Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Győri karácsony balettmesével

Hat évvel ezelőtt nem volt több egy kósza ötletnél Bombicz Barbara balettművész álma, hogy gyerekekkel színpadra állítsa a Diótörő című balettmesét. A produkció ma ugyanúgy hozzátartozik a győri ünnephez, mint a karácsonyi asztalhoz a bejgli.
Bombicz Barbara balettművész ötletét, melyet a balettiskola akkori igazgatója, Gyimesi Tamás felkarolt, lelkesen és elismeréssel fogadta a közönség. A gyerekekkel színpadra állított Diótörő című balettmese azóta ugyanúgy hozzátartozik a győri ünnephez, mint a karácsonyi asztalhoz a bejgli.

– Pontosan ezt az érzést szeretnénk – mondta a főpróba hetében a koreográfus Bombicz Barbara. – Nemcsak a mi iskolánk számára ünnep a Diótörő, hanem más intézmények részéről is nagy az érdeklődés. Idén nyolcvanegy növendék lép színpadra, a Diótörő mellett Csala Katalin és Tárnoki Tamás balettmesterek az első osztályosoknak és Csokán Viviennek készítettek egy-egy táncszámot. Szeretnénk, ha a téli ünnep fénypontja lenne e mostani bemutatónk is.

Nagy megmérettetés a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola számára ez az évenkénti előadás-sorozat. Azzal, hogy Kiss János, a Győri Balett igazgatója vállalta a fővédnökséget, szakmailag is elismertnek és vállalhatónak minősítette a produkciót. A város vezetése idén sem fukarkodott a támogatással, cégek és vállalkozók pénztárcái nyíltak meg.
A szerepek nem, a szereplők viszont évről évre változnak. A növendékek tudják, hogy melyik évfolyamra milyen szereplehetőségek várnak. (A Diótörő-előadásokat 18-án a Balázs Béla művelődési központban, 19-én és 21-én a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében nézhetik meg az érdeklődők.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy százalékos GDP-bővülést vár 2003-ra a Kopint-Datorg

A Kopint-Datorg Rt. előrejelzése szerint az infláció éves mértéke 2002-ben 5,3 százalék, 2003-ban… Tovább olvasom