Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Győri pilóták adománya

A Duna Tele 4 Taxi 84 vállalkozója egyvalamiben maradéktalanul egységes volt.

Abban, hogy a maguk lehetőségeivel támogassák azt a kezdeményezést, hogy az északnyugat-dunántúli régióban, Győrben modern szívkatéteres laboratórium létesülhessen.

Cégszerű megnevezésével a Duna Tele 4 Taxi Bt., egyszerűbben a Duna taxi tizenöt éve működik ezzel a névvel Győrben. Jogelődje szolgálatát is számítva, éppen két évtizede. A taxis cég betéti társaság, a benne részt vevő több mint nyolcvan taxis vállalkozó, akik saját gépkocsijukkal dolgoznak.

Az azonos munka, ami összekapcsolja a társaságot, egyébként valamennyien független és önálló vállalkozók. Ki-ki annak alapján boldogul, ahogy az egyáltalán nem könnyű, nappali, éjjeli, hétvégeken, ünnepnapokon is végzett szolgálatban dolgoznak, és kivétel nélkül ugyanilyen sorrendben ledolgozzák a maguk napi nyolc-tíz-tizenkét óráját, a tétlen várakozásokat is számítva.

Udvardi Csilla, a társaság üzletvezetője és Horváth Ferenc, a taxisok megbízott vezetője a közelmúltban azzal kereste meg dr. Dézsi Csaba Andrást, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológius osztályvezető főorvosát, hogy ők is szeretnének hozzájárulni a szívcentrum létrehozásához szükséges anyagiakhoz. A bt. nyolcvannégy tagja, ki-ki lehetősége és belátása szerint hozzáadva, összesen százezer forintot gyűjtött össze a szívcentrum javára abba a képletes közös perselybe. A bt.-hez tartozó taxisok kétharmada, úgy fogalmaztak, a derékhad igencsak közel van az ötven évhez, vagy talán túl is azon, már van közülük, akinek gondja volt a szívével és a vizsgálatokhoz, a gyógykezeléshez eddig csak Budapesten találtak Kórházat. Nagyon is átérzik a győri pilóták annak szükségességét, hogy Győrben szívkatéteres centrumot hozhassanak létre. Százezer forint – a beruházás volumenéhez képest – nem túl nagy összeg, ezzel tisztában vannak, ám szándékukat és segítőkészségüket ugyanúgy kifejezi, mintha ennek a többszörösére lennének képesek. Ezt az összeget szívükből adják.
Udvardi Csilla és Horváth Ferenc: a támogatás már célba ért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domborított doboz

Tovább olvasom