Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Győri fiú nyerte a Táncreakciót

Az egész ország láthatta, ahogy a győri Németh Ádám megnyerte a Viva tévé hip-hop táncversenyét.

Németh Ádám
Az ország láthatta, ahogy  Németh Ádám megnyerte a Viva tévé versenyét. A 22 éves győri fiatalember  az elmúlt három évben szinte minden díjat megkapott, amit hip-hop táncosként lehet. Hogy mihez kezd a Táncreakció című műsorban megszerzett győzelmmel és  az egymillió forinttal, beszélgetésünkből kiderül.

– Felismernek, megszólítanak az utcán. Ezért is öröm ez a győzelem, de szakmai szempontból nagyobb versenyeket is nyertem, nyertünk már a csoportommal. Az ismertséghez azonban ez nem volt elég, azt a tévéműsor hozta meg. Ezért is neveztem be, hogy megmutassam a saját stílusom az egész országnak, hogy „létezek és így táncolok" – kezdte nyilatkozatát Németh Ádám. A 22 éves győri fiatalt már a műsor első szériájakor sokan biztatták, nevezzen be. A második előtt pedig még többen, ezért engedett a csábításnak. Bízott táncostudásában, technikájában, a kilenc év alatt szerzett rutinban. Fő célja az volt, hogy ismertséget szerezzen csoportjának, a Winner’s Elementsnek.

A Győztes Elemek modern táncokkal – hip-hoppal, diszkóval, funkyval, breakkel, electric boogie-val – foglalkozó együttes. Három éve alakult Győrött, a Gyermekek Háza ad otthont próbáinak. Ádám szerint azért olyan ütős, kemény gárda, azért ért el annyi versenysikert, mert „nem a pénzről szól", a tagok megszállottan, fáradhatatlanul edzenek mindennap.

A versenyeknél a tévés műsorban a győri táncos bevallása szerint nagyobb volt a drukk. A hat döntős egyikeként az utolsó héten be kellett költöznie egy budapesti szállodába. Korán reggel megkapta az aznapi feladatot, ami alapján délelőtt próbált. Kora délután vitte a taxi a stúdióba, ahol estig tartott a forgatás. Aztán rendszerint bedőlt az ágyba, mert a verseny pszichikai megterhelést jelentett, pedig hajnalig fent szokott lenni.

– Nem tudom, mit gondoltak a nézők, de úgy történt a valóságban is, ahogy látták: rövid idő alatt kellett a különböző lépéssorokat ellesni a műsorvezetőtől. Ám ezeknél a feladatoknál többet nyomtak a latban azok, amelyekben improvizálni kellett. Azok során jobban meg tudja mutatni magát a táncos, nagyobb élményt okozhat, mélyebb benyomást tehet a nézőre, a zsűrire – mondta el Ádám. Kiderült az is a tévéműsorból, hogy bekerült a verseny döntőjébe a barátnője is, de magánéletéről ennél bővebben nem akart beszélni. Nemrégiben letette a moderntánc-pontozói vizsgát, tehát ő is bíráskodhat majd a versenyeken. Jelenleg azonban táncoktatásból él. A fellépések ritkábban hoznak bevételt és az kell is a versenyekre. Jelenleg csoportja a jövő évi világbajnokságra gyűjt, amit Olaszországban tartanak.

A Táncreakció nyomán Ádám számos felkérést kap. Hívják külföldre is oktatni, és hazai előadók videoklipjeibe táncolni. De ennél is fontosabb most számára, hogy mivel nyert, valóra válik egy gyermekkori álma. A Rapülők megakoncertjén a tánckar tagjaként Gesztiékkel együtt léphet a színpadra januárban a Budapest Sportarénában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent magyarul Paulo Coelho új könyve

Hogy van az, hogy az ember mindig pontosan akkor érkezik a megfelelő helyre, ahol és amikor várják?… Tovább olvasom