Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Győr és Ménfőcsanak a könyvszalonon

Színes, értékes könyvet tarthat kezében az az olvasó, aki Szabady János „Válogatás Győr és Ménfőcsanak kultúrtörténeti írásaiból” című összeállítását lapozgatja. A kötet megjelenését negyedszázad helytörténeti kutatásai alapozták meg.

A könyv összeállításához Szabady János a rendkívül széles körű kutatómunkája során Győr nagyváros, Ménfőcsanak, valamint a pannonhalmi Szent Benedek-rend történetén túl a környék sporttörténete iránt is érdeklődést mutatott. Szabady János a helytörténettel mint kedvelt időtöltéssel kezdett foglalkozni, s 1979-ben tagja lett a Széchenyi István Művelődési Központ helytörténeti klubjának. Ez bővebb teret adott érdeklődésének, kutatási lehetőségeinek. Első írásai a klub kiadványaiban jelentek meg, majd három önálló könyvét adták ki az elmúlt 20 évben. Gazdag, értékes helytörténeti anyaggal rendelkezik, ezeket szívesen közkinccsé teszi.

A Hazánk Könyvkiadó gondozásában megjelent kultúrtörténeti kiadványt a szerző a IV. Győri Könyvszalon alkalmával október 16-án, szombaton délután fél 3-kor dedikálja a pódiumszínpadon.

A IV. GYŐRI KÖNYVSZALON PROGRAMJA + KÖNYVNYEREMÉNY-JÁTÉK>>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpa, a belebeszélős

Árpa Attila, akit a kereskedelmi tévézés fenegyerekeként ismerünk, átnyergelt a filmezésre. Első… Tovább olvasom