Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

''Győrben nincs idegenforgalom''

Kovacsics Imre civil polgármesterjelölt a szeptemberben érkező UEFA-bizottság hírére reagált.
Kovacsics Imre civil polgármesterjelölt a szeptemberben érkező UEFA-bizottság hírére (Még ötezer ágy hiányzik – Kisalföld, 2006. augusztus 23. – 1., 5. oldal) reagálva tegnap sajtótájékoztatón jelentette ki:

pályázatunk rávilágított arra, hogy Győrben nincs idegenforgalom – pedig lehetne. Az alapvető hiányosságok között említette, hogy nincs négy- és ötcsillagos szálló, de nincsenek olcsó szálláshelyeket kínáló diákszállások sem. Fürdőt üzemeltető szakemberként (s most mint polgármesterjelölt) ki meri jelenteni: lenne befektető, aki megépítene három-négy 200 szobás, négycsillagos szállodát Győrben, s olyan is, aki lehetőséget látna 500–600 szobás diákszálló létesítésében. Ehhez persze a város hozzáállása is szükséges: ellenpéldaként hozta a gyógyszálló esetét. Mint mondta, a Rába Quelle fürdő mellé 4 milliárd forintból lehetne hotelt építeni, de olyan feltételekkel, amelyeket a város szabott – a befektetőnek kétmilliárd forintért kell egyéb beruházásokat is vállalni –, egyszerűen nem akad befektető.

A polgármesterjelölt megválasztása esetén ígéri, változtat a város idegenforgalmi koncepcióján. Tervei között az szerepel például, hogy a Győri Balettre egy teljes nyári szezont épít fel: a világhírű társulatunk mellett külföldi együttesek is felléphetnének a megyeszékhelyen. De nagy lehetőséget lát a Mediawave alternatív programjainak kiszélesítésében (akár hétvégenként), illetve olyan gyermekprogramok szervezésében, amelyek hiánycikket jelentnek a győri idegenforgalomban.

Kovacsics Imre meggyőződése, hogy az étterem- és panziótulajdonosok hozzájárulnának az itt felmerülő pluszköltségekhez, ha látnák, hogy ezekkel a programokkal megsokszorozódik a Győrbe látogatók, illetve a városban eltöltött vendégéjszakák száma. Alapvető változást szorgalmaz tehát ezen a területen, amelyet szerinte jelenleg semmi nem példáz jobban, mint a turisztikai kiállításokon látott helyzet: míg Győr egy 2 négyzetméteres standon hirdeti a várost, Debrecen 150–200 négyzetméteren.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom