Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Győri stúdió:

a régió hírrádiója

Több „ élő ” híradást és új műsorokat ígért a napokban Ditrói Zoltán, a Magyar Rádió Rt. Győri Körzeti és Nemzetiségi Szerkesztőségének stúdióvezetője. Azt is hangsúlyozta: célja elérni, hogy minél több helyi, illetve regionális tudósítás kapjon szerepet a műsorstruktúrában.
Ditrói Zoltán
A győri rádió a régió hírrádiója kíván lenni – Ditrói Zoltán a legfontosabb célként ezt említette, amikor sajtótájékoztatón ismertette a médium terveit. A stúdióvezető meggyőződése, hogy a helyi, élőben leadott híreknek nagyobb szerephez kell jutniuk, éppezért több vidéki – külsős – tudósítót szeretne a rádióhoz csábítani. Mint mondta: a zalaegerszegi, a szombathelyi vagy éppen a celldömölki történetek tanulsággal szolgálhatnak az itt élőknek is, akik a tudósítások által megismerhetik szűkebb környezetükön túl a régió történéseit is.
Ehhez kapcsolódik a győri rádió új műsorstruktúrája: mától – a korábbi gyakorlattól eltérően – nem reggel hattól, hanem fél hattól kilencig jelentkezik saját adással, majd pedig délutánonként háromtól hatig. Hétvégenként délig ad saját műsorokat, a fennmaradó időben pedig a Kossuth rádió programjait veszi át. Hat új műsorral jelentkezik: a Leporoló a nemzeti kulturális örökséget mutatja be, a Zöld övezet természetes környezetünkre hívja fel a figyelmet; a Pálya életmódmagazin lesz, a Hittel, szívvel pedig vallási hírekkel szolgál. A Portré ismert és ismeretlen embereket mutat be, az Pszidő pedig a nyugdíjasok mindennapjaival foglalkozik. A régi, népszerű adások is megmaradnak, annyi változás lesz, hogy a rádió műsorai rövidebbek lesznek: a többórás adások helyett egyórásokat, illetve 20 perceseket kínál a hallgatóknak.
A tervek megvalósításához új marketingstratégiát vezet be a győri rádió. Ennek kettős feladata van: egyrészt biztosítja az új műsorok létrehozásához szükséges pénzügyi fedezetet, másrészt pedig felméri azt is, mely adásokra van valós igény a hallgatók és a hirdetők körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális ruhavásár

A Magyar Vöröskereszt kapuvári szervezete ma reggel kilenc és délután négy óra között szociális… Tovább olvasom