Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Győrben döntenek Kaiser perújításáról

A Győri Fellebbviteli Főügyészség dönt Kaiser Ede perújítási kérelméről, mivel a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség elfogultságot jelentett be.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség dönt Kaiser Ede perújítási kérelméről, mivel a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség elfogultságot jelentett be. Hogy mikor születik döntés a Domb utcában, azt egyelőre nem sejtjük, mivel a hatásköri változásról Vincze főügyész is tőlünk értesült.

A perújítási kérelem elbírálására azt követően jelölte ki a Legfőbb Ügyészség a Győri Fellebbviteli Főügyészséget, hogy Sódor István, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője jelezte: amikor Kaiser Ede ellen a móri bűncselekmény miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség, a szervezetnek akkor ő volt a vezetője. Bár a tilalom a jelenlegi beosztottjaira nem terjed ki, de az volt a cél, hogy „a tisztességes eljárás még látszólag se sérüljön".

Kaiser Ede védője február 22-én nyújtott be perújítási kérelmet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségre. Dezső Antal akkor azt mondta: a perújítást álláspontja szerint az indokolja, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda újabb gyanúsításai olyan új tényt jelentenek, amelyek egy perújítás során Kaiser Ede felmentését valószínűsítik a móri vádpont alól. Az ügyvéd akkor reményét fejezte ki, hogy az ügyészség, miután hivatalos úton beszerzi a bizonyítékokat, heteken belül indítványt nyújt be a bírósághoz a perújításra.

Dr. Vincze István, a Győri Fellebbviteli Főügyészség vezetője megkeresésünkre közölte: még nem is tudott arról, hogy a Legfőbb Ügyészség Győrt jelölte ki az ügyben. Hozzátette: jónak tartja a döntést, mivel a főváros esetében az elfogultságra való hivatkozásnak alapos oka van. Ugyanakkor leszögezte: így egyelőre azt sem sejti, hogy mikor döntenek Kaiserről a Domb utcai székházban.

Az eljárás technikailag most tehát úgy fest, hogy a perújítási indítvány tartalmának megvizsgálása után a Győri Fellebbviteli Főügyészség dönt arról, hogy szükségesnek tart-e perújítási nyomozást, vagy a bíróságnak továbbítja az indítványt az ügyészség perújítással kapcsolatos javaslatával együtt.

L. B.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi érdekli a befektetőt?

A Magyarországon regisztrált vállalkozások 29 százaléka Budapesten talált otthonra 2005-ben, s csak… Tovább olvasom