Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Győri ETO FC: Száz találattal ezüstérem

Meggyőző teljesítménnyel – tavasszal veretlen maradt a gárda – végzett a ligabajnokság második helyén a Győri ETO FC. Cél az NB II-ben szerepelni.

A zöld-fehér fiatalok kerek száz gólt lőttek a bajnokságban, legyőzték többek közt a bajnok MTK-t, a legutolsó fordulóban nyolc góllal terhelték meg a Diósgyőr hálóját, szintén nyolc találatot szereztek a Tatabánya ellen, kilenc gólt lőttek a Vasasnak, és hétszer találtak be a Zalaegerszeg kapujába.

A teljesítménnyel nyilván elégedett lehet a csapat két szakvezetője, Liszkai Dezső és Galambos Zoltán is. Előbbi szerint nem véletlen a több nagyarányú győzelem:

„A magyarázatot két részre lehet osztani. Nem minden klub játszik állandó ligacsapattal. Többüknél sok az úgynevezett visszajátszó, s ha egy napon rendezik a felnőttmérkőzést, ők nem a ligacsapatban szerepelnek. A másik ok, hogy rengeteg munka van ebben a fiatal csapatban. A nagyszerű erőnlétnek, a háromcsatáros játéknak köszönhetően a huszonhárom győztes mérkőzésből tizenkilencet a második félidőben nyertünk meg. Az is fontos, hogy hat egyforma képességű támadóval rendelkezünk, akiket szinte bármikor a pályára lehet küldeni. Érdekesség, hogy Markó Ádám, aki húsz találattal lett a házi gólkirály, általában csak a második félidőben kapott szerepet."

A csatár mellett több egyéni jó teljesítményt emelt ki a szakvezető.
„A hátsó alakzatban Tóth Gábor, Szabadfi és Domanyik játszott jól, a középpályáról Nagy Ákos, Lappints és Klement Balázs játékát lehet kiemelni. Igaz, hullámzó volt a teljesítménye, de a fiatal Koltait – akinek édesapja is ismert labdarúgó volt – az ETO egyik legnagyobb ígéretének tartom. A támadókról már volt szó, közülük Markón kívül Gál A., Csermelyi, aki a nagyok közé is beverekedte magát, és Varga L. tett sokat hozzá az eredményességhez."

Cél, hogy a gárda, amely a következő bajnokságban már az NB III-ban indul, egy osztályt feljebb lépjen.

„Nyilván örülnék, ha minél több játékosunk a felnőttkerethez csatlakozhatna. Persze együtt is szeretnénk tartani az együttest, mert célunk, hogy megnyerjük a harmadosztályt és feljussunk az NB II-be" – mondta befejezésül a szakvezető.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Washingtonban

Tovább olvasom