Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Győr

Győrben tegnap délután fél négykor a Magyar Vidék és Polgári Párt szervezésében „szolidaritási akciót” tartottak, amely a többi részt vevő párt kortesbeszédével indult. Húsz perc után, nagyjából a Szent Korona történetének összefoglalásánál „szóltak be” a több száz fős tömegből, hogy „nem ezért jöttünk”. Erre témát váltottak a szónokok, s már itt is Gyurcsány Ferenc, a kormány, valamint az MSZP volt a téma. A demonstrálók éltették a Kossuth téri tüntetőket, új demokráciát követeltek, s persze azt, hogy a miniszterelnök távozzon. De ők már nemcsak a kormányból, hanem az országból is el-, illetve kiüldözték volna. A demonstrálók Szlovákiába „küldték” a kormányfőt. Ugyanitt bejelentették azt is, hogy blokáddal elzárják a 85-ös főutat tíz helyen. Hogy hol és mikor, az nem derült ki. A területfoglalási engedély lejártakor, negyed ötkor véget ért a győri demonstráció. A tömeg gyorsan feloszlott – egy kis csoport maradt csak a helyszínen –, többen a bevásárlóutca felé vették az irányt.

A rendezvény után kisebb összetűzésbe keveredett a rendőrség és három huszonéves demonstráló, akik szocialista szórólapokat gyújtottak meg a helyszínen. A hatóság a fiatalokat igazoltatta és köztisztasági szabálysértés miatt feljelentést tett ellenük.

Rábaköz,

Mosonmagyaróvár


Csornán, Kapuváron és Mosonmagyaróváron is több százan tüntettek tegnap este, így tiltakozva Gyurcsány Ferenc szavai ellen.
A kapuvári megmozduláson a tiltakozók a Fő téri Szent István-szobornál gyűltek össze. A menet a városközpont érintésével a Trianoni emlékműhöz vonult, ahol a Himnusz és a Szózat eléneklése után meghúzták a nemrég felállított harangot. Az énekszóval és a kormány lemondását követelő hangokkal kísért menetet egy kisebb incidens zavarta meg. A 85-ös főút belvárosi szakaszánál, a vélhetően Sopronból Budapestre tartó drukkerek egy csoportja előbb bekiabálással, majd lökdösődéssel provokálta a békés tüntetőket, de a fiatal randalírozók végül társaik figyelmeztetésére távoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni… Tovább olvasom