Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány: a legnagyobb probléma a reményvesztettség

Gyurcsány Ferenc szerint az a legnagyobb probléma, hogy az ország jelentős része elveszítette a reményt, hogy belátható időn belül neki jobb lesz.
Gyurcsány Ferenc szerint az a legnagyobb probléma, hogy az ország jelentős része elveszítette a reményt, hogy belátható időn belül neki jobb lesz. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddi salgótarjáni lakossági fórumán annak a véleményének is hangot adott, hogy az ország rosszkedvűvé vált.

A volt miniszterelnök megjegyezte: "ettől persze a kormány folytathatja, és folytatja is a maga sikerpropagandáját".

Hozzátette, "minden okunk meglenne azt hinni három ilyen év után, hogy ez a kormány magától bukik". Bár "ahol önkény van és félnek az emberek", ott óvatosan szabad csak hinni a közvélemény-kutatásnak, a Fidesznek ma jelentős támogatása van, az ellenzék pártjainak egy része pedig legalább annyira el van foglalva egymással, mint a kormánnyal - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a DK választási tekintetben egységpárti, mert "az önkénnyel szemben nem szimplán balról kell támadni, hanem a demokratikus középet kell megszervezni". Úgy vélte, minél később születik meg az ellenzék megállapodása, annál nehezebb lesz győzniük és majd kormányozniuk, ezért a DK azt sürgeti, hogy nyárig szülessen megállapodás.

Kitért arra is, hogy minden korábbinál jobban kell felkészülni a kormányzásra, mert várhatóan egyszerű többséggel kell olyan országot kormányozni, ahol "szinte minden fontos kérdést kétharmaddal betonozott be a Fidesz, és minden fontos személyi kérdést úgy gyakorolt, hogy a saját emberét ültette oda, ráadásul nem egy esetben kilenc évre".

"Én ennél egyszerűbb feltételek közt voltam miniszterelnök, de jól emlékszem, mi ribilliót csinált a végletekig csalódott ellenzék 2006-ban. (...) Ha most ez a rezsim, amely több tíz évre akart berendezkedni, vereséget szenved, el tudják önök képzelni azt az emberi-politikai frusztrációt?" - tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

A fórumon azt mondta, hogy ma az emberek több mint fele, 55 százaléka a kormány bukását akarja, összesen 25 százalék akarja a maradását, és további 20 százalék bizonytalan. Mint mondta, a demokratikus ellenzéknek nagyjából 1,8 millió támogatója van, "2 millió 400 ezerrel nagyon lehet már nyerni", vagyis a bizonytalanok közül 600 ezer embert kell meggyőzni, s "ez nem kivitelezhetetlen".

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: lehet nehezíteni az ellenzék dolgát, de nem lehet gyökeresen szembemenni a választók akaratával.

Olvasóink írták

 • 10. machers 2013. április 10. 19:59
  „9.Santos 2013.04.10. 18:12
  "Akkortájt ugye nem vólt reményveszteség"
  Jól látod. Nem bizony.
  Ebben az időszakban nőtt meg jelentős mértékben a lakossági hitelek száma, nagysága, ami természetesen magával hozta az államadósság növekedését. Gondolom, nem végső elkeseredésükben kapkodták fel a zemberek a hiteleket, hanem bíztak abban, hogy lesz munkahely, jövedelem a hitelek törlesztésére.
  Ezt mutatja az alábbi KSH-statisztika:
  http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/lakashitel/lakashitel1206.pdf
  Ja, ebben nincsenek bent a szab.fel hitelek.”
 • 9. Santos 2013. április 10. 18:12
  „Machers,azt a diplomát megtalálta?Ami igaz az igaz,nagy gázzal tette tönkre az órszágot.Azért lett két lábbal is fenéken rugva.Akkortájt ugye nem vólt reményveszteség?Különben te is olyan gázos diplomával rendelkezel?”
 • 8. szocdem 2013. április 10. 17:53
  „7. Valaki.

  Teljesen mindegy hogy menyiért- nincs mögötte tudás csak nagy duma. A TÉNYEK ezt bizonyítják!
  Különben is: egyetlen közgazda szakember se dőlt volna be a neoliberális paktumnak amit Gyurcsány és Bajnai erőltetnek még mindig.
  Ezek nem látják, hogy a tegnap elhunyt kolléganőjük mit kapott már eddig? (Sőt, hogy ne kerteljek. holtában is gyalázza a fél Európa!) Ezek is ezt akarják vajon, hogy holtukba se nyugodhassanak, azért nyomulnak még mindig?? Vagy szerződésbe vannak azért??
  Én nem értem hogy állítólag diplomás ember hogy lehet ilyen hmmmm.....”
 • 7. Valaki 2013. április 10. 16:39
  „Vajon mennyiért szerezhette? :)))”
 • 6. machers 2013. április 10. 14:13
  „5.szocdem 2013.04.10. 12:18
  A tényszerűség kedvéért:
  1990-ben a közgázon (Is) szerzett egyetemi diplomát.”
 • 5. szocdem 2013. április 10. 12:18
  „Nem értem Gyurcsányt - igaz sohasem értettem, mert nem vagyok jobboldali..

  Nem hiába kertészet-szőlészetből kellett diplomáznia (a gazdasági tudás, a kormányzása is olyan volt ettől amilyen)

  De ez már BŰN hogy hitegeti a híveit!
  Nem kizárt, hogy lesznek DK szavazók - (sőt gondolom Gyurcsány Pápán, egyéniben simán tarolni fog) akik bejuttatnak egy pár Bajnai meg Gyurcsány képviselőt, de hogy ezek kormányozni fognak az kizárt. Az isten óvja meg tőlük Magyarországot, ( ha kérhetem,) mert ezek MÁR BIZONYÍTOTTAK és amit mutattak az a csőd és a totális katasztrófának egy olyan bámulatos Magyar elegye, amit csak igen mazochista réteg tud ma is sikerként elkönyvelni.. Hogy Orbán Viktor, és Matolcsy György hatalomra segítését, vagy a Jobbik roppant megerősödését már ne is említsük "áldásos" és a kormányintézkedések szempontjából meglehetősen sok szenvedést hozó tevékenységeik között!!
  Remélhető persze, hogy lesz kormányváltás, de azt Nem Gyurcsány és Bajnai féle neoliberálisok fogják vezényelni.. mert ha náluk nincs jobb, akkor sajnos inkább Orbán! Mert ez az ország érdeke.”
 • 4. Eva- 2013. április 10. 08:52
  „3-hoz
  amit mondasz az is fidesz szöveg--csak már az mszp is átvette

  http://www.origo.hu/itthon/20130405-szanyi-tibor-mszpkepviselo-portreja.html
  itt olvashatod!--miért

  bizony a 2/3-ot a messiásvárásnak köszönhetjük
  itt egy valóságra mutatás--bár kell kicsit dolgozni, hogy megértse az ember

  http://nol.hu/velemeny/20130409-nemet_a_fidesz_jotetemenyeire”
 • 3. vienna 2013. április 10. 00:02
  „Sajnos a 2/3-ot neki köszönhetjük leginkább, elásta magát egy életre, pedig nem lenne h.ly. gyerek.
  Jól látja, hogy mi van.
  Ha akkor helyén kezeli a kialakult helyzetet...
  Most aztán szívhatunk, mire ezek elkotródnak innen.”
 • 2. Eva- 2013. április 09. 21:36
  „1-hez

  nem! a padlóig nyomott fidesz fék

  meg a csikorgás, amit azzal okozott---máig hallani most így:
  http://atv.hu/belfold/20130409_szellemi_honvedelem_nem_turi_a_cof_hogy_orbanekat_gyalazzak”
 • 1. Tapmancs 2013. április 09. 21:08
  „Hát Feri, nálatok is a reményvesztettség volt a legnagyobb probléma, ezért lett kétharmad, ezért szív (majdnem) mindenki.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jogvédők szerint törvénytelen a motoros felvonulás betiltása

A Társaság a Szabadságjogokért szerint a rendőrség nem tilthat be utólag egy általa korábban… Tovább olvasom