Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Gyorsított építési engedélyek

Az építési engedélyt 11 napon belül kell kiadnia a hatóságnak az árvízzel sújtott területek újjáépítésekor, feltéve, hogy az építtető ajánlott tervet adaptáltat – egyebek mellett ezt tartalmazza az a hétfőtől hatályos kormányrendelet, amely a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

A kedvezőbb szabályokat azokon a településeken kell alkalmazni, amelyekre veszélyhelyzetet hirdetett a kormány. A kedvezmény a veszélyhelyzet feloldásától számított fél évig tart. Az egyes térségekre, illetve településekre májusban és június elején a kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetet június közepétől kezdte feloldani az elrendelő.

Az enyhített szabályok szerint, amennyiben a helyi jegyző – mint építésügyi hatóság – a megnövekedett munkához nem rendelkezik elegendő számú köztisztviselővel, úgy az építésiengedély-kérelmeket továbbítania kell a megyeszékhelyi jegyzőnek.

Olvasóink írták

  • 2. reggi 2010. augusztus 19. 12:19
    „várjuk Illés Úr válaszát. Nomeg a világszerte "eluralkodó" özönvízek előidézőinek a megnevezését és felelősségre vonását is.
    Komolyra fordítva: akinek a háza anno ártérre épült és most összedőlt, az most hol fog tudni építkezni? Ki fogja kártalanítani az árteres ingatlanját? Vagy kap-e csere ingatlant? Továbbá az ujonnal épült házakra úgy tudom, nagyon kemély energiatakarékossági elvárások vannka, ami nem olcsó. Mostlesznek kivételek?”
  • 1. miracle 2010. augusztus 18. 13:18
    „Akkor pl ártérre is , nem csak, hogy kötelező, de ráadásul gyorsan kötelező kiadni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A járdán ütöttek el egy nőt

Egy személyautó a járdán gázolt el egy nőt szerda reggel a főváros X. kerületében. Tovább olvasom