Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Győrben erősít a Märklin

A világ legnagyobb vasútmodellgyára, a német Märklin a kereslet csökkenése miatt bezárja egyik németországi üzemét, s a gyártást többek közt Győrben lévő üzemében összpontosítja. 2007 második felében bezárják a dél-türingiai Sonnebergben lévő üzemet, ahol 220 munkahely szűnik meg. A gyártást a jövőben a cég fő üzemében, Göppingenben, Nürnbergben és Győrben folytatják. A költségcsökkentés jegyében a nürnbergi és a göppingeni gyárban is csökkentik a létszámot, ugyanakkor a meglévő üzemekben 50 százalékkal 15 millió euróra növelik a beruházásokat. Göppingenben főleg a mozdonymodelleket, a türingiai Sonnebergben a vagonokat készítik, Győrben a síneket és a többi kiegészítőt gyártják.

Hozzáértők szerint az európai modellvasútpiacot a kilencvenes évek elejétől tönkretette az olcsó távol-keleti és amerikai elektronikus játékok versenye, ezt tetézte az utóbbi években a fogyasztói bizalom általános romlása, amire az európai cégek többsége elhibázott fejlesztéspolitikával reagált: erősen növelték a számítógéppel vezérelhető, elektronikus modellek arányát a termékpalettán. Ez megdrágította az újfajta, elektronikus vasútmodelleket a hagyományosakhoz képest.
Azt egyelőre nem sikerült megtudnunk, hogy az intézkedés mit jelent pontosan a győri üzem számára. A helyi gyárban megkeresésünkre csak annyit mondtak, nincs jogosultságuk nyilatkozatra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit szól az enyhe télhez?

Tovább olvasom