Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 13°C Még több cikk.

Győri vásár emelkedő nívón

Kegyeibe fogadta Medárd napja a Győri Általános Vásárt. Ragyogó napsütésben nyílt meg a rendezvény.
Kétszáz cég kilencezer négyzetméteren, három csarnokban és szabadterületen mutatkozik be mától négy napon át az érdeklődőknek az idei Győri Általános Vásáron.

XVI. Győri Általános Vásár programjai >>

A félig-meddig házigazda Széchenyi-egyetem rektora, dr. Szekeres Tamás köszöntő szavai után Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke szólt a megnyitó közönségéhez. A rómaiakra hivatkozva mondta, az utak mellett alakul a történelem. Márpedig Győr a nagy és fontos utak mellett fekszik, tehát történelmi helyzetbe kerülhet, már csak azért is, hiszen a Bécs–Pozsony–Győr háromszög Európa legfejlettebb régiói közé kerülhet. Az elnök a kis- és középvállalkozások fontosságára hívta fel a figyelmet. Mára a kézműipar fejletté vált, nem is kért támogatást, csupán annyit, hagyják dolgozni...

– A kisvállalkozásoknak célszerű lenne összefogni, hogy még hatékonyabb partnerei lehessenek a globalizált vállalkozásoknak. A kicsikre lehetett eddig is és lehet ezután is építeni. Ez a gazdasági szerkezet az uralkodó, mármint a kicsiké és a közepeseké az unióban is – mondta el megnyitójában Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.

Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a vásárnyitón a kamara által szervezett rendezvényekre, közöttük az üzletember-találkozóra hívta fel a cégvezetők figyelmét. Sok jó üzlet egyetlen jó ötlettel indul, vétek lenni ki nem használni a másokkal való találkozót, ismerkedést. Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke a marketing fontosságáról szólt. Nem elég gyártani, jót gyártani, el kell adni, s ebben a jó marketing segítheti a vállalkozókat.

A kiállítást Balogh József, Győr polgármestere nyitotta meg. Miközben tisztelgett az első győri vásár valamikori rendezőinek, akik 1841-ben várták hasonló izgalommal az első győri iparmű-kiállításon a résztvevőket, mint most a győri vásárrendező társaság munkatársai. Az ősök éppúgy megérdemlik a megemlékezést, mint mai követőik az elismerést, amiért tizenhatodszorra is érdekes, az eddiginél is színvonalasabb, profibb kiállítású rendezvénny el várják a nagyközönséget.

Ma a vásár még díjmentesen látogatható, szombaton és vasárnap belépővel, s ezeken a napokon sokféle kulturális műsorral, zenekarokkal, szigetközi együttesek bemutatkozásával várják az érdeklődőket. (A nemzetközi üzletember-találkozóról A Pénz Beszél mellékletünkben olvashatnak.)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs döntés az egységes az uniós áfarendszerről

Nem döntöttek a szolgáltatások áfájával kapcsolatos javaslatcsomagról, meghosszabbították viszont a… Tovább olvasom