Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Gyűjtik az elektromos hulladékot

Évről évre több elektromos és elektronikai hulladék keletkezik hazánkban, amelynek gyűjtését, újrahasznosítását ma már jogszabály írja elő.

A begyűjtést végző Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. örömmel tapasztalta, hogy sokan vevők a szelektív hulladékgyűjtés új formájára.

Dr. Kovács Béla, a vállalat divízióvezetője elmondta: némiképp számukra is meglepő az a növekvő igény, ami elsősorban a kiégett izzók elhelyezése iránt mutatkozik. Hazánkban jelenleg több mint 2500 olyan pont van, ahol az elhasznált elektromos berendezéseket visszaveszik.

˝A lakosság már keresi a gyűjtőpontokat. Az emberek fogékonyabbak lettek a környezetvédelem iránt, ami a mi tevékenységi területünkön is jól látszik. Itt ráadásul veszélyes hulladékról van szó, hiszen az elhasznált energiatakarékos izzók és fénycsövek kis mennyiségben ugyan, de higanyt tartalmaznak, ezért fontos, hogy ezeket a kijelölt gyűjtőkbe helyezzük. Míg a forgalomból kivont hagyományos 100 wattos égő tulajdonképpen egy volfrámszálból állt, addig az energiatakarékos kompakt fénycsövekben van elektronika – amely a lámpát működteti –, valamint fénypor és higany is˝ – fogalmazott dr. Kovács Béla.

A társaság az idei évben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy tudatosítsa az emberekben: a legegyszerűbb megoldás az, ha ezeket a termékeket visszaviszik azokba a boltokba, üzletekbe, ahol az új készüléket vásárolták.

Címlista

A www.electro-coord.hu oldalon települése irányítószámának megadásával bárki megkeresheti a hozzá legközelebb eső gyűjtési pontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelemféltés: villant a kapa, majd orron harapta élettársát

A nő kapával vágott hátba egy asszonyt, miután "félreérthetetlen helyzetben" találta élettársát a… Tovább olvasom