Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Győriek

a gátakon

A Hármas-Körös gátjain, Szelevény és Csépa térségében dolgozik a megyei vízügyi igazgatóság hét munkatársa, s ott van a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Pesztenlehrer Lajos ezredes és munkatársa, Beke Zoltán alezredes polgári védelmi főelőadó.

Az ezredes tegnap telefonon tájékoztatta a Kisalföldet a helyzetről. Elmondta, hogy a védekezésben részt vevők nagy erőkkel dolgoznak a rézsűcsúszások kitámasztásán és a lakossági védvonalak építésén, amik az esetleges szakadásnál a kiömlő vizet megfogják.
Szelevényben 1933 lakosból 176-an maradtak a faluban, akik a védekezésben segítenek. A többieket kitelepítették, vannak, akik rokonoknál, ismerősöknél laknak, másokat iskolai sportcsarnokban helyezték el. A gátak megerősítésén közel 500 ember dolgozik. Akik a faluban maradtak, fehér lepedőt kötöttek a házuk kerítésére, kapujára, hogy a mentésben részt vevők baj esetén tudják, hol lehet ember. A lakosok hátrahagyott értékeire és a rendre rendőrök és polgárőrök vigyáznak.
Pesztenlehrer Lajos megjegyezte, hogy unokatestvére, Pesztenlehrer Ottó a győri vízügyesekkel dolgozik Szelevénynél, utoljára egy helikopteren látta őt, találkozni nem tudnak, mert a feladatok máshová vezénylik őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Pinnyén és Nagylózson

A Vöröskereszt soproni szervezete, valamint a területi vérellátó véradást szervez holnap 16 és 19… Tovább olvasom