Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Gyűjtés a vörösiszap károsultjainak

A Magyar Televízió közel öt és fél órás műsorral jelentkezik vasárnap az m1-en. Országszerte több körkapcsolás, tudósítás a katasztrófa helyszínéről, illetve a gyűjtés menetéről.
A Magyar Televízió 2010. október 17-én, vasárnap egész napos műsorral készül a hazánkat ért legnagyobb ökológiai katasztrófa károsult embereinek a megsegítésére. Ebben az esztendőben sajnos már nem az első csapás sújtja országunkat. Október 4-én mintegy negyven perc alatt öntötte el Devecsert, Kolontárt, Somlóvásárhelyet a vörös sártenger és ragadott el életeket, tett tönkre családokat, pusztított el földet-házakat, egy élet munkáját. Ország-világ fogott össze, hogy segítse a térség károsultjait. Ehhez a nagyszabású gyűjtéshez csatlakozik az MTV is egész napos műsorával, hogy az ország lakosságát bevonja a pénzgyűjtés folyamatába. A közszolgálati televízió a 23 megyei jogú város polgármestereit arra kérte, segítsék a gyűjtést és adjanak helyet ezen a napon gyűjtőállomásoknak, ahol minden felajánló a távolság ellenére is adakozhat a vörösiszappal elárasztott településeknek. A pénzadományokat reggel 8 és 20 óra között a Városházán kihelyezett urnákba dobhatják bele, illetve a Magyar Kármentő Alap központi számlaszámaira küldhetik:
 
belföldön: 11794022-22222222
külföldön: HU 28117940-2222222222-00000000
 
telefonon
magánszemélyek: 06-1-759-59-59
cégek: 06-1-759-50-50 cégek
 
Ezek a telefonszámok vasárnap 7.00-22.00 óráig élnek.
 
A nap során az MTV budapesti stúdiójából több alkalommal jelentkezik a két műsorvezető, Szöllősi Györgyi és Gundel Takács Gábor, ezen kívül több riporter, televíziós munkatárs ad helyszíni tudósítást, hogy gyors és pontos tájékoztatást adjanak az országos gyűjtésről, a Veszprém megyében történt ipari katasztrófáról, a szívszorongató emberi sorsokról, a tragédiák megrázó eseményeiről és a továbblépés lehetőségeiről.
 
Vasárnap a VÖRÖSISZAP műsorsorozat mellett több MTV-s produkció is foglalkozik a témával:
 
11 óra: Katolikus mise – Ajkáról jelentkezik
 
12.35: Sport7 – stábja részletes beszámolót ad az október 13-án Veszprémben rendezett jótékonysági labdarúgó mérkőzésről, ahol a bajnokságot vezető Videoton csapata játszott az NB III-as Devecser csapatával.

13.05: Hogy volt Extra - élő 74 perces adásában tudósok, szakértők beszélnek a magyarországi katasztrófák történeti áttekintéséről, a természeti, civilizációs és ipari katasztrófákról, azok megoldásairól, a továbblépés lehetőségeiről és arról, mit kell, lehet tenni ilyen váratlan helyzetben, mire kell, lehet felkészülni.
 
Műsorvezetők: Radványi Dorottya és Gaskó Balázs
Vendégek: Juhász Árpád – geológus, Kocsis Tibor – filmes, Karátson Dávid – természettudós, Figeczky Gábor - a WWF (World Wide Fund for Nature, Természetvédelmi Világalap) Magyarország megbízott igazgatója és sokan mások, a téma szakértői közül. 

A nap végén, 21 órától ötvenperces élő adásban ad hírt az MTV a gyűjtés eredményiről, sikereiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambolozott az országos rendőrfőkapitány autója

Egy személyautóval ütközött össze Hatala József szolgálati gépkocsija péntek reggel Budapesten. Tovább olvasom