Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

győr nem szerepel a magyar EB-pályázatban?

Az UEFA kiírása szerint minden EB-pályázó nyolc helyszínt jelölhet meg. Két ország közös pályázata esetén ez értelemszerűen négy-négy várost jelent. A magyar–horvát közös pályázatból egyes információk szerint kikerült Győr, mások szerint győzelem esetén az ETO-stadionban is lesznek mérkőzések.

labdarúgás

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal államtitkára: – Négy város öt helyszínéről van szó továbbra is. Ebben Győr is benne van. Természetesen nem azért épülne egy stadion, hogy aztán meccs nélkül maradjon, így a tervek szerint valamennyi létesítményben lesz mérkőzés. A győri persze kissé speciális helyzetben van, hiszen jelentős részben magántőkéből épül, így előfordulhat, hogy egy esetleges sikeres rendezés esetén nem sikerül megállapodni a feltételekben, de ezt nehezen tudom elképzelni. Mindenkinek ugyanis az az érdeke, hogy a kontinenstalálkozó mérkőzései közül Győr is kapjon néhányat.
Balogh József, MSZP-s országgyűlési képviselő, Győr polgármestere: – Legutolsó információnk szerint – amiről hivatalos határozat is van – négy város öt stadionjában lennének az Európa-bajnokság mérkőzései. Ezek között van Győr is. Az ifjúsági és sportbizottság legutolsó ülésének jegyzőkönyvében is az áll: hogy bár négy stadion a kötelező, amit az UEFA felé le kell jelenteni, a kormány ötöt javasol, s közülük mindegyik teljes jogú helyszín lenne. Szó sincs arról az iratban, hogy esetleg tartalék helyszínt jelölnének ki. Ezt külön hangsúlyozta beszédében Ábrahám Attila államtitkár. Az öt stadion építése már csak azért is tűnik logikusnak, mert bármi közbejöhet, s ha esetleg az egyik nem készülne el időben, akkor sem lenne probléma.
Birkás Tivadar fideszes győri országgyűlési képviselő: – Azt az információt kaptam, hogy Győr nem szerepel a magyar EB-pályázat négy magyarországi városa között, ellenben a korábbiaktól eltérően két fővárosi stadion is bekerült a helyszínek közé. Ezért pénteken írásban kérdést intéztem a sportot felügyelő Lamperth Mónika belügyminiszterhez. Arra kérek választ: ki döntött és mikor a változásokról, valamint miért döntöttek Győrrel szemben a főváros javára.
Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke: – A Magyar Köztársaság kormánya határozatban biztosította a labdarúgó-szövetséget arról, hogy a rendezéshez szükséges garanciákat biztosítja. A határozatban benne vannak a magyarországi helyszínek is. Ha a magyar–horvát pályázat nyer, akkor mind az öt hazai stadionban lesznek mérkőzések.
Horváth Cs. Attila, az MLSZ elnökségi tagja, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke: – Az

UEFA kiírása szerint az esélyegyenlőség miatt minden EB-pályázó nyolc helyszínt jelölhet meg. Két ország közös pályázata esetén ez értelemszerűen négy-négy várost jelent. A magyar szövetség – mindent mérlegre téve – a budapesti Puskás Ferenc Stadiont, Székesfehérvárt, Debrecent és Győrt javasolta. Aztán onnan már nem tudom nyomon követni, hogy a parlamentben miként került fel a listára az Üllői úti stadion is. Nyilván magyarázat mindenre lehet, ám én győri részről egyértelműen diplomáciai bukásnak könyvelném el, ha az ETO-stadion végül mégsem kerülne be a négy magyarországi helyszín közé.
Klement Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, a Győri ETO FC ügyvezetője: – A szövetség elnökségi tagjaként csütörtökön végighallgattam Furulyás János Fradi-elnök beszámolóját arról, hogy a Fradi és a politika hogyan képzeli el az Üllői úti sporttelep jövőjét. Számomra világossá vált, hogy politikai háttéralku következményeként kerülhetett be a Fradi-pálya utólag az EB-helyszínek közé. Ismereteim szerint sem a kormány, sem a parlamenti sportbizottság korábbi döntésében nem szerepel még tartalék helyszínként sem az Üllői út. Tarsoly Csabával, az ETO tulajdonosával egyeztetve tájékoztatom a győri polgárokat, hogy eredeti elképzeléseinken nem változtatunk, a mindenki előtt ismert stadionrekonstrukció 2007 végéig befejeződik. Az esetleges EB-rendezés esetén az UEFA előírásait természetesen szem előtt tartjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.08.

Tovább olvasom