Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Gyorshajtás: aki 30 napon belül nem fizet, bukja a kocsiját

ha a kiszabott közigazgatási bírságot a rendelkezésre álló 30 napos fizetési határidőn belül nem teljesíti az arra kötelezett, a hatóságnak kezdeményeznie kell a gépjármű forgalomból való kivonását
Hosszabb idő áll a rendelkezésére a rendőrségnek a közigazgatási hatósági eljárások lefolytatására, a közigazgatási bírságot az eddigi 60 nap helyett akár 90 napon túl is ki lehet majd szabni - közölték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón.

Az úgynevezett objektív felelősség elvén alapuló közigazgatási hatósági eljárások lefolytatásával kapcsolatos jogszabályok január elsején módosultak - fejtette ki Pál Adrienn, a Vas megyei székhelyű, de országos illetékességgel és hatáskörrel rendelkező közigazgatási hatósági szolgálat helyettes vezetője -írja a nol.hu.

A bírság kiszabására nyitva álló 60 napos határidő a jogszabály módosulása szerint 90 napra változott, ám szavai szerint a 90 napos határidő sem jogvesztő, ezen az időponton túl is kiszabható a bírság, de az eljárást 6 hónapon belül mindenképp be kell fejezni.

Fontos változás az is, hogy ha a kiszabott közigazgatási bírságot a rendelkezésre álló 30 napos fizetési határidőn belül nem teljesíti az arra kötelezett, a hatóságnak kezdeményeznie kell a gépjármű forgalomból való kivonását - fűzte hozzá.


Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. pgeri11 2011. január 25. 09:48
  „zsideszék 150%-ra kapcsolták a pénzgyártó és sarcolóüzemet. De legalább lesz miből még több papírt venni jegyzőkönyvnek amiben lezáratlanul dokumentálják mikor Józsibácsi rohan feljelentést tenni mert pár cigó kirámolta a házát, netán még névre is ismerik őket, dehát azokkal nem lehet semmit kezdeni, mert még rásszista bélyeget sütnek magyarisztánra”
 • 57. antikomcsi 2011. január 22. 15:42
  „quaestor

  Engem pár éve 3 hónapon belül 4szer. 2gyorshajtás, 1szabálytalan előzés, 1tilos parkolás ( mondjuk ezzel nem értettem egyet ). Még olcsón megúsztam, de a bünti hatásos volt! Azóta kisangyal majdnem mindig!! :))”
 • 56. quaestor 2011. január 22. 09:26
  „Janika, az adóhivatallal -bocsánat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal- nem szabad ujjat húzni, mert 10 peres ügyből 9x ők nyernek. Ez sajna előre borítékolható.
  Antikomcsi, de változott a büntetés mértéke, csak nem most. A jelenlegi szabályozással "csak" a szigorítások bevezetése történt meg. Bár engem -hála Istennek- még soha nem büntettek meg még tilosban parkolásért sem, de az ördög nem alszik.”
 • 55. janika 2011. január 22. 06:06
  „Nem csak a "gyorshajtásnál" van ez a lehetősége a lakosság kifoszlóinak, hanem az adóhivataloknak már rég megvan! Képzeljétek el, hogy egy-egy pervesztes, aki nem tudja 30 napon belül befizetni a egy százezres perköltséget annak is vihetik a több százezret érő autóját!”
 • 54. antikomcsi 2011. január 21. 23:17
  „quaestor

  A büntetés mértéke nem változott, csak most muszáj lesz fizetni.”
 • 53. antikomcsi 2011. január 21. 23:13
  „Dwatson

  Hát ez tényleg felháborító! Ha száguldozol, muszáj fizetned, kben agyő verda.
  Vhogy így lesz rend. Nehéz ügy, de alakul.”
 • 52. Dwatson 2011. január 21. 21:47
  „A Fidesz hetente felháborít valamivel,de nem tehetek semmit,ez a kétharmados többség akarata,a kormány erre kapta a felhatalmazást!”
 • 51. quaestor 2011. január 21. 21:07
  „Kedves soproni!
  Én pl. megbüntetem a gyermekeimet, ha rosszat tesznek, de nem agyon verem őket. Érzed a különbséget? A mértékkel van a probléma.
  A gyorshajtókat meg ok, büntessék, megérdemlik. Na de ennyire??? Az indokolatlanul kint lévő, vagy ott felejtett sebességkorlátozó táblák eltüntetéséről miért nem gondoskodnak vajon??? Legalább ilyen gyorsasággal és vehemenciával???
  Arról meg nem is szól a fáma, hogy a bírság befizetésére nyitva álló idő 8 nap. No comment...”
 • 50. Jerry 2011. január 21. 17:32
  „Kedves soproni.Talán jobb lett volna,ha irásod előtt kicsit többet olvasol,pl a cikket még egyszer.Akkor talán jobban értenéd a hőbörgőket is.Ugyanis a lényeg az, hogy a kormányzat felemelte a bírságok összegét.Pl a helyszínen kiszabhatót 300.000 Ft.ra, a hatóságnak a behajtásra adott időt kitolta 90 napon túlra, míg a lakosságnak a fizetési határidőt lecsökkentette 30 napra, elvette a fellebbezés jogát, és fizetés elmulasztása esetén a jármű forgalomból kivonását/lényegében vagyonelkobzást/ rendelet el.Már az is durva, hogy 70000-100000 Ft-os átlagbérre 300.000 Ft helyszínbírságot vetnek ki.Nem adnak lehetőséget pl részletfizetési hajlandóságra. Jármű forgalomból való kivonása több országban működik,pl aki saját kocsijával gyakori szabálysértő, gyorshajtó,attól a kocsit pl elkobozzák kb 2 hétre /vezetéstől eltiltás/és a bünti a tárolási költségek kifizetése. Ott pl megszűnt a fekete terepjárók tilos parkolása stb.Nálunk a gyorshajtók tovább fognak száguldozni,rokkantak helyén parkolni stb,mert egy törvényt csak törvénytisztelő hatalom tud betartatni, más csak törvényesség látszatát keltve azokat tudja zsarolni,akit a törvénynek védeni kellene.Lásd új adórendszer, nyugdijpénztár stb.Kiknek kedvez és kiknek nem?Egy éremnek bizony két oldala van,és egy széle is,és azon bizony ritkán áll meg, valamerre dőlni kell.Ezért mindegyiket meg kell vizsgálni.”
 • 49. soproni 2011. január 21. 16:50
  „Kiváncsi lennék,hogy van-e a hőbörgők közt olyan,aki még egyszer sem büntette meg a gyerekét,ha vétkezett. A gyerek is háborog ez ellen,de a szülőket ez érdekli a legkevésbé.
  A másik:érdekes,hogy egyből más a reakció,ha gyorshajtás miatt történt baleset kapcsán írtok véleményt. Akkor bezzeg mindenki azért hőbörög,mert a vétkes nem tartotta be a szabályokat.Egész nyáron a motorosokat szidtátok,ha gyorshajtás miatt róluk cikkeztek,most meg háborogtok,ha benneteket büntetnek ugyanazért,ami miatt elítéltétek őket.Természetesen ,ha ez veletek fordul elő,akkor az nem a Ti hibátok,hanem kell egy bűnbakot keresni,ami egyenlő a Fidesszel és a pénzbehajtással.Tipikus Magyar mentalitás.....mindenki bűnös és vétkes,csak az nem aki valóban az.Bűnbak hiányában soha nem lesztek képesek vállalni a felelősséget?Ismétlem! Senkit nem kényszerítenek arra,hogy ne tartsa be a szabályokat és mindenki maga dönt,hogy a pénzét büntetésre,avagy hasznosabb dolgokra költi!Nekem nem kell okolnom senkit mert ,ha esetleg hibázom akkor fizetek és azt csak magamnak köszönhetem akárki van is hatalmon.”
 • 48. Jerry 2011. január 21. 16:28
  „AHA értelek.A viki is így volt vele, új demokráciát ígért a választóinak ha meglesz a 2/3-al.valójában új arisztokráciát csinált a pénzelőinek.A többi rendben van. Jó tanítványa vagy, utólag magyarázkodni, előre vádaskodni.”
 • 47. öszödiböszme 2011. január 21. 09:24
  „Igazuk van. Én többre büntetnék mindenkit aki nincs bekötve, Neo rádiót hallgat, az anyósülésen ott a Népszabadság, vagy a Népszava. Köll a lé. Ki kell valamiből fizetni azt, hogy a zsebcézárnak és bagázsának fejenként és évente több mint öt guriga marad a zsebében! A gyorshajtás büntetésével alapból egyet értek, de mértéke túlzó. Szerintem.”
 • 46. xverax 2011. január 21. 08:47
  „azért mert kivonják a forgalomból, még nem bukja el az ember az autóját.
  csak iszonyú pénz a forgalomba helyezés...”
 • 45. okostojas007 2011. január 21. 06:56
  „na is mi van a sok szlovák rendszámú autóval....
  erre miért nem hoztak törvényt hogy aki itt él mo-n
  és SK táblával jár ..
  csak neeeem ??????”
 • 44. janika 2011. január 21. 06:18
  „A politika dirigál és ossza a parancsokat! Csókosok meg mindig is voltak és lesznek is. Majd ha lesz demokrácia és jogállam akkor lesz valódi változás,de ezt senki se várja Magyarországon.”
 • 43. AHA 2011. január 21. 03:32
  „Jerry
  Megszegni a szabályokat és nem megszabni.Ezt akartam írni.A többi rendben.”
 • 42. királyfi 2011. január 20. 22:48
  „Mocsok 1 dolog,az biztos. De mi is van Stohl Bucival? Másodszor is drogosan,ittasan, 8 napon túl gyógyuló sérülésekket elszenvedett bácsival??? Kíváncsi leszek,h mi lesz a büntetés.

  Jelen állás szerint nekem meg egy kisebb gyorshajtásért elveszik a kocsimat.
  Hol az igazság???”
 • 41. Jenő 2011. január 20. 22:42
  „csorna---->páli 90-->70-->30-->70 ezek megengedett legnagyobb seb táblák láthatók.
  nagy átlagban be is tartom mert az út olyan kibaszott szar hogy a szilentgyárak belőlem élnének ha nem tenném.csak azt nem tudom hogy a fekete vw bora mozgótrafi ami lóvét beszed mert hát az vadászik a nyomorult autósra aki csornán 25 percet várt a sorompónál és nem 2 óra alatt szeretne szombathelyre érni,tehát a bünti és a 360 ft-os üzemanyagból befolyt lóvé hova a <moderálva> tűnik el??? mert hogy nem ezt az utat építik és javítjak belőle az tuti.”
 • 40. mendemonda 2011. január 20. 22:07
  „Hurrá...Magyarország szánalmasabb ismét 1 fokkal!!!!”
 • 39. quaestor 2011. január 20. 21:44
  „Egyébként teljesen igazad van!!!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 12 millió mobiltelefon előfizetés Magyarországon

Decemberben 111 ezerrel emelkedett, így 2010 végére 12,012 millió volt a három magyar… Tovább olvasom