Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Győrnek 2 és fél milliárd forintja maradt

Elkészült a győri önkormányzat 2005-ös zárszámadása, amely szerint

a városnak 2,4 milliárd forintja maradt. Ebből az összegből 1,3 milliárd forintot szabadon felhasználhatnak az idén – a polgármester tegnap számolt be arról, mire és hogyan.
A tegnapi városházi sajtótájékoztatón Balogh József polgármester bejelentette: a tavalyi zárszámadás alapján kijelenthető, Győr 2005-ben csaknem háromszor annyi pénzt fordított beruházásokra, mint 2004-ben. De több pénzből is gazdálkodhatott, a bevétele ugyanis 9 százalékkal nőtt. Ennek, illetve a takarékossági intézkedéseknek hála 2,4 milliárd forint maradt meg tavalyról, amiből 1,3 milliárd úgynevezett szabad pénzmaradvány, azt tehát az idei költségvetésbe is átcsoportosíthatják.
Balogh József elmondta: az 1,3 milliárd forint jelentős részét intézményfelújításra és eszközbeszerzése, valamint út- és hídkarbantartásra fordítják. Jut, méghozzá nem is kevés (341 millió forint) a városüzemeltetési feladatokra, valamint 69 millió forint az intézményi működési problémák orvoslására (elmaradt számlák kifizetésére).
Győr adósságállománya jelenleg 2,8 milliárd forint, amit a Nádor aluljáró építésére vett fel, de hogy a város gazdálkodása egyensúlyban van – tette hozzá Balogh József –, bizonyítja a mostani 2,4 milliárd forintnyi pénzmaradvány, s további 200 millió forint, ami viszont a városi intézményeknél marad.
Az utakkal kapcsolatban a sajtótájékoztatón a polgármester még elmondta: összességében több mint 14 milliárd forint értékű útberuházás indult, amelynek felét a város állja, 3 milliárd forintot az állam finanszíroz meg, 2 és fél milliárd forintot viszont a Győrben letelepedett vagy letelepedő multinacionális cégek fizetnek. (A maradék másfél milliárd forint egyéb civil és üzleti összefogásokból jött össze.) „Nem vagyunk tehát balekok, tudjuk, kitől, mit kérhetünk. S azt el is kérjük”– tette még hozzá a polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betartja a böjti előírásokat?

Tovább olvasom