Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Győr 2-es: Molnár gratulál, Szakács joggal bízik

Egy nappal a választások után maguk az érintettek is eldőltnek látják a versenyt, bár kétségkívül nagyon szoros a verseny Szakács Imre (Fidesz–KDNP) és Molnár Csaba (MSZP) választókörzetében.
Szakács Imre: – Ha a szívemre hallgatok, akkor azt mondom, a háromszázhuszonnyolc voksnyi előny, s az a tény, hogy a zárva maradt urnában az első forduló után több volt azokból a szavazólapokból, amelyeken az én nevem mellett ikszeltek, azt mutatja, hogy én nyertem. De ha az eszem vezérel, akkor még várok, s azt mondom, akkor leszek én a győztes, amikor a választási bizottság is kihirdeti. Nem tagadom, meglepett, hogy ilyen szoros lett a vége, ez inkább meglepetés, mint Szabó János visszalépése. Az MDF-es képviselőjelölt esetében csak azt nem értettem, miért nem csütörtökön jelentette be döntését. Érdekes tanulság számomra, hogy az MDF-es visszalépés ellenére sem kaptam lényegesen több szavazatot, míg például a 3-as körzetben egyértelműen látszott, hogy az SZDSZ-es szavazók leadták voksaikat Balogh József MSZP-s polgármesterre.

Molnár Csaba: – Egyet aludtam már az izgalmakra, így tiszta fejjel azt látom, Szakács Imre minden bizonnyal megnyerte a körzetünket, gratulálok neki. Ezzel együtt számomra nagyon fontos, hogy Győrt mostantól két kormánypárti politikus képviseli a parlamentben – Balogh József és jómagam. Pártom megnyerte a választást, így nagyon boldog vagyok. Köszönöm a szavazók bizalmát, mert azt látni, az első forduló utáni ezerhétszáz voksnyi hátrányomat általuk sikerült letornázni kétszáz körülire.

Szabó Jánosnak tiszta a lelkiismerete

A győri 2-es körzetben Szabó János, az MDF jelöltje szombaton délben döntötte el, hogy visszalép a fideszes jelölt, Szakács Imre javára.

– Folyamatosan tárgyaltam Szakács Imrével, az utolsó pillanatban született meg a megállapodás közöttünk – közölte Szabó János, aki nem árulta el annak részleteit, mit tartalmaz kettőjük egyezsége. Azt azonban elmondta, lelkiismeretével összeegyeztethető a visszalépése, mivel magasabb szempontnak tartotta a jobboldal összefogását. Kérdésünkre, hogy hozzásegítette-e Szakácsot minden valószínűség szerint az elsőséghez (hivatalos végeredmény még nincs), Szabó János igennel válaszolt, bár nem titkolta azt sem, kevesebb jobboldali szavazó ment el a második fordulóban a 2-es körzetben. Érvként hozta fel azt is, hogy volt olyan körzet, ahol indult az MDF-es jelölt, s ott az MSZP-jelölt ha hajszállal is, de megelőzte a fideszes indulót.

Sikeres nagyvárosi polgármesterek

A 23 megyei jogú városi polgármester közül 13-an indultak az országgyűlési választáson egyéni jelöltként. Közülük öten – Toller László (MSZP, Pécs), Káli Sándor (MSZP, Miskolc), Botka László (MSZP, Szeged), Warvasovszky Tihamér (MSZP, Székesfehérvár) és Kósa Lajos (Fidesz–KDNP, Debrecen) már az első fordulóban megnyerték körzetüket. További öten – Nagy Imre (MSZP, Eger), Botka Lajosné (MSZP, Szolnok), Gyimesi Endre (Fidesz–KDNP, Zalaegerszeg), Lázár János (Fidesz–KDNP, Hódmezővásárhely) és Balogh József (MSZP, Győr) – a második fordulóban tettek szert előnyre, előbbi négy már behozhatatlanra. Vereséget mindössze hárman szenvedtek. Szekszárd irányítója, a szabad demokrata Kocsis Imre Antal, s a tatabányai Bencsik János (Fidesz–KDNP) sem jutott tovább április 9-én 37,98 százaléknál. A kecskeméti Szécsi Gábor az SZDSZ és az MSZP közös jelöltjeként vasárnap 48,06 százalékot szerzett, és alulmaradt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Pinnyén és Nagylózson

A Vöröskereszt soproni szervezete, valamint a területi vérellátó véradást szervez holnap 16 és 19… Tovább olvasom