotásnak, amivel felelősségre lehet vonni azokat, akik elkótyavetyélték a jól működő cukorgyárakat és a többi jól termelő üzemeket gyárakat.

  Most az lenne a legfontosabb, hogy megakadályozzuk a mostaniakat abban, hogy a megmaradt legnagyobb kincsünket, az ivóvíz-bázist, és a termőföldeket kiárusítsák!
  "Akié a föld, azé az ország!"
  Ébresztő!”
 • 37. Dr.Lang 2011. május 11. 20:27
  „35. RickCartman
  Aki Szonda Ispos-szal peldalozik, arrol leri a tudatlansag. Egyebkent meg mire izgulsz be? Most nem lesz valasztas, 2014-ig 2/3-os ero kormanyoz. Ennyi. Utana majd lehet valasztani. Addig menj szepen dolgozni a segelyedert cserebe.”
 • 36. janika 2011. május 11. 20:12
  „"Szerintem itt az ideje olyan törvény alkotásnak, amivel felelősségre lehet vonni azokat, akik elkótyavetyélték a jól működő cukorgyárakat és a többi jól termelő üzemeket gyárakat. Azokat a pártokat, akik nem tudnak ilyen törvényeket alkotni, pedig el kell zavarni a vajútól"! Sőt ideje lenne feltenni azt a kérdést, hogy a hatalmat kapott 2/3-os párt most minek töketlenkedik ez ügyben? Ők is sárosak?”
 • 35. RickCartman 2011. május 11. 20:12
  „Az Ipsos a kormánypártról: Újabb mélypontra zuhant a Fidesz.
  Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősített az MSZP. A biztos pártválasztói körben jelentősen, tíz százalékkal csökkent a Fidesz és az MSZP közötti különbség - derül ki az Ipsos májusi felméréséből. A Fidesz-szavazókból bizonytalanok lettek, szól az intézet elemzése.
  Tessék, itt a zemberek véleménye. Hol a sosem volt kétharmad, a népakarat, és a többi maszlag?”
 • 34. tommyboy30 2011. május 11. 20:04
  „viki27!
  te szedsz valamit?mert nagyon úgy tűnik....a megszorítások azért vannak nagyrészt,mert a Ferkóék elqrtál...nem kicsit,NAGYON!8év alatt szétrabolták az országot!más kérdés hogy mintha ez menne most is...”
 • 33. drKotász 2011. május 11. 19:59
  „viki27
  :DDDD”
 • 32. .viki27. 2011. május 11. 19:48
  „Már többször említettem, hogy a Ferinek volt egy nagyon szemét ellenzéke aki nem tudott mást csinálni mint szítani a gyűlöletet.Sokkal több komcsi van a fityiszben mint a volt kormányzó pártban Csak az ország első emberére kel gondolni meg a külügy miniszterre a ház elnökre.Egyébként a zsebdiktátor sem polgárpárti volt hanem liberális.
  Miért nem volt jó az a koncepció amit az MSZP akart? Ez a mocsok banda ellopta az emberek megtakarításait.Ha ezt a Feriék csinálják akkor polgárháborút szít kedvenc törpétek.Nem szurkolok a Gyurcsánynak de nem szabad mindent az Ő nyakába varrni.Sokkal szemetebb dolgokat csinálnak a mostaniak kiszolgáltatják a dolgozókat teljesen mert nekik szabad mint az igazságos adó rendszer!Az összes gazdag aki most még gazdagabb lesz csak nyalja ennek a tetünek a hátsó felét akiben fikarcnyi szociális érzés nincs.Ő sem a zsebpénzéből vette a szőlőhegyet meg a bányákat.”
 • 31. anuvuk 2011. május 11. 18:29
  „Kutyából nem lesz szalonna!”
 • 30. embertelen 2011. május 11. 18:17
  „Gyurcsány egy agyalágyult, nem tudom, kik azok, akik még most is követik!”
 • 29. janika 2011. május 11. 16:48
  „Vajon miért nem Radikális Demokrata Párt lesz a neve? Vagy nincs szükség radikális változásokra? Minden jó a hpgy van? Csak egy kicsit vigyorogni kell hozzá?”
 • 28. Primax 2011. május 11. 16:45
  „25. Sagittarius !
  Így van, "emlékezzünk csak" :
  " Az 1998-as választások eredménye a Fidesz stratégiájának győzelmét hozta. A választásokat ugyanis a szavazatok száma alapján az MSZP nyerte az 1994-est megismétlő, 33 százalékos eredménnyel, több mint 3 százalékkal a Fidesz előtt. Az összefogások, az MSZP-vel szemben felsorakozó teljes jobboldali együttműködés eredményeként a második fordulóban megfordult a helyzet: az egyéni választókerületek többségében a Fidesz jelöltjei győztek. Így a listás eredmény ellenére a Fidesz szerezte meg a legtöbb, 147 mandátumot, az MSZP csak 134 képviselőt tudott bejuttatni az Országgyűlésbe." ( origo.hu )
  Most a baloldal zár össze - akár látszólagos széthúzás árán is - a FIDESZ ellen.
  Szinte borítékolható : sikerrel...
  Ehhez persze "kell" a narancsosok végletesen elhibázott, gőgös, kapkodó kormányzása. Ez a része már "rendben van", meredeken zuhan Viktorék indexe.
  Érdekes meccs lesz, az biztos.
  Kérdés, hogy nekünk - a ZEMBEREKNEK - mikor lesz már végre egy kis nyugalmunk, nyugodt(abb) hétköznapjaink...?”
 • 27. pozdorja 2011. május 11. 16:45
  „Mi az fortuna54? Jedi lovag vagy? "Nem ezeket a robotokat keresitek"
  Vagy tán gondolatolvasó? Nekem igenis hiányzott a Feri, meg a Demokrata Párt. Na! Nem is tudom hogy bírtam ki idáig nélküle...
  Hiányzik továbbá Torgyán is. Akkoriban még vidámak voltak a parlamenti ülések.”
 • 26. Szabra 2011. május 11. 16:23
  „Igen, igen elvtársak! Már voltunk Kommunista Párt , Dolgozók Pártja , Kommunista Munkáspárt, Szocialista Párt,de már mondottunk Szoc.dem. pártot is, mindegyiket elhasználtuk , elkoptattuk, lejárattuk, ideje, hogy most majd a Demokratát is leamortizáljuk! A lényeg, hogy a veteránok, az igazi elvtársak maradjanak meg a megújulás ellenére is. Húzzunk bele a Ferivel az élen !!!!!!!”
 • 25. Sagittarius 2011. május 11. 16:17
  „20. Primax 2011.05.11. 15:31

  Bizomány!!! Tökéletesen látod a folyamatokat!
  Emlékezzünk csak, amikor Kupa megalakította a Centrum (vagy mi a xar) pártot, aztán azonnal összeállt a Maszoppal! Régi jó szoclib forgatókönyv.
  Most azért asszem végleg kitépdessük a lapokat abból a forgatókönyvből!”
44 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: nem zárunk be egyetemet

A találgatások Hoffmann szerint azért indultak meg, mert első körben a kutatóegyetemek vezetőit hívták meg a tárgyalásokra. Tovább olvasom