Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Gyűlöletország

Kiveszik belőlem lassan minden illúzió, ami nagy reményekkel belém fészkelte magát a rendszerváltozás hajnalán, miszerint leszünk egyszer békés-boldog ország békés-boldog lakói mi, magyarok mindannyian. Ma már belátom, csak a nagyon kívánt óhaj csapott át ócska önámításba, érzéki csalódás volt minden kínálkozó lehetőség. Tizenhat év történései bőséggel elegek voltak ahhoz, hogy kitapossák belőlem minden maradék ebbéli hitemet. Látva honi közállapotainkat, a remény helyett belém költözött a mindennapossá váló szomorúság, hogy a rendre elszórakozott lehetőségeinkből esélyünk lassan már az esélyre sem marad.

Mást találtunk helyette. Az éhes gyűlölni kezdte a jól lakottat, a fiatal az öreget, az egészséges a beteget, a fekete a fehéret, a hívő a hitetlent, s persze írhattam volna mindezt fordítva is. Egyre növekvő bajainkban összevesztünk az országon, a kokárdán, még azon is, hogy ki az igazi magyar, hogy ki gondolkozik nemzetben-hazában, hogy kié itt a tér; kirekesztettük egymást mindenből anélkül, hogy tudni, érteni akartuk volna, mit akar a másik. Szépen, megfontoltan egymás torkát kezdte szorongatni a jobbról és a balról érkező, s mostanra úgy tűnik, mintha elengedni sohasem akarnák. Fojtogatjuk egymást, s közben már észre sem vesszük, hogy sáros csizmával tapossuk mocskosra saját fehér inges reményeinket, ha akarjuk, ha nem, mi mindannyian, gyűlöletország gyűlöletfiai.
Megtanulhatnánk végre legalább elviselni egymást. Mert a gyűlölet gyógyíthatatlan. Lehúz, mint a láp. S ne legyen illúziónk, ha elsüllyedünk, ott is mi leszünk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szaktanácsadók helybe mennek

Csongrád megyében a MOSZ keretein belül két szaktanácsadó segíti a termelőket a… Tovább olvasom