Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyurcsány: a kormány egy éve nem kormányoz

Nem az az igazi csoda, hogy Salgótarjánban győzni tudott a baloldal, hanem az, hogy a kormány nem csinált semmit az elmúlt egy évben, mégis elveszített több mint egymillió szavazót és három időközi választást - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egy lakossági fórumon csütörtökön Salgótarjánban.
Ha a kabinet gyökeresen átalakította volna az oktatást, a szociális rendszert, akkor érdeksérelmek történtek volna. Ekkor "azt mondhatná a kormány, hogy jó, veszítettem szavazókat, de jó irányba eltoltam az országot. (...) De ezek az elmúlt egy évben nem kormányoztak" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő szerint Orbán Viktor miniszterelnök érti, hogy nincs út arra, amerre elindult. A politikus ide sorolta az illiberális demokráciát és a keleti nyitást.

"Elveszítette a politikai iránytűjét, elveszítette a bátorságot, hogy kormányozzon" - mondta Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról.

A politikus közölte: az országot a kormánytól félti leginkább, mert az nem érti, mit csinál, milyen sokakat taszít és hagy reménytelenségben, milyen pokolian nehéz élni ebben az országban. Beszélt arról is, hogy a rendszerváltás utáni 25 évben lényegében nem nőtt a magyarok életszínvonala.

"Lassan tíz éve folyamatos küszködés van. Ebben a küszködésben azoknak a támogatottsága növekszik, akik még soha nem kormányoztak, miközben, nem tudok mást mondani, mint hogy a Jobbik a Fidesz legrosszabb arca" - fogalmazott a DK elnöke, hozzátéve: a radikális jobboldal választása nem a kiút a jelenlegi helyzetből, hanem a problémák elmélyítése.

A mi felelősségünk, hogy ezt sokan megértsék - mondta. Gyurcsány Ferenc az általa szorgalmazott előrehozott választásról azt mondta: a kormány minden nap árt az országnak, ezért "készüljünk arra, hogy ha úgy hozza a sors, akkor előbb készen kell állni a kormányzásra". Hozzátette: a DK jövő tavasszal bemutatja egy másik, európai Magyarország programját.

Gyurcsány Ferenc kérdésekre válaszolva azt mondta, nem érti a boltok vasárnapi zárva tartását, annak sem a gazdasági, sem a politikai hasznát nem látja. Véleménye szerint 2018-ig nem lesz olyan új párt Magyarországon, amelynek esélye lenne a parlamentbe jutni, és "iszonyatos félreértés azt gondolni, hogy majd a civilség megoldja ezt a problémát". Példának saját pártját hozta fel, mondván, négy évet dolgoztak, hogy legyen 10 százalékos támogatottságuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: ismét jól kormányoz, de rosszul kommunikál a Fidesz

A jó kormányzás ellenére nincs igazán jól működő kormányzati és pártkommunikáció - mondta a házelnök, aki szerint nincs törésvonal a Fideszben és a kabinetben. Tovább olvasom